www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 08, 21:00:16

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921205 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 705 706 707 708 709 [710] 711 712 713 714 715 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13034855 alkalommal)
Nem elérhető Póli

« Hozzászólás #52225 Dátum: 2011 Február 21, 10:58:44 »

A hétvégén beszereltük a buszba a dupla karbikat, 32-34 pdsit 3/4.
A kérdésem az lenne, hogy az elektromos szívató honnan érzékeli, hogy már le kell állnia. Mert most ugye folyamatosan kap áramot, és így rajta van a szívató.
Lehet, hogy valami hiányzik a karburátorokról, gondolom valami termosztátnak kéne ott lenni.

VW 1200 (1979),       T2 (1978)

http://www.bmvwbk.eoldal.hu/  - Békés Megyei Bogár Klub
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #52224 Dátum: 2011 Február 21, 09:48:02 »

Menetirány szerinti jobb oldali kipufogófurulya környékén letérdelsz és bekukucskálsz alá. A termosztát hidegen kicsire összehúzódik, melegen szépen láthatóan kitágul.
Ahamm,D-s motor.akkor ami a levegőszűrőn szabályozza bovden segítségével a szívónyillását,szóval ami a kutyaházon van,annak is mozdulni kellene nem?Mert az 1 tengelyen van a turbina ház mögötti 4 db csappantyúval,ami lemezekkel van összekötve.

1303LS
« Hozzászólás #52223 Dátum: 2011 Február 21, 09:12:28 »

-Főképp a hűtésre lennék kíváncsi,hogyan tudom,hogy nyitnak a lemezkék?

Menetirány szerinti jobb oldali kipufogófurulya környékén letérdelsz és bekukucskálsz alá. A termosztát hidegen kicsire összehúzódik, melegen szépen láthatóan kitágul.
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #52222 Dátum: 2011 Február 21, 08:56:57 »

Lehet tudatlan kérdést teszek fel,de mégis jobban érezném magam ha....

Lassan összeáll a gépem műszakira is,az udvaromba próbaköröket teszek néha,(az utcára nem tudom kivinni)
A motort nem bántottam csak olajat cseréltem a motor és váltóban.folyás nincs!
A kérdésem az lenne:Beindítás járatás után....

-Az olajnyomás lámpa elalszik viszonylag hamar,gondolom akkor az a része jó
-A töltéslámpa parázslik,de töltésem van.Szénkefék jók.(ezt már kielemeztük nem érdekel egyenlőre)
-Főképp a hűtésre lennék kíváncsi,hogyan tudom,hogy nyitnak a lemezkék?

lényeg,hogy le kell vinnem Kanizsára a gépet olyan 65 km-t autóznom kell.Nem akarom,hogy valami gubanc legyen .
Mire figyeljek oda motor terén?

Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #52221 Dátum: 2011 Február 21, 08:49:24 »

Én csak annyit szólok hozzá a festő szakmámból kifolyólag,hogy a Buda primer tökéletes magában. egyszer jó vastagon,de kenhető állapotban a rozsdásabb részre,másodszor telibe a motorteret,de csak is alapos csiszolás portalanítás után.Elé Ro 55 rozsdaátalakító.
A vizeset felejtsd el,mert mire megszáradna,az éjszakában lefagy.

Az én bódém két évet ált telibe alapozás után,és a kétkomponensű anyag ,benzin valamint a véletlenül ráfojt olaj sem bántotta.Viszont volt olyan festés az alvázon,amit ezek mind megkezdtek.

Szóval a rozsdaátalakító feltétlen kell,mert hiába zárod el a levegőből,ha a rozsda bent marad és onnan tör kifelé. Wink

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #52220 Dátum: 2011 Február 21, 06:44:26 »

A festék akkor tapad ha a felület érdes, száraz ,por és szennyeződés mentes!!!Csiszolatlan olajos felületre mindegy mit viszel fel.Csak ott érdemes fujni (alapozóval) ahol látszik a vas,de ott több rétegben.A folt környékét csiszolószövettel érdemes megdörzsölni majd higitóval vagy benzinnel fujás elött lemosni.A késöbbi szivás miatt javaslom a sprayt,minden réteg elött csiszolószövet. Azért a szövet mert a motortérben sokkal jobban igazodik az egyenetlen felülethez.Ja és még 1,az alapozó után érdemes fedő festéket fujni, pára, viz kizárás miatt.
Ecsetet  a festők,piktorok használják egészen más helyen Kiss
köszönöm

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető batorit

« Hozzászólás #52219 Dátum: 2011 Február 21, 05:20:44 »

asszem a "mindegy mi az, csak fedjen légmentesen" megoldást választom
A festék akkor tapad ha a felület érdes, száraz ,por és szennyeződés mentes!!!Csiszolatlan olajos felületre mindegy mit viszel fel.Csak ott érdemes fujni (alapozóval) ahol látszik a vas,de ott több rétegben.A folt környékét csiszolószövettel érdemes megdörzsölni majd higitóval vagy benzinnel fujás elött lemosni.A késöbbi szivás miatt javaslom a sprayt,minden réteg elött csiszolószövet. Azért a szövet mert a motortérben sokkal jobban igazodik az egyenetlen felülethez.Ja és még 1,az alapozó után érdemes fedő festéket fujni, pára, viz kizárás miatt.
Ecsetet  a festők,piktorok használják egészen más helyen Kiss

Aki nem lép egyszerre......
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #52218 Dátum: 2011 Február 20, 23:18:45 »

motortérben nem mindegy 1-2 ecsetnyom?
a leírásában ezt írják:
"Hatását fémes, illetve rozsdás felületen fejti ki, ezért az előzőleg már lefestett felületeken csak a rozsdásodott részeket kezeljük."
itt: http://www.kohazy.hu/?id=termekek&product=korant-rozsdaatalakito-festek&art_id=15360&hj=2&nyelv=hun
asszem a "mindegy mi az, csak fedjen légmentesen" megoldást választom

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #52217 Dátum: 2011 Február 20, 23:06:05 »

ok de a festékes felületen hogy tapadhat vajon ?
nekem a korant eléggé érdekesen viselkedett bizonyos szitukban amikor pár alkatrészt kezeltem vele, volt ahol felhabzott ragyásodott stb
az ecsetnyomokat pedig kicsiszolni sem lehet utána
motortérben nem mindegy 1-2 ecsetnyom?
a leírásában ezt írják:
"Hatását fémes, illetve rozsdás felületen fejti ki, ezért az előzőleg már lefestett felületeken csak a rozsdásodott részeket kezeljük."
itt: http://www.kohazy.hu/?id=termekek&product=korant-rozsdaatalakito-festek&art_id=15360&hj=2&nyelv=hun

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #52216 Dátum: 2011 Február 20, 22:30:42 »

Vegyél Korantot és ecsettel kend fel. Meglepően tartós.

Mivel vízbázisú, azt is láttam, hogy meghigítják és pumpás viráglocsolóval nyomatják rá, ahová nem lehet ecsetelni.
ok de a festékes felületen hogy tapadhat vajon ?
nekem a korant eléggé érdekesen viselkedett bizonyos szitukban amikor pár alkatrészt kezeltem vele, volt ahol felhabzott ragyásodott stb
az ecsetnyomokat pedig kicsiszolni sem lehet utána

Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #52215 Dátum: 2011 Február 20, 22:11:47 »

akkor most leírom ötödször !
nem restaurálok, hanem éppen csak állagmegóvás a cél, a másik , nincs pénzem ! a lehető legolcsóbb és egy tudatlan számára is egyszerűen alkalmazható megoldást keresek !

semmi féle kétkomponensű meg csiribiri csumicsöcsi faszom nem játszik !
sem szórópisztolyom nincs sem kedvem 3-4 napig  baszni a minuszban az utcán

Vegyél Korantot és ecsettel kend fel. Meglepően tartós.

Mivel vízbázisú, azt is láttam, hogy meghigítják és pumpás viráglocsolóval nyomatják rá, ahová nem lehet ecsetelni.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #52214 Dátum: 2011 Február 20, 22:08:28 »

nem restaurálok, hanem éppen csak állagmegóvás a cél, a másik , nincs pénzem ! a lehető legolcsóbb és egy tudatlan számára is egyszerűen alkalmazható megoldást keresek !

Még ez is nagyon jó:
http://www.arukereso.hu/epito-es-felujito-anyag-c3997/budaprimer-alapozo-p41464121/

Bármelyik festékboltban kapható.
« Utoljára szerkesztve: 2011 Február 20, 22:10:54 írta Zoli »

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #52213 Dátum: 2011 Február 20, 22:06:10 »

Ivat kétkomponensű alapozót használ az egyik cápás. Gyakorlatilag új autót csinál iszonyat precizitással. Ő esküszik rá, az egész autón ezt használja:

<beszúrt kép törölve>
<beszúrt kép törölve>
<beszúrt kép törölve>

Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #52212 Dátum: 2011 Február 20, 21:55:27 »

Ivat kétkomponensű alapozót használ az egyik cápás. Gyakorlatilag új autót csinál iszonyat precizitással. Ő esküszik rá, az egész autón ezt használja:

« Utoljára szerkesztve: 2011 Február 20, 22:25:20 írta tazoli49 »
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #52211 Dátum: 2011 Február 20, 21:30:28 »

ezzel mi lesz vajon ha a már festett felületre fújom ?
hol lehet kapni ?
Nem tudom. A boltban megmondják.
Én egy kis színkeverős DUPONT boltban vettem. Ott kb minden kellékanyag Body.

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #52210 Dátum: 2011 Február 20, 21:16:53 »

Én ilyet vettem. Nem olcsó. Nem emlékszempontosan, de 3000 körül volt a spré
<beszúrt kép törölve>
ezzel mi lesz vajon ha a már festett felületre fújom ?
hol lehet kapni ?

Nem elérhető ESZ-764

Samu 66

« Hozzászólás #52209 Dátum: 2011 Február 20, 21:01:12 »

Km óra házába? Ez jó... Hova teszed???
Egy kicsit átalakított kmóra házba Cool a hamuzó alá lesz rakva. Amíg nem tudok haladni a kasznival ilyenekkel töltöm az időm.

Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #52208 Dátum: 2011 Február 20, 20:51:43 »

Ma unatkoztam, és összedobtam egy kombinált forimérőt.
Km óra házába? Ez jó... Hova teszed???

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
gyuri79
« Hozzászólás #52207 Dátum: 2011 Február 20, 20:22:11 »

Na ilyen lett a magasság!
ez még éppen kijön az udvarból!
Nem igazán olvasom ezt a topikot,de ez az autó gyönyörű,nagyon tetszik!
Engedd meg hogy gratuláljak hozzá! Wink
(Egészen megkívántam egy szép bogit Cool)
Nem elérhető ESZ-764

Samu 66

« Hozzászólás #52206 Dátum: 2011 Február 20, 20:08:14 »

a fogyasztásmérőt mire fogod rákötni?
karbira, mivel hogy vákumos  Wink

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #52205 Dátum: 2011 Február 20, 20:04:04 »

a fogyasztásmérőt mire fogod rákötni?

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető ESZ-764

Samu 66

« Hozzászólás #52204 Dátum: 2011 Február 20, 19:57:41 »

[a csatolmányt egy admin törölte]

Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #52203 Dátum: 2011 Február 20, 19:51:19 »

<beszúrt kép törölve>
gondolom az ilyen cuccot ecsetel értelmetlen felvinni.

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #52202 Dátum: 2011 Február 20, 19:49:03 »

mi az a Wash-primer, hol lehet kapni ? mennyi belőle annyi ami kb 0,5m2-re kell ?
cinksprére gondoltam én is, de nem tudom, hogy a régi de becsiszolt fényezésekre lehet e fújni

1303LS
« Hozzászólás #52201 Dátum: 2011 Február 20, 19:48:18 »

mi az a Wash-primer, hol lehet kapni ? mennyi belőle annyi ami kb 0,5m2-re kell ?
cinksprére gondoltam én is, de nem tudom, hogy a régi de becsiszolt fényezésekre lehet e fújni
A wash primerek (szerintem gyártótól függetlenül) a legjobb rozsdaátalakító cuccok. Vékony futórozsda nem akadály. Nem lemezes, valami pár mikront emlegetnek a festők. Ja kétkomponensűről beszélek. Bodyból ilyen asszem csak 1literes a legkisebb, plusz az edző. Más gyártónak talán van kisebb.
Erre én már nem tennék zinksprayt, mert pont értelmetlen, hiszen a washprimer galvanikusan elválasztja a lemeztől a következő réteget.
A szakirodalom azt írja, hogy nem ajánlott a két komponensű epoxi alapú fedőréteg közvetlenül a washprimerre, de simán bírja. Ha nagyon szakszerű akarsz lenni akkor közéjük kenj sima 1K-s alapozót. Zinksprayt egyébként sem ajánlják sokan, asszem a gyenge felületi tapadása miatt.
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #52200 Dátum: 2011 Február 20, 19:45:06 »

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #52199 Dátum: 2011 Február 20, 19:38:16 »

1./ Wash-primer
2./ Cink spray
3./ Szín
Minden réteget hagyni kell jól megszáradni, ez mostanában lehet 1-2 nap is, ha nem a nappaliban csinálod.

Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #52198 Dátum: 2011 Február 20, 19:34:59 »

most biztosan nem fogok vele tovább szöszölni, mert a 2db kb 10-20cm-es rozsdás csík miatt nem rozsdamaróznám le az egész ólat
azt gondolom, hogy pár év és biztosan nekem is neki kell állnom egy alaposabb "felújításnak"
most mindössze az lenne a cél, hogy legyen még mit csiszolgatni és ne kelljen annyit hegeszteni
tehát pillanatnyilag a szar szőnyeg alá söprése lenne a megoldás és abból keresném a legjobbat
akkor szinte mindegy mit fújsz rá csak elég vastag legyen ahhoz hogy elzárja a levegőtől .

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #52197 Dátum: 2011 Február 20, 19:34:33 »

a" naggyából" az kevés!!  ha még fogsz benne csiszolni vagy lakatolni akkor rozsdamarózd le pl.ro55 ha már nem fogsz benne tevékenykedni akkor rendes zsírtalanítás után 2komponensű alapozó . Roll Eyes
ja a másik
jelen pillanatban a hommade eszközök csak amik a rendelkezésemre állnak, vagy ecset vagy spré (másra nincs lé)

Nem elérhető vetart

1303'74: 297.861 db, Ghia'74 (California) 5608 db

« Hozzászólás #52196 Dátum: 2011 Február 20, 19:33:01 »

kikerült a buszomból a motor és ennek kapcsán mivel üres éppen az ól, gondoltam kicsit rendbevágom, ahol rozsdás csiszolom stb....
a csiszolás ma nagyjából megtörtént, még átcsiszoljuk az egész belsőteret is mert ma csak a rozsdás (nem rohadt) részek lettek lecsiszolva fémig
nos a kérdésem az lenne, hogy az ilyen részben fémig, részben csak felületileg átcsiszolt motorteret mivel alapozzam le ?
és hogyan ?
először kenjem át a fémtisztára csiszolt részeket valami erősebben beépülő alapozóval és utána menjen rá egy alapozó 2-3 rétegben, vagy eleve csak alapozóval fújjam telibe az egészet
vagy pl ha horgany sprével nyomnám telibe az egészet
vagy szval hogy mivel ?
a cél jelen esetben nem a restaurálás, sem a felújítás, mindössze állagmegóvnám
1./ Wash-primer
2./ Cink spray
3./ Szín
Minden réteget hagyni kell jól megszáradni, ez mostanában lehet 1-2 nap is, ha nem a nappaliban csinálod.

Skoda Felicia '61, Skoda Octavia '62, VW 1303LS '74, VW Karmann Ghia '74, Fiat 127 L '74,  Porsche 911 SC Cabriolet '83, Mercedes SL 500 '90, BMW E30 320i Cabriolet '91, Alfa Spider 2.0 '92, Fiat Panda 1000 i.e. '93, Mercedes G 400 CDI SW 2002, Renault Twingo 1,2 16V Quickshift 2002.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #52195 Dátum: 2011 Február 20, 19:32:20 »

a" naggyából" az kevés!!  ha még fogsz benne csiszolni vagy lakatolni akkor rozsdamarózd le pl.ro55 ha már nem fogsz benne tevékenykedni akkor rendes zsírtalanítás után 2komponensű alapozó . Roll Eyes
most biztosan nem fogok vele tovább szöszölni, mert a 2db kb 10-20cm-es rozsdás csík miatt nem rozsdamaróznám le az egész ólat
azt gondolom, hogy pár év és biztosan nekem is neki kell állnom egy alaposabb "felújításnak"
most mindössze az lenne a cél, hogy legyen még mit csiszolgatni és ne kelljen annyit hegeszteni
tehát pillanatnyilag a szar szőnyeg alá söprése lenne a megoldás és abból keresném a legjobbat

Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #52194 Dátum: 2011 Február 20, 19:28:37 »

kikerült a buszomból a motor és ennek kapcsán mivel üres éppen az ól, gondoltam kicsit rendbevágom, ahol rozsdás csiszolom stb....
a csiszolás ma nagyjából megtörtént, még átcsiszoljuk az egész belsőteret is mert ma csak a rozsdás (nem rohadt) részek lettek lecsiszolva fémig
nos a kérdésem az lenne, hogy az ilyen részben fémig, részben csak felületileg átcsiszolt motorteret mivel alapozzam le ?
és hogyan ?
először kenjem át a fémtisztára csiszolt részeket valami erősebben beépülő alapozóval és utána menjen rá egy alapozó 2-3 rétegben, vagy eleve csak alapozóval fújjam telibe az egészet
vagy szval hogy mivel ?

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #52193 Dátum: 2011 Február 20, 19:04:36 »

és hogyan ?
vagy szval hogy mivel ?

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #52192 Dátum: 2011 Február 20, 18:50:15 »

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #52191 Dátum: 2011 Február 20, 17:00:17 »

ez perverznek ígérkezik :-)
majd toljál képeket a szaktopikba!

flex 'em all!
Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #52190 Dátum: 2011 Február 20, 14:05:18 »

"Zsír érkezett."  Grin Grin Grin
Nem elérhető Gaga

« Hozzászólás #52189 Dátum: 2011 Február 20, 12:16:48 »

b***ot jó lett gratula!
Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #52188 Dátum: 2011 Február 20, 10:50:10 »

Nagyon szép lett, minden elismerésem Cool

Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #52187 Dátum: 2011 Február 20, 08:42:00 »

Nagyon szép.
Én először betonozok, és majd utána megy lejjebb a bogár.
Már nagyon unjuk a deszkák pakolását. Várjuk a betonozható időt.

Nem elérhető vwakos

« Hozzászólás #52186 Dátum: 2011 Február 19, 21:44:41 »

75 ös és csak a műanyag műszerfalat módosítottam!
a többi ilyen volt!
szép lett nagyon gratulálok!
mikori évjárat? nekem tetszik a fém műszer fal is meg hogy nem a sárvédőn van az index, volt ilyen variáció nem sparnál?
« Utoljára szerkesztve: 2011 Február 19, 21:46:34 írta vwakos »

Oldalak: 1 ... 705 706 707 708 709 [710] 711 712 713 714 715 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: