www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Július 18, 09:15:48
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
Oldalak:
1
...
285
286
287
288
289
[
290
]
291
292
293
294
295
...
2015
Szerző
Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt... (Megtekintve 13163562 alkalommal)
Protheus
Pődör Gergely
Re: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
«
Hozzászólás #69035 Dátum:
2013 November 10, 09:09:29 »
Idézetet írta: Lazlow - 2013 November 10, 08:58:40
Téli használat:
Engem viszont ez érdekelne. Vannak akik télen is bogaraznak? Még sosem csináltam.
[nyissz]
(Hóban/sós latyakban nem fogom használni...)
Ha hoban-soban nem fogod hasznalni, akkor miert erdekel a teli bogarazas?
Ha csak szimplan hidegben, szaraz idoben mesz vele es meg futesed is van, akkor ugyanaz, mint az ev tobbi reszeben.
Buzi, aki fékez! :-)))
Lazlow
«
Hozzászólás #69034 Dátum:
2013 November 10, 08:58:40 »
Téli tárolás:
Az elmúlt 27 évben a téli szertartás annyi volt, hogy fel lett pumpálva a kerék és hetente be volt indítva és pöfögött egy kicsit. Az utóbbi években azonban már nem indítgattam hetente mert már beteg volt szegényke. Volt hogy fél évig állt. Utána pöcre indult.
Téli használat:
Engem viszont ez érdekelne. Vannak akik télen is bogaraznak? Még sosem csináltam. A szükséges téli beállításokon (szelephézag, gyertyák, gyújtás, karbi, esetleg olajcsere, téligumi) kívül van valami trükk(tudom: sál, sapka, kabát
)?
Fűtésem az van mert új az egész kaszni, vagyis minden fűtéscső bent van így remélhetőleg nem fog párásodni/fagyni a szélvédő.
(Hóban/sós latyakban nem fogom használni...)
Protheus
Pődör Gergely
«
Hozzászólás #69033 Dátum:
2013 November 10, 03:59:41 »
Idézetet írta: Trau - 2013 November 09, 18:59:11
"Néha (ha eszembe jut, max 2-3x egy télen) szoktam kicsit előre-hátra gurítani, hogy ne legyen tojás a gumi."
Azt állítja több forrás is, hogy nem ajánlott a rövi időre be-beindítgatás, mert extra koromképződés(?) lép fel.
Nem azt irta, hogy beinditja. Azt mondta, hogy elore-hatra guritja. A rovid utakat valoban nem szereti (melyik auto szereti?), de nem csak telen, nyaron sem.
Idézetet írta: BlackPsenior - 2013 November 09, 22:53:29
én meg megyek vele minden nap melózni. szerintem arra való, hogy menjen és menjen és menjen....
Egyetertek!
BlackPsenior
«
Hozzászólás #69032 Dátum:
2013 November 09, 22:53:29 »
Idézetet írta: Trau - 2013 November 09, 16:15:11
Napsugarast!
....
én meg megyek vele minden nap melózni. szerintem arra való, hogy menjen és menjen és menjen....
vetart
1303'74: 297.861 db, Ghia'74 (California) 5608 db
«
Hozzászólás #69031 Dátum:
2013 November 09, 22:13:30 »
Idézetet írta: Trau - 2013 November 09, 22:10:38
Napsugarast!
Nem nyert:
http://www.superbeetles.com/winterstorage.htm
, 2013-ból.
De te már eladtad a szuperbítlidet, a másikra nem vonatkozik.
Skoda Felicia '61, Skoda Octavia '62, VW 1303LS '74, VW Karmann Ghia '74, Fiat 127 L '74, Porsche 911 SC Cabriolet '83, Mercedes SL 500 '90, BMW E30 320i Cabriolet '91, Alfa Spider 2.0 '92, Fiat Panda 1000 i.e. '93, Mercedes G 400 CDI SW 2002, Renault Twingo 1,2 16V Quickshift 2002.
Trau
A firkász
«
Hozzászólás #69030 Dátum:
2013 November 09, 22:13:19 »
Napsugarast!
Idézetet írta: Typ117 - 2013 November 09, 20:14:54
húha, ez már vallás nálad?
nem akarnék vitába szállni, de amellett nehéz elmenni, hogy azért cserélsz most olajat, hogy tavasszal újra cserélj (gyakorlatilag) 0 futásteljesítménnyel???
akkor már több értelmét látnám ha ezt a plusz olajcserét a nyár közepén tetted volna meg.. legalább használtad volna az olajat a már költesz rá.
szerintem hagyd benne az eddigit, és cserélj tavasszal ha szükségét látod.
én inkább csak akkor cserélem ha megtettem annyi km-t ami után javallott. általában 5000km. ha csak városban, vagy jellemzően rövid utakon járva akár 2500. de azt még belátom, hogy évente mondjuk cseréljünk egyszer, még ha nem is megyünk annyit. mondjuk én idén már kétszer cseréltem, egyszer a nyaralás előtt, egyszer utána
Nem vallás, csak kíváncsiság. Én (még) nem értek hozzá, ezért utánaolvasok és kérdezek. Az olajcserés bulit és a fékfolyadékcserét sem magamtól találtam ki. Mivel mint mondtam, én nem értek a téli bogárdunsztoláshoz, ellenben nektek néhány évtizednyi tapasztalatok van, gondoltam, udvariasan érdeklődöm egy kört.
Üdv!
Trau
vetart
1303'74: 297.861 db, Ghia'74 (California) 5608 db
«
Hozzászólás #69029 Dátum:
2013 November 09, 22:12:01 »
Idézetet írta: Dadan - 2013 November 09, 19:45:06
Ha holnap nem esne, akkor levennénk a bódét a türkiz 1303-ról.
Az alvázcsavarokat leszedtük alul - elöl és az utastérben is.
A kormányoszlopnál le kell még oldani, ez tiszta.
És még mit kell?
Amire gondolok:
- gázbovden
- váltó (ezt az utastérben az alvázszámnál kell?)
- kézifékkkötél (ezt pedig szintén az utastérben a kézifékkarnál?)
Ezen kívül van még valami?
De holnap is esni fog vszeg. basszus!
Skoda Felicia '61, Skoda Octavia '62, VW 1303LS '74, VW Karmann Ghia '74, Fiat 127 L '74, Porsche 911 SC Cabriolet '83, Mercedes SL 500 '90, BMW E30 320i Cabriolet '91, Alfa Spider 2.0 '92, Fiat Panda 1000 i.e. '93, Mercedes G 400 CDI SW 2002, Renault Twingo 1,2 16V Quickshift 2002.
Trau
A firkász
«
Hozzászólás #69028 Dátum:
2013 November 09, 22:10:38 »
Napsugarast!
Idézetet írta: szódásbácsi - 2013 November 09, 20:14:20
Ezt valami hatvanas években írt könyvből olvastad? Csak szólok, hogy már 2013-at írunk.
(Szerintem ha nagyon alapos akarsz lenni, szedd szét a motort, tedd bele az alkatrészeit tejesládába, majd önts bele annyi olajat, ami ellepi. Így garantáltan károsodás nélkül viseli el azt a 3-4 hónap téli pihenőt a motor.
)
A fékfolyadékot meg kb. ötévente lecseréled, oszt jónapot.
Nem nyert:
http://www.superbeetles.com/winterstorage.htm
, 2013-ból.
Üdv!
Trau
Pityubacsi
«
Hozzászólás #69027 Dátum:
2013 November 09, 20:49:38 »
Idézetet írta: BlackP - 2013 November 09, 20:25:34
amugy az eger sem hulye, hogy egy kormos budos kipuffba koltozzon a garazs eldugott sarka helyett. Elobb megy a potkerekzsebbe
asszem kizzsel fordult elő, hogy kisegér költözött a busz fűtésdobjába
flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
BlackP
«
Hozzászólás #69026 Dátum:
2013 November 09, 20:25:34 »
Szerintem ez az autotarolasdi tulmisztifikalt baromsag az esetek nagyobb reszeben. Pl narancs autinal megertenem, de egy atlagos autonal a folias bohockodas meg paragyujto helyett egy tisztesseges alvaz es uregvedelem. Motornal is inkabb tennek bele egy olajszuros pumpat, mint 1000kmenkent cserelni. Hakolas helyett ha mar nagyon ovni akarja valaki a gumit, menjen egy-egy szaraz teli napon par tiz km-t. Eger ellen meg tartson macskat, azt legalabb lehet simogatni
amugy az eger sem hulye, hogy egy kormos budos kipuffba koltozzon a garazs eldugott sarka helyett. Elobb megy a potkerekzsebbe
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
ABF-932
A bogaras külső buszos szívet takar
«
Hozzászólás #69025 Dátum:
2013 November 09, 20:20:24 »
És még mit kell?
Amire gondolok:
- gázbovden
Szerintem a gázbowden nem megy keresztül a kasznin, a hátsó motorborító lemez vezeti meg. A váltó is az alváz része, ahogyan a kézifékkötél is. A villamosság kábelei, amik összekötik a kasznit meg az alváz elemeit. Ellenben ki kell venni a tankot, és a fékolaj tartály csöveit is ki kell kötni. Gondolom, a lámpák, indexek, duda vezetékei már ki lettek húzgálva... :-)
Bácsi Győző
Typ117
1969
«
Hozzászólás #69024 Dátum:
2013 November 09, 20:14:54 »
Napsugarast!
húha, ez már vallás nálad?
nem akarnék vitába szállni, de amellett nehéz elmenni, hogy azért cserélsz most olajat, hogy tavasszal újra cserélj (gyakorlatilag) 0 futásteljesítménnyel???
akkor már több értelmét látnám ha ezt a plusz olajcserét a nyár közepén tetted volna meg.. legalább használtad volna az olajat a már költesz rá.
szerintem hagyd benne az eddigit, és cserélj tavasszal ha szükségét látod.
én inkább csak akkor cserélem ha megtettem annyi km-t ami után javallott. általában 5000km. ha csak városban, vagy jellemzően rövid utakon járva akár 2500. de azt még belátom, hogy évente mondjuk cseréljünk egyszer, még ha nem is megyünk annyit. mondjuk én idén már kétszer cseréltem, egyszer a nyaralás előtt, egyszer utána
szódásbácsi
«
Hozzászólás #69023 Dátum:
2013 November 09, 20:14:20 »
Napsugarast!
........
Állítólag azért kell most is és majd tavasszal is olajat cserélni, merthogy télen, állás közben is öregszik az olaj. tehát most is frisset kap, az szépen elhullajtja csikófogait, majd tavasszal újabb olajcsere. A fékfolyadékot én sem nagyon értem, a garász temperált, úgy 10 C fok van benne.
......
Ezt valami hatvanas években írt könyvből olvastad? Csak szólok, hogy már 2013-at írunk.
(Szerintem ha nagyon alapos akarsz lenni, szedd szét a motort, tedd bele az alkatrészeit tejesládába, majd önts bele annyi olajat, ami ellepi. Így garantáltan károsodás nélkül viseli el azt a 3-4 hónap téli pihenőt a motor.
)
A fékfolyadékot meg kb. ötévente lecseréled, oszt jónapot.
Zoli
«
Hozzászólás #69022 Dátum:
2013 November 09, 20:07:24 »
Amire gondolok:
- gázbovden
Kézifék, váltó nem kapcsolódik a bódéhoz.
Vezetékeket kell lekötni. generátor stb. Majd valaki megmondja pontosan.
«
Utoljára szerkesztve: 2013 November 09, 20:10:54 írta Zoli
»
http://hapsi96.blogspot.hu/
Dadan
«
Hozzászólás #69021 Dátum:
2013 November 09, 19:45:06 »
És még mit kell?
Amire gondolok:
- gázbovden
Trau
A firkász
«
Hozzászólás #69020 Dátum:
2013 November 09, 18:59:11 »
Napsugarast!
"Néha (ha eszembe jut, max 2-3x egy télen) szoktam kicsit előre-hátra gurítani, hogy ne legyen tojás a gumi."
Azt állítja több forrás is, hogy nem ajánlott a rövi időre be-beindítgatás, mert extra koromképződés(?) lép fel.
"1., Kocsi kitakarítva, lemosva, viaszolva. - Ez azért jó, mert tavasszal még egyszer megteheted és az eldugott résekben megmarad a víz, ami a garázsban sokkal nehezebben szárad ki"
Kinn állt a gép egy napig a betonplaccon a szellők simogatását élvezve.
"2., Garázs kitakarítva, kisöpörve - hasznos, nem lesz koszos a zoknid, ha gyorsan leszaladsz a forgalmiért biztosítóváltáshoz"
"3., Olajcsere, fékfolyadékcsere(?), ablakmosó vize leengedve - olajcsere jó lehet, ha aktuális (miért nem tavasszal? a friss-sel jobb állni?), fékfolyadék cserét nem is értem, ablakmosó leengedés jó ötlet, ha fagy lehet a garázsban"
Állítólag azért kell most is és majd tavasszal is olajat cserélni, merthogy télen, állás közben is öregszik az olaj. tehát most is frisset kap, az szépen elhullajtja csikófogait, majd tavasszal újabb olajcsere. A fékfolyadékot én sem nagyon értem, a garász temperált, úgy 10 C fok van benne.
"4., Kerekek felfújva - ha rossz, 5 hónap alatt leenged, ha nem, tavasszal úgyis annak az ellenőrzésével kell kezdeni"
Pipa.
"5., A kocsinál szélesebb-hosszabb műanyag ponyva földre lerak, rágurul - erről sincs ötletem, talán ha csöpög az olaj, nem lesz olyan a garázs padlója"
Itt az a tudomány, hogy a garázsba beérkező, hideg levegő párája a betonra lecsapódik , aztán onnan meg felfelé távozik, az alváz irányában. Állítólag ha ,űanyag ponyvára állsz, akkor nem lesz a kocsi alatt pára. Nem értek hozzá, ezzel nem lehet embert ölni, nem az én világom. ,)
"6., A kocsit megemelni és alábakolni úgy. hogy a kerekek éppen leérjenek a földre - ez nem árt, ha jó állapotúak a kocsi emelőpontjai, van időd és nyugodtabban alszol"
Jó állapotú pontot csak találok.
"7., Utastérbe páragyűjtő berak - ennek tényleg van értelme, szépen összegyűjti a kinti párát is, hisz nyitva vannak az ablakok"
It is két iskola volt: a rénynyire nyitot és a teljesen zárt. ez utóbbihoz ajánlot a páramentesítő.
"8., Két kipuf lezár, egér ne menjen be - ilyenről még Bogárnál nem hallottam, javaslatom inkább a haver kocsijába a krumpli"
Volt olyan jómunkásember, ahol az egér télen a kesztyűtartóba költözött és fészket rakott a kezelési kézikönyvből.
"9., Letakar lélegző ponyvával - ez meg azért jó, mart ha kicsit is poros, akkor levételkor - felrakáskor jól összekarcolja a (nem túl jó) fényezést"
Jogos, hiszen a kocsit illik kiszárítva dunsztolni, akkor meg óhatatlanul porosodik.
"10., Várni a tavaszt - a lista legértelmesebb pontja, főleg innen Stockholmból. :-))))"
Heh, ma elültettem a málnát, a feketeribizlit, a két barackfát, jöhet a zima.
Ja és amit még kihagytam a listából: teletankolás, beleönt benzinstabilizáló folyadék (zselés trutymók képződésének megakadályozása végett), 20 perc autózás, leállás.
Üdv!
Trau
stonemen
«
Hozzászólás #69019 Dátum:
2013 November 09, 17:07:07 »
Ahogy a téli lerakást csinálom az Ovállal 4 éve:
- beállok a garázsba, előtte ha nagyon koszos, lemosom (de ilyenkor még kint áll 1-2 napot száraz, napos időben, ha ilyen nincs, koszos marad)
- résnyire nyitvahagyom mindkét ablakot
Tavasszal pedig:
- hívok sok havert, beindítjuk kis benzin loccsintással a karbiba és vidáman kocsizunk.
Néha (ha eszembe jut, max 2-3x egy télen) szoktam kicsit előre-hátra gurítani, hogy ne legyen tojás a gumi.
Persze vannak kommentjeim is a listához :-):
1., Kocsi kitakarítva, lemosva, viaszolva. - Ez azért jó, mert tavasszal még egyszer megteheted és az eldugott résekben megmarad a víz, ami a garázsban sokkal nehezebben szárad ki
2., Garázs kitakarítva, kisöpörve - hasznos, nem lesz koszos a zoknid, ha gyorsan leszaladsz a forgalmiért biztosítóváltáshoz
3., Olajcsere, fékfolyadékcsere(?), ablakmosó vize leengedve - olajcsere jó lehet, ha aktuális (miért nem tavasszal? a friss-sel jobb állni?), fékfolyadék cserét nem is értem, ablakmosó leengedés jó ötlet, ha fagy lehet a garázsban
4., Kerekek felfújva - ha rossz, 5 hónap alatt leenged, ha nem, tavasszal úgyis annak az ellenőrzésével kell kezdeni
5., A kocsinál szélesebb-hosszabb műanyag ponyva földre lerak, rágurul - erről sincs ötletem, talán ha csöpög az olaj, nem lesz olyan a garázs padlója
6., A kocsit megemelni és alábakolni úgy. hogy a kerekek éppen leérjenek a földre - ez nem árt, ha jó állapotúak a kocsi emelőpontjai, van időd és nyugodtabban alszol
7., Utastérbe páragyűjtő berak - ennek tényleg van értelme, szépen összegyűjti a kinti párát is, hisz nyitva vannak az ablakok
8., Két kipuf lezár, egér ne menjen be - ilyenről még Bogárnál nem hallottam, javaslatom inkább a haver kocsijába a krumpli
9., Letakar lélegző ponyvával - ez meg azért jó, mart ha kicsit is poros, akkor levételkor - felrakáskor jól összekarcolja a (nem túl jó) fényezést
10., Várni a tavaszt - a lista legértelmesebb pontja, főleg innen Stockholmból. :-))))
abes
«
Hozzászólás #69018 Dátum:
2013 November 09, 16:57:06 »
7., Utastérbe páragyűjtő berak
Inkább pillangóablakokat résnyire kinyitnám.
Protheus
Pődör Gergely
«
Hozzászólás #69017 Dátum:
2013 November 09, 16:56:45 »
Idézetet írta: szódásbácsi - 2013 November 09, 16:44:58
Ha van garázs, minek a ponyva?
Alábakolás talán a diagonálgumik idejében lehetett indokolt.
Nekem radial is erdekes dolgokat csinalt nehany honap leallitas utan... Fel is hivtam Gumibogit, de megnyugtatott, hogy ha bemelegszik es hasznalom akkor el fog mulni, megszunik a deformacio. Igy is lett.
szódásbácsi
«
Hozzászólás #69016 Dátum:
2013 November 09, 16:44:58 »
Napsugarast!
Lassan elraknám a gépsárkányt télire. Felkészülésjelleggel végigtúrtam a fél netet, hogyan is kell ezt szakszerűen csinálni. A források összesítése szerint:
1., Kocsi kitakarítva, lemosva, viaszolva.
..........
10., Várni a tavaszt.
Van valami, ami a tudományos igényű befőzésből kimaradt?
Előre is köszönöm!
Ha van garázs, minek a ponyva?
Alábakolás talán a diagonálgumik idejében lehetett indokolt.
Én mindig úgy állok be a garázsba, hogy a jövő héten még úgyis megyek vele, vagy két hét múlva.... Aztán végül december végén kiveszem az akksit, hogy néha rátöltsek egy kicsit.
Mindez kb. 13 éve, és az autó még mindig egyben van.
Vagabond
A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298
«
Hozzászólás #69015 Dátum:
2013 November 09, 16:39:56 »
Idézetet írta: Trau - 2013 November 09, 16:35:41
Napsugarast!
Hogydeúgyvan, ezt én felejtettem ki...
Énmegcsaxoltam!
Tóth Zoltán
Trau
A firkász
«
Hozzászólás #69014 Dátum:
2013 November 09, 16:35:41 »
Napsugarast!
Idézetet írta: Vagabond - 2013 November 09, 16:27:20
Én azé' lekötném az akku sarukat.
Esetleg a kiszerelt akkut "bombabiztos" helyre vinném.
Hogydeúgyvan, ezt én felejtettem ki...
Üdv!
Trau
Vagabond
A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298
«
Hozzászólás #69013 Dátum:
2013 November 09, 16:27:20 »
Napsugarast!
Lassan elraknám a gépsárkányt télire. Felkészülésjelleggel végigtúrtam a fél netet, hogyan is kell ezt szakszerűen csinálni. A források összesítése szerint:
2., Garázs kitakarítva, kisöpörve
3., Olajcsere, fékfolyadékcsere(?), ablakmosó vize leengedve
4., Kerekek felfújva
5., A kocsinál szélesebb-hosszabb műanyag ponyva földre lerak, rágurul
6., A kocsit megemelni és alábakolni úgy. hogy a kerekek éppen leérjenek a földre
8., Két kipuf lezár, egér ne menjen be.
9., Letakar lélegző ponyvával
10., Várni a tavaszt.
Előre is köszönöm!
Én azé' lekötném az akku sarukat.
Esetleg a kiszerelt akkut "bombabiztos" helyre vinném.
Tóth Zoltán
StumRobi
«
Hozzászólás #69012 Dátum:
2013 November 09, 16:23:58 »
Napsugarast!
4., Kerekek felfújva
6., A kocsit megemelni és alábakolni úgy. hogy a kerekek éppen leérjenek a földre
10., Várni a tavaszt.
Előre is köszönöm!
Igenen a nagymama recpetje c. aláírás
30/903-63-65
'71 1300
T3 WBX 2.1
Trau
A firkász
«
Hozzászólás #69011 Dátum:
2013 November 09, 16:15:11 »
Napsugarast!
4., Kerekek felfújva
10., Várni a tavaszt.
Előre is köszönöm!
Üdv!
Trau
abes
«
Hozzászólás #69010 Dátum:
2013 November 09, 08:26:09 »
Idézetet írta: aladar - 2013 November 08, 17:43:08
megcsinaltuk
minden pöpec, ég, nem levegős stb stb
Pityubacsi
«
Hozzászólás #69009 Dátum:
2013 November 09, 08:22:34 »
Idézetet írta: aladar - 2013 November 08, 17:43:08
megcsinaltuk
királyos! :-))
flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
aladar
«
Hozzászólás #69008 Dátum:
2013 November 08, 17:43:08 »
Idézetet írta: tati - 2013 November 07, 14:09:14
én nyertem én nyertem
nem kell légteleníteni de ha nagyon akarod akkor beszerelés után felpu"n"pálod és nyomás alatt meglazítod hogy könnyedzen ,aztán meghúzod ,és akkor gecijólesz
megcsinaltuk
Binci
«
Hozzászólás #69007 Dátum:
2013 November 08, 14:22:00 »
Erről a termékről van valakinek infója? Elsősorban a minőségére lennék kiváncsi... Köszönöm!
http://www2.cip1.com/ProductDetails.asp?ProductCode=C24-111-701-061-MT
Rozsdakupac Magazin
Varázsló
Low Fast -többet forog, jobban pörög
«
Hozzászólás #69006 Dátum:
2013 November 07, 18:43:10 »
Idézetet írta: Zoli - 2013 November 06, 21:09:18
Nyilván fordulatfüggő.
Fojtószelep állás függő.
Stuntmanus
VW 1302 S
http://oettingertsv.blogspot.com/
"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
ABF-932
A bogaras külső buszos szívet takar
«
Hozzászólás #69005 Dátum:
2013 November 07, 16:11:46 »
Idézetet írta: aladar - 2013 November 07, 10:51:23
jól gondolom, hogy ha kicserélem a főfékhengeren a féklámpa kapcsolót (konkretan nincsenek rajta saruk úgy berohadt..) akkor féket kell légteleníteni?
Csak ha elbénázod. Háromszor cseréltem, igaz, azért megpróbáltam a légtelenítést, de felesleges volt. Szóval kell, de általában nem szükséges.
Bácsi Győző
gyuszkó
ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!
«
Hozzászólás #69004 Dátum:
2013 November 07, 15:42:07 »
Idézetet írta: aladar - 2013 November 06, 15:19:13
neked van igazad
holnap megcsinalom
köszönöm!
Védőgumit szerezz a csatlakozókra! Én anno vastagon lekentem zsírral összedugás után a sarukat, és úgy került rá védőgumi.
Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
TBK001
Road Force One
«
Hozzászólás #69003 Dátum:
2013 November 07, 15:11:19 »
Idézetet írta: StumRobi - 2013 November 07, 14:41:56
Nekem anno tatabányán a Talabér mester benyomott fékpedál mellet cserélte ki dehát ő nagy mágus volt
Hehe!
Őtet ösmerjük...
Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)
Bug's Forever! VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu
Hyundai i30 CW 2015
StumRobi
«
Hozzászólás #69002 Dátum:
2013 November 07, 14:41:56 »
Idézetet írta: tati - 2013 November 07, 14:09:14
én nyertem én nyertem
nem kell légteleníteni de ha nagyon akarod akkor beszerelés után felpu"n"pálod és nyomás alatt meglazítod hogy könnyedzen ,aztán meghúzod ,és akkor gecijólesz
Nekem anno tatabányán a Talabér mester benyomott fékpedál mellet cserélte ki dehát ő nagy mágus volt
30/903-63-65
'71 1300
T3 WBX 2.1
tati
Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL
«
Hozzászólás #69001 Dátum:
2013 November 07, 14:09:14 »
jól gondolom, hogy ha kicserélem a főfékhengeren a féklámpa kapcsolót (konkretan nincsenek rajta saruk úgy berohadt..) akkor féket kell légteleníteni?
én nyertem én nyertem
www.tatinson.hu
www.kck.hu
gsattila
«
Hozzászólás #69000 Dátum:
2013 November 07, 11:31:47 »
És a gombát fecskendővel feltölteni
Idézetet írta: kormányzoo - 2013 November 07, 11:19:26
kormányzoo
redgear.hu
«
Hozzászólás #68999 Dátum:
2013 November 07, 11:19:26 »
Idézetet írta: Protheus - 2013 November 07, 10:53:47
En ugy tudom, hogy nem kell legteleniteni, ha csak kiveszed es visszarakod/beraksz egy masikat.
Protheus
Pődör Gergely
«
Hozzászólás #68998 Dátum:
2013 November 07, 10:53:47 »
En ugy tudom, hogy nem kell legteleniteni, ha csak kiveszed es visszarakod/beraksz egy masikat.
stonemen
«
Hozzászólás #68997 Dátum:
2013 November 07, 10:53:01 »
Talán nem, de egy ellenőrzés ráfér.
aladar
«
Hozzászólás #68996 Dátum:
2013 November 07, 10:51:23 »
Oldalak:
1
...
285
286
287
288
289
[
290
]
291
292
293
294
295
...
2015
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
Ugrás:
Kérlek válassz egy célt:
-----------------------------
Hová tartozol?
=> Bogaras fórumok
=> Népautós fórumok
=> Adok-veszek
===> Lomtár
Web szerviz