www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2025 Szeptember 09, 17:43:49
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921281
Hozzaszólás
218
Témában írta
1614
Felhasználó
Legújabb tag:
mickilangelo
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
Oldalak:
1
...
229
230
231
232
233
[
234
]
235
236
237
238
239
...
2016
Szerző
Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt... (Megtekintve 13970043 alkalommal)
callook
Low Fast - többet forog, jobban pörög
Re: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
«
Hozzászólás #71282 Dátum:
2014 április 11, 19:00:32 »
Semmi baja nem lesz ettől semminek. Rakj be egy szűrőt a váltó mellé, aztán kész. Ahogy Pityubácsi mondja, a friss benzin rögtön átmossa az AC-t és kész. Feleslegesen ne szedd szét az AC-t, mert lehet csak rontasz rajta. Lehet, hogy kifogsz bele egy gagyi felújítókészletet, vagy nem tudod a membránt rendesen betenni (létezik hozzá egy gyári szerszám, hogy összerakás közben ne gyűrődjön meg a membrán a rugó nyomásától), aztán még rosszabb lesz.
A tankban meg az a szűrő egyszerűen szét szokott rohadni. A legtöbb tankból csak a maradványait szeded ki szétbontáskor.
Az én autómba a közel 50 éves, kilyukadt és beforrasztott tank került vissza. Beszerelés előtt raktam bele csavarokkal meg benzint, azt mozgatva kiszedtem belőle a dzsuva nagy részét. Aztán összeraktam mindent. Kb. 1 hónap múlva kicseréltem a szűrőt (teli volt anyaggal). Még 2 szűrőcserét csináltam, azóta semmi mocsok. A használat jót tesz ezeknek az autóknak.
Idézetet írta: Lazlow - 2014 április 11, 18:03:32
Hát a mostani tankot ki fogom dobni a francba...
Lesz szűrő a benyapumpa elött is. Az új tankhoz is vettem szűrőt...de az nem teaszűrő hanem tényleg sűrű szövésű réz cucc.
De engem most az izgat, hogy ez a kosz tud-e kárt okozni az AC-ban(?). Bár ahogy bontom szét a mocit látszik, hogy nagyon rég volt szétszedve (ha egyáltalán szét volt)...így lehet, hogy az AC-t is leszedem és átnézem/felújítom. Ezen már ne múljon a dolog.
www.schlosser-boxer.blogspot.hu/
Lazlow
«
Hozzászólás #71281 Dátum:
2014 április 11, 18:03:32 »
Idézetet írta: Pityubácsi - 2014 április 11, 17:35:00
járjál vele, aztán szépen elfogyasztja ezt a trutyit, ahogy kapja a tiszta benzint.
a "nagyon finom réz szűrőbetét" kábé egy teaszűrő.
ha parázol, akkor iktass be a rendszerbe egy papíros szűrőt és akkor boldog leszel.
Hát a mostani tankot ki fogom dobni a francba...
Lesz szűrő a benyapumpa elött is. Az új tankhoz is vettem szűrőt...de az nem teaszűrő hanem tényleg sűrű szövésű réz cucc.
De engem most az izgat, hogy ez a kosz tud-e kárt okozni az AC-ban(?). Bár ahogy bontom szét a mocit látszik, hogy nagyon rég volt szétszedve (ha egyáltalán szét volt)...így lehet, hogy az AC-t is leszedem és átnézem/felújítom. Ezen már ne múljon a dolog.
«
Utoljára szerkesztve: 2014 április 11, 18:09:12 írta Lazlow
»
Binci
«
Hozzászólás #71280 Dátum:
2014 április 11, 17:54:22 »
Le szeretnék szedni mindent a Bogár bódéjáról, ami nem fém. Mi a legokosabb választás? Csiszolás? Homokszórás? Utóbbiról azt hallottam, hogy hullámosodik tőle a lemez. Mit ajánlatok?
Rozsdakupac Magazin
Pityubacsi
«
Hozzászólás #71279 Dátum:
2014 április 11, 17:35:00 »
Idézetet írta: Lazlow - 2014 április 11, 14:06:07
Sziasztok!
Sajnos az üziszűrő a pumpa után volt bekötve és ma ez a rozsdás benzin folyt ki belőle:
<beszúrt kép törölve>
Kérdés:
Ilyenkor érdemes szétkapni a pumpát, és megnézni, hogy nem tett-e kárt benne ez a kosz?
Remélem, hogy nem nyomta bele a karbiba ezt a nagyon finom szemcséjű rozsdát! De nem értem, hogyan kerülhetett ez bele, hisz a tankban tudtommal van egy nagyon finom szövésű réz szűrőbetét.
Másik kérdés: a fém üzemanyag csövet ami az alvázon keresztül fut azt át lehet "fújni" valamivel ami kivinné belőle ezt a szmötyit?
Köszönöm előre is!
Üdvw: Laci
járjál vele, aztán szépen elfogyasztja ezt a trutyit, ahogy kapja a tiszta benzint.
a "nagyon finom réz szűrőbetét" kábé egy teaszűrő.
ha parázol, akkor iktass be a rendszerbe egy papíros szűrőt és akkor boldog leszel.
flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Lazlow
«
Hozzászólás #71278 Dátum:
2014 április 11, 14:06:07 »
Sziasztok!
Sajnos az üziszűrő a pumpa után volt bekötve és ma ez a rozsdás benzin folyt ki belőle:
Kérdés:
Ilyenkor érdemes szétkapni a pumpát, és megnézni, hogy nem tett-e kárt benne ez a kosz?
Remélem, hogy nem nyomta bele a karbiba ezt a nagyon finom szemcséjű rozsdát! De nem értem, hogyan kerülhetett ez bele, hisz a tankban tudtommal van egy nagyon finom szövésű réz szűrőbetét.
Másik kérdés: a fém üzemanyag csövet ami az alvázon keresztül fut azt át lehet "fújni" valamivel ami kivinné belőle ezt a szmötyit?
Köszönöm előre is!
tati
Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL
Re: Powered by Tati
«
Hozzászólás #71277 Dátum:
2014 április 11, 08:18:01 »
Idézetet írta: Herbie - 2014 április 10, 22:03:51
Csoda, galvanizálás, szinterezés nagyon adja
remélem jó is lesz nem csap jókinézetű
www.tatinson.hu
www.kck.hu
StumRobi
«
Hozzászólás #71276 Dátum:
2014 április 10, 22:05:06 »
Idézetet írta: Louy - 2014 április 10, 21:51:48
15! év állás után atomjaiból újjáépítve, felélesztve.
1192ccm/34LE, az autóm eredeti motorja.
Köszi Tati!
a klubban
30/903-63-65
'71 1300
T3 WBX 2.1
Herbie
«
Hozzászólás #71275 Dátum:
2014 április 10, 22:03:51 »
Idézetet írta: Louy - 2014 április 10, 21:51:48
Köszi Tati!
Csoda, galvanizálás, szinterezés nagyon adja
Louy
(o\_!_/o)
Powered by Tati
«
Hozzászólás #71274 Dátum:
2014 április 10, 21:51:48 »
Köszi Tati!
[a csatolmányt egy admin törölte]
Lazlow
«
Hozzászólás #71273 Dátum:
2014 április 10, 19:38:43 »
Köszönöm!
Pont azon filóztam, hogy a váltó mellé teszem be a szűrőt. De akkor nem gondoltam ki nagy marhaságot.
Na igen pont ez lett volna a következő kérdésem, hogy külső szövetes vagy gumi külsős legyen.
Még1szer köszönöm!
Idézetet írta: callook - 2014 április 10, 19:20:37
Sok benzincső nem kell bogárhoz: tank alatt van vagy 20cm, váltó mellett a 2 fém csövet összeköti vagy 30cm (én ide rakom a szűrőt), egy 5 centis darab jön a fém cső és az AC közé, aztán vagy 20cm az AC és a karbi közé. Szóval 1méter elég gyári motornál, de ha kettőt veszel, akkor lesz tartalékod. De ha a tank alatti és váltó melletti nem gatya, hanem jó állapotú régi, akkor hagyhatod is, lehet tovább bírja mint az új. Én simán autós boltban veszem, hullámzó a minőség (a külső szövetest kerülöm, inkább olyat veszek ami gumi-szövet-gumi rétegeket tartalmaz). Márkát nem tudok ajánlani. Apu bogarában 9 éve van benne a Gates és még nem pukkant el, nem repedezett ki. Enyémben ugyanaz elszólta magát 5 év alatt...
callook
«
Hozzászólás #71272 Dátum:
2014 április 10, 19:20:37 »
Sok benzincső nem kell bogárhoz: tank alatt van vagy 20cm, váltó mellett a 2 fém csövet összeköti vagy 30cm (én ide rakom a szűrőt), egy 5 centis darab jön a fém cső és az AC közé, aztán vagy 20cm az AC és a karbi közé. Szóval 1méter elég gyári motornál, de ha kettőt veszel, akkor lesz tartalékod. De ha a tank alatti és váltó melletti nem gatya, hanem jó állapotú régi, akkor hagyhatod is, lehet tovább bírja mint az új. Én simán autós boltban veszem, hullámzó a minőség (a külső szövetest kerülöm, inkább olyat veszek ami gumi-szövet-gumi rétegeket tartalmaz). Márkát nem tudok ajánlani. Apu bogarában 9 éve van benne a Gates és még nem pukkant el, nem repedezett ki. Enyémben ugyanaz elszólta magát 5 év alatt...
Idézetet írta: Lazlow - 2014 április 10, 19:09:30
Nagyon köszönöm!
A leírtak alapján járok el.
Üzemanyag vezeték ügyben tudnál ajánlani márkát, illetve, hogy mennyit vegyek a teljes cseréhez?
Köszönöm!
Lazlow
«
Hozzászólás #71271 Dátum:
2014 április 10, 19:09:30 »
Nagyon köszönöm!
A leírtak alapján járok el.
Üzemanyag vezeték ügyben tudnál ajánlani márkát, illetve, hogy mennyit vegyek a teljes cseréhez?
Köszönöm!
Idézetet írta: callook - 2014 április 10, 18:56:45
Elsőre kapd le a himbasorokat. Az kb 5 perc munka és akkor zárva lesznek a szelepek, így ha valami szilárd beesne valamelyik nyílásba, akkor az nem jut a hengerekbe, onnan a hengerfejből meg jó eséllyel ki tudod még szedni, mosni. Utána kapirgáld le csavarhúzóval, kefével az olajsarat, a brigéciolt meg ecseteld, áztasd vele a mocskot, majd veresd le féktisztító spray-vel, sűrített levegővel. Ami így nem jön le, az már a csatornákba sem fog bepotyogni. Egyébként meg ha bepotyog és nincsenek benne kavicsok meg hasonlók, akkor sem történik semmi, mert pillanatok alatt elég a cucc és távozik a kipufogón keresztül.
Nem tudom milyen a 10.000 forintos szimering, én olyannal még nem találkoztam. Én Erlinget tartok a polcon, de volt idő, hogy Victor Reinz-et használtam. Mindkettő nagyon jó minőség, a nagy autósboltok másnapra meghozzák és az 1000 forintos kategória. A bogárboltos dupla ajkastól óvakodj, mert a külső ajak nem kap olajat, az elég úgyis, így hamar 1 ajkas lesz belőle, de abból is a gyengébb minőségű. Illetve érdemes még megnézni, hogy a lendkeréken van-e enyhe kopás a szimeringtől. Ha van, akkor annyira üsd be a helyére, hogy nem a kopáshoz, rágódáshoz kerüljön az ajak. (Elég nehéz kimérni, de megoldható. 1-2mm játékod van a beütés mélységét tekintve.)
callook
«
Hozzászólás #71270 Dátum:
2014 április 10, 18:56:45 »
Elsőre kapd le a himbasorokat. Az kb 5 perc munka és akkor zárva lesznek a szelepek, így ha valami szilárd beesne valamelyik nyílásba, akkor az nem jut a hengerekbe, onnan a hengerfejből meg jó eséllyel ki tudod még szedni, mosni. Utána kapirgáld le csavarhúzóval, kefével az olajsarat, a brigéciolt meg ecseteld, áztasd vele a mocskot, majd veresd le féktisztító spray-vel, sűrített levegővel. Ami így nem jön le, az már a csatornákba sem fog bepotyogni. Egyébként meg ha bepotyog és nincsenek benne kavicsok meg hasonlók, akkor sem történik semmi, mert pillanatok alatt elég a cucc és távozik a kipufogón keresztül.
Nem tudom milyen a 10.000 forintos szimering, én olyannal még nem találkoztam. Én Erlinget tartok a polcon, de volt idő, hogy Victor Reinz-et használtam. Mindkettő nagyon jó minőség, a nagy autósboltok másnapra meghozzák és az 1000 forintos kategória. A bogárboltos dupla ajkastól óvakodj, mert a külső ajak nem kap olajat, az elég úgyis, így hamar 1 ajkas lesz belőle, de abból is a gyengébb minőségű. Illetve érdemes még megnézni, hogy a lendkeréken van-e enyhe kopás a szimeringtől. Ha van, akkor annyira üsd be a helyére, hogy nem a kopáshoz, rágódáshoz kerüljön az ajak. (Elég nehéz kimérni, de megoldható. 1-2mm játékod van a beütés mélységét tekintve.)
Idézetet írta: Lazlow - 2014 április 10, 13:23:04
Sziasztok!
Kint a motor és lekapkodtam róla a ventilátor házat, generátort, meg a karbit. Most a szívócsövet szedném le meg a komplett kipufogót, de az a helyzet, hogy elöl a kipufogó nyílásnál és fent a szívócső talp és a hengerfej találkozásánál is
vastagon
van az olajsár. Mivel szedjem azt le/ki? A motort nem akarom szétszedni ezért piszok nem eshet bele. Semmilyen eszközzel nem lehet odaférni (I LOVE dupalszívós hengerfej
). Brigéciolom van több liter...magasnyomású mosóm nincs...
Valamint:
Főtengelyszimeringből milyet érdemes venni? Mert olvastam, hogy van 1500-ért meg van 10000-ért is(?). Nem akarom túlmisztifikálni, de szart nem szeretnék betenni.
Mégvalami:
A gumi benzincsövek amik fentvannak elég viharvertek és a végük repedezett. Ebből milyet érdemes venni? Erről úgy emlékszem volt szó de elég sok vélemény volt róla (egyiknek bejött egy adott márka, a másiknak meg nem). Ha az összeset cserélem (üzemanyag tanknál is -mert akkor kicserélem az üzitankot is-) akkor hány métert vegyek belőle?
Nagyon köszönöm előre is!
Lazlow
«
Hozzászólás #71269 Dátum:
2014 április 10, 13:23:04 »
Sziasztok!
Kint a motor és lekapkodtam róla a ventilátor házat, generátort, meg a karbit. Most a szívócsövet szedném le meg a komplett kipufogót, de az a helyzet, hogy elöl a kipufogó nyílásnál és fent a szívócső talp és a hengerfej találkozásánál is
vastagon
van az olajsár. Mivel szedjem azt le/ki? A motort nem akarom szétszedni ezért piszok nem eshet bele. Semmilyen eszközzel nem lehet odaférni (I LOVE dupalszívós hengerfej
). Brigéciolom van több liter...magasnyomású mosóm nincs...
Valamint:
Főtengelyszimeringből milyet érdemes venni? Mert olvastam, hogy van 1500-ért meg van 10000-ért is(?). Nem akarom túlmisztifikálni, de szart nem szeretnék betenni.
Mégvalami:
A gumi benzincsövek amik fentvannak elég viharvertek és a végük repedezett. Ebből milyet érdemes venni? Erről úgy emlékszem volt szó de elég sok vélemény volt róla (egyiknek bejött egy adott márka, a másiknak meg nem). Ha az összeset cserélem (üzemanyag tanknál is -mert akkor kicserélem az üzitankot is-) akkor hány métert vegyek belőle?
Nagyon köszönöm előre is!
abes
«
Hozzászólás #71268 Dátum:
2014 április 09, 08:53:47 »
Idézetet írta: gumibogi - 2014 április 09, 07:49:35
ok
Na majd talán ősszel.
gumibogi
20-9111-661 www.ftgumi.hu
«
Hozzászólás #71267 Dátum:
2014 április 09, 07:49:35 »
Idézetet írta: Lazlow - 2014 április 09, 07:01:37
Rendben. Köszönöm.
Rajzáson majd zaklatlak ezügyben.
ok
zengőgumi
Lazlow
«
Hozzászólás #71266 Dátum:
2014 április 09, 07:18:38 »
Idézetet írta: callook - 2014 április 09, 07:14:55
Én ezért is választom ezt az utat. Ha megveszed a jó minőségű alapozót és a jó minőségű festéket amit nem old a benzin, meg míg levakarod a festéket, elmosod a szórópisztolyt, addig időben, pénzben ott vagy mintha csak leadtad volna, majd 1-2 nap múlva elhoznád a gyönyörű lemezeket. Az utóbbi időben egy motor volt nálam, ahol azt mondták, hogy az esztétika nem számít, rakjam vissza a lemezelést. Emiatt nem vittem el homokolni, porfesteni. Aztán amikor raktam össze a motort, nagyon nem tetszett a rozsdás/kopott lemezelés az új csillogó hengerfejen. Elkezdtem ledrótkorongozni, meg nagyvonalakban lefújni spay-vel, hogy valahogy kinézzen. Hát olyan aljas festék volt rajta, hogy 2 délutánom ment rá a drótkorongozásra, meg 1 alapozó és 1 fekete festék flakon. Nagyon bántam, hogy nem adtam be homokolni meg porfesteni, mert ha annak az árából levonom a festék, alapozó, zsírtalanító, kevéske szórógitt árát, és a maradékot elosztom a ráfordított idővel, akkor még egy segédmunkás órabér sem jön ki. (És azt is tegyük hozzá, hogy a homok elsimítja egy bizonyos szintig a hibákat, a porfestés meg szintén kitölti bizonyos mértékig az egyenetlenségeket.)
http://schlosser-boxer.blogspot.hu/2014/02/porfestes.html
Én is pont ezt számolgattam. Már egy csomó alkatrészt ledrótkorongoztam (ülés vázak/lábak, különféle tartókonzolok...stb.) amikkel órák/napok mentek el + alapozó + festék. Sebaj ha most szépek lesznek a cuccok akkor jövőre egy nagy rakás cuccot viszek homokszóratni + porfestetni.
callook
«
Hozzászólás #71265 Dátum:
2014 április 09, 07:14:55 »
Én ezért is választom ezt az utat. Ha megveszed a jó minőségű alapozót és a jó minőségű festéket amit nem old a benzin, meg míg levakarod a festéket, elmosod a szórópisztolyt, addig időben, pénzben ott vagy mintha csak leadtad volna, majd 1-2 nap múlva elhoznád a gyönyörű lemezeket. Az utóbbi időben egy motor volt nálam, ahol azt mondták, hogy az esztétika nem számít, rakjam vissza a lemezelést. Emiatt nem vittem el homokolni, porfesteni. Aztán amikor raktam össze a motort, nagyon nem tetszett a rozsdás/kopott lemezelés az új csillogó hengerfejen. Elkezdtem ledrótkorongozni, meg nagyvonalakban lefújni spay-vel, hogy valahogy kinézzen. Hát olyan aljas festék volt rajta, hogy 2 délutánom ment rá a drótkorongozásra, meg 1 alapozó és 1 fekete festék flakon. Nagyon bántam, hogy nem adtam be homokolni meg porfesteni, mert ha annak az árából levonom a festék, alapozó, zsírtalanító, kevéske szórógitt árát, és a maradékot elosztom a ráfordított idővel, akkor még egy segédmunkás órabér sem jön ki. (És azt is tegyük hozzá, hogy a homok elsimítja egy bizonyos szintig a hibákat, a porfestés meg szintén kitölti bizonyos mértékig az egyenetlenségeket.)
http://schlosser-boxer.blogspot.hu/2014/02/porfestes.html
Idézetet írta: Varázsló - 2014 április 08, 22:36:55
odavittem egy rakat olajos lemezt és elhoztam egy gyönyörű szettet.
Lazlow
«
Hozzászólás #71264 Dátum:
2014 április 09, 07:01:37 »
Idézetet írta: gumibogi - 2014 április 09, 07:00:12
akkor a héten pontositom hogy árban hogy mennyi az annyi
Rendben. Köszönöm.
Rajzáson majd zaklatlak ezügyben.
gumibogi
«
Hozzászólás #71263 Dátum:
2014 április 09, 07:00:12 »
Idézetet írta: Lazlow - 2014 április 09, 06:56:14
Ez engem is érdekelne.
Nekem az összes moci lemezt + a kutyaházat is homokolni kéne és porfesteni plusz jönne ehhez még két db after lökös amit le kéne homokolni és festeni.
akkor a héten pontositom hogy árban hogy mennyi az annyi
zengőgumi
Lazlow
«
Hozzászólás #71262 Dátum:
2014 április 09, 06:56:14 »
Idézetet írta: gumibogi - 2014 április 09, 06:53:46
én 13-15 körül tudom megcsináltatni
és persze a darabszámtól is függ....szóval hétvégén majd beszéljünk róla
Ez engem is érdekelne.
Nekem az összes moci lemezt + a kutyaházat is homokolni kéne és porfesteni plusz jönne ehhez még két db after lökös amit le kéne homokolni és festeni.
gumibogi
«
Hozzászólás #71261 Dátum:
2014 április 09, 06:53:46 »
Idézetet írta: Protheus - 2014 április 08, 22:16:47
Sok helyen van. Van infod, hogy az ujpestiek mennyiert csinalnak meg a lejjebb emlitett muveletet? :-)
én 10-15 körül tudom megcsináltatni
és persze a darabszámtól is függ....szóval hétvégén majd beszéljünk róla
zengőgumi
kövi
0620/5989495
«
Hozzászólás #71260 Dátum:
2014 április 09, 06:39:41 »
Idézetet írta: Lazlow - 2014 április 09, 06:26:12
Szia!
Valami közelebbit esetleg tudnál mondani (pl. cégnév, honlap)? Mert a kerepesi iszonyatosan hosszú.
Googe Maps -on az Újszász utca tűnik párhuzamosnak...de hát...
Köszönöm!
Üdv.
Keresed Gumibogit, uennyiből megcsinálta nekem is, és szép lett ám
VW 1300 1968.06.
Lazlow
«
Hozzászólás #71259 Dátum:
2014 április 09, 06:26:12 »
Idézetet írta: Varázsló - 2014 április 08, 22:36:55
Nekem legutóbb (6-8 hónapja) 16e Ft volt az összes lemezelés feketére szinterezése úgy, hogy odavittem egy rakat olajos lemezt és elhoztam egy gyönyörű szettet.
Ez valahol a Kerepesi út közelében volt, azzal párhuzamos utca, egy ipartelepen.
Szia!
Valami közelebbit esetleg tudnál mondani (pl. cégnév, honlap)? Mert a kerepesi iszonyatosan hosszú.
Googe Maps -on az Újszász utca tűnik párhuzamosnak...de hát...
Köszönöm!
Üdv.
Lazlow
«
Hozzászólás #71258 Dátum:
2014 április 09, 06:23:43 »
Idézetet írta: callook - 2014 április 08, 20:57:56
Elég a drótkorong is. Mivel én másoknak is csináltam már meg 1-2 burkolatot és elég sokáig vagyok a munkahelyemen, nem éri meg és nincs is sok időm drótkorongozni. Én ezért szoktam rá a homokszórásra, nekem praktikusabb kifizetni az 5ezer forintot az összes lemez homokolásáért, utána meg az 5ezret a teljes lemezelés olajálló porfestéséért.
Ja hogy ennyi...drágábbra gondoltam. Ennyit nekem is bőven megérne.
Protheus
Pődör Gergely
«
Hozzászólás #71257 Dátum:
2014 április 08, 22:48:31 »
Koszonom az infokat, ra fogok keresni a Kerepesi kozeleben levore is!
Ha vannak meg tapasztalatok, otletek es javaslatok, szivesen fogadom oket! :-)
Buzi, aki fékez! :-)))
gsattila
«
Hozzászólás #71256 Dátum:
2014 április 08, 22:38:23 »
Függ attól is, mit kell letolni a felületről. Nem a legolcsóbbak, de nekem két teljes bogarat csináltak, és semmi hullámosodás nem volt.
Idézetet írta: abes - 2014 április 08, 22:33:07
Drága lesz.
Varázsló
Low Fast -többet forog, jobban pörög
«
Hozzászólás #71255 Dátum:
2014 április 08, 22:36:55 »
Idézetet írta: Protheus - 2014 április 08, 21:15:51
Ez vajon eljatszhato ennyiert Pest-kozelben is ? Nekem miota volt a tuz az autoban, rozsdasodnak a motorban a lemezek, eleg csunya, meg kene csinalni, de egy vagyont nem akarok rakolteni.
Nekem legutóbb (6-8 hónapja) 16e Ft volt az összes lemezelés feketére szinterezése úgy, hogy odavittem egy rakat olajos lemezt és elhoztam egy gyönyörű szettet.
Ez valahol a Kerepesi út közelében volt, azzal párhuzamos utca, egy ipartelepen.
Stuntmanus
VW 1302 S
http://oettingertsv.blogspot.com/
"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
abes
«
Hozzászólás #71254 Dátum:
2014 április 08, 22:33:07 »
Idézetet írta: gsattila - 2014 április 08, 22:27:42
Sajnos "szemre" megy.
Drága lesz.
gsattila
«
Hozzászólás #71253 Dátum:
2014 április 08, 22:27:42 »
Sajnos "szemre" megy. Elvileg 3000 Ft egy négyzetméter homokolás. A szeinter nem tudom mennyi, ha kell megkérdem. Én már jó régen csináltattam.
Idézetet írta: Protheus - 2014 április 08, 22:16:47
Sok helyen van. Van infod, hogy az ujpestiek mennyiert csinalnak meg a lejjebb emlitett muveletet? :-)
Protheus
Pődör Gergely
«
Hozzászólás #71252 Dátum:
2014 április 08, 22:16:47 »
Idézetet írta: gsattila - 2014 április 08, 22:15:45
Újpesten van homokoló és porfestő is.
gsattila
«
Hozzászólás #71251 Dátum:
2014 április 08, 22:15:45 »
Újpesten van homokoló és porfestő is.
Ez vajon eljatszhato ennyiert Pest-kozelben is ? Nekem miota volt a tuz az autoban, rozsdasodnak a motorban a lemezek, eleg csunya, meg kene csinalni, de egy vagyont nem akarok rakolteni.
Dadan
«
Hozzászólás #71250 Dátum:
2014 április 08, 21:27:01 »
Egy ilyenbe én is beszállnék, ha megoldható lenne esetleg postai úton is......
Protheus
Pődör Gergely
«
Hozzászólás #71249 Dátum:
2014 április 08, 21:15:51 »
Idézetet írta: callook - 2014 április 08, 20:57:56
praktikusabb kifizetni az 5ezer forintot az összes lemez homokolásáért, utána meg az 5ezret a teljes lemezelés olajálló porfestéséért.
callook
«
Hozzászólás #71248 Dátum:
2014 április 08, 20:57:56 »
Elég a drótkorong is. Mivel én másoknak is csináltam már meg 1-2 burkolatot és elég sokáig vagyok a munkahelyemen, nem éri meg és nincs is sok időm drótkorongozni. Én ezért szoktam rá a homokszórásra, nekem praktikusabb kifizetni az 5ezer forintot az összes lemez homokolásáért, utána meg az 5ezret a teljes lemezelés olajálló porfestéséért.
Idézetet írta: Lazlow - 2014 április 08, 20:46:09
Köszi, akkor megpróbálkozom vele.
Lazlow
«
Hozzászólás #71247 Dátum:
2014 április 08, 20:46:09 »
Idézetet írta: ABF-932 - 2014 április 08, 20:05:51
Homokolni felesleges, az utolsó milliméterig elég a drótkorong, csináltam párszor...
Köszi, akkor megpróbálkozom vele.
ABF-932
A bogaras külső buszos szívet takar
«
Hozzászólás #71246 Dátum:
2014 április 08, 20:05:51 »
Idézetet írta: Lazlow - 2014 április 08, 19:56:30
Köszönöm!
Drótkorongozni szeretném...bár ma kicsit elbizonytalanodtam mert sok a lemez és ott van a vauvau ól is.
Ki hol szokta homokszóratni az ilyen lemezeket? Milyen összegre számítsak? Bár akkor már még a két lököst is lehomokoltatnám.
Homokolni felesleges, az utolsó milliméterig elég a drótkorong, csináltam párszor...
Bácsi Győző
Lazlow
«
Hozzászólás #71245 Dátum:
2014 április 08, 19:56:30 »
Idézetet írta: callook - 2014 április 08, 19:49:31
Szerintem nem kell, hogy hőálló legyen. Ha le van homokszórva, rendesen előkészíted és lefényezed, akkor semmi baja nem lesz. Nem forró a lemez. Sok autónál fújják az autó színére, ott sem hőálló a festék, csak jó minőségű.
Köszönöm!
Drótkorongozni szeretném...bár ma kicsit elbizonytalanodtam mert sok a lemez és ott van a vauvau ól is.
Ki hol szokta homokszóratni az ilyen lemezeket? Milyen összegre számítsak? Bár akkor már még a két lököst is lehomokoltatnám.
callook
«
Hozzászólás #71244 Dátum:
2014 április 08, 19:49:31 »
Szerintem nem kell, hogy hőálló legyen. Ha le van homokszórva, rendesen előkészíted és lefényezed, akkor semmi baja nem lesz. Nem forró a lemez. Sok autónál fújják az autó színére, ott sem hőálló a festék, csak jó minőségű.
Idézetet írta: Lazlow - 2014 április 08, 19:30:21
Sziasztok!
Fórum keresőjében keresgéltem de semmi...de ha volt már a téma akkor sorry.
A kérdésem a következő lenne:
Motortérburkoló lemezeket milyen festékkel ajánlatos festeni? Úgy gondoltam, hogy Tectane rozsdagátló alapozót használnék (150°C+ -ig hőálló)...de mit fújjak rá? Csak olyan hőálló festéket találtam amit "égetni" kell 350°C-on. De olyan kéne amit nem kell kemencébe tenni.
Köszönöm!
Üdv: Laci
Lazlow
«
Hozzászólás #71243 Dátum:
2014 április 08, 19:30:21 »
Sziasztok!
Fórum keresőjében keresgéltem de semmi...de ha volt már a téma akkor sorry.
A kérdésem a következő lenne:
Motortérburkoló lemezeket milyen festékkel ajánlatos festeni? Úgy gondoltam, hogy Tectane rozsdagátló alapozót használnék (150°C+ -ig hőálló)...de mit fújjak rá? Csak olyan hőálló festéket találtam amit "égetni" kell 350°C-on. De olyan kéne amit nem kell kemencébe tenni.
Köszönöm!
Üdv: Laci
Oldalak:
1
...
229
230
231
232
233
[
234
]
235
236
237
238
239
...
2016
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
Ugrás:
Kérlek válassz egy célt:
-----------------------------
Hová tartozol?
=> Bogaras fórumok
=> Népautós fórumok
=> Adok-veszek
===> Lomtár
Web szerviz