www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 20, 19:42:30

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921218 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 135 136 137 138 139 [140] 141 142 143 144 145 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13215049 alkalommal)
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75035 Dátum: 2015 Július 29, 20:16:22 »

SZOPASD MAGAD BOGARADDAL  ez qrva jó Grin
Most kaptam le a kormánymű hardy tárcsáját. Beigazolódott amit már az elején sejtettem és rá is kérdeztem : ,hogy lehet-e hogy fémszövetes a hardy? HÁT PERSZE HOGY AZZZZZZ    ez szopatott. most vehetek másik hardyt Cry

De ezt eladom mert semmi baja (zsír új) csak az én gépembe nem jó a testelés miatt Embarrassed
Megjött az új hardy Cheesy  ,beépítettem és nincs itt semmi csodálkozni való. Múködik itt minden.(csak a megfelelő alkatrészt kell beszerezni Tongue) A duda is csak akkor dudál ha nyomom a kűrt gombot és nem akkor mikor tekerem a kormányt Grin Grin Grin

Íme az új:

[a csatolmányt egy admin törölte]

1200 EXPORT Norvég 1965.02.02.
T3 Hochdach   Münnich Rhodos 1981
Golf2 (Fire & Ice belső) 1989
Astra f 1996
Babetta
http://youtu.be/PJasikRH-eY
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #75034 Dátum: 2015 Július 29, 09:34:06 »

Most kaptam le a kormánymű hardy tárcsáját. Beigazolódott amit már az elején sejtettem és rá is kérdeztem : ,hogy lehet-e hogy fémszövetes a hardy? HÁT PERSZE HOGY AZZZZZZ    ez szopatott. most vehetek másik hardyt Cry

De ezt eladom mert semmi baja (zsír új) csak az én gépembe nem jó a testelés miatt Embarrassed
Én is pont ilyet vettem.  Lips Sealed

Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75033 Dátum: 2015 Július 29, 09:10:08 »

Csak azért mondom, mert ott valami össze van kutyulva, azt kellene kiiktatni. Látod ABF-é is össze van kötve direktbe.
Á-Á  Sajnos tévedel, az enyém Így original  Wink
Lecsekkoltam  Grin

Astra f 1996
Babetta
1303LS
« Hozzászólás #75032 Dátum: 2015 Július 29, 06:32:04 »

Gondolkodtam ,hogy esztergálok bele metamidból gyűrűt de egyenlőre ezen elhatározás mellett döntöttem.
Ha meg nem kell senkinek akkor majd kialakul valami.

Csak azért mondom, mert ott valami össze van kutyulva, azt kellene kiiktatni. Látod ABF-é is össze van kötve direktbe.
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75031 Dátum: 2015 Július 28, 20:39:13 »

Ne add el. Csináld olyanra meg, hogy jó legyen. Nem űrtechnika.
Gondolkodtam ,hogy esztergálok bele metamidból gyűrűt de egyenlőre ezen elhatározás mellett döntöttem.
Ha meg nem kell senkinek akkor majd kialakul valami.

Astra f 1996
Babetta
1303LS
« Hozzászólás #75030 Dátum: 2015 Július 28, 19:13:30 »

Ne add el. Csináld olyanra meg, hogy jó legyen. Nem űrtechnika.
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75029 Dátum: 2015 Július 28, 17:20:44 »

Semmi baj. Meg fogom oldani az tuti!Ha lesz időm még ma este a végére járok és beszámolok róla.

[a csatolmányt egy admin törölte]

Astra f 1996
Babetta
Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #75028 Dátum: 2015 Július 28, 13:52:30 »

Szerintem áthidalva az oválé van és abban nincs vezeték a rúdban, csak fent a dudagombnál.
Akkor nekem oválom van! Wow!

Bácsi Győző
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75027 Dátum: 2015 Július 28, 09:49:41 »

Viszont lehet, hogy hülyeséget beszéltem és nincs a golyóskosárnál szigetelés. Rég láttam már ilyet (hál'Isten) szétszedve.
Passzolok.
Viszont egy normális képet sem találok erről a környékről.
Semmi baj. Meg fogom oldani az tuti!Ha lesz időm még ma este a végére járok és beszámolok róla.

Astra f 1996
Babetta
1303LS
« Hozzászólás #75026 Dátum: 2015 Július 28, 09:17:09 »

JA
Viszont lehet, hogy hülyeséget beszéltem és nincs a golyóskosárnál szigetelés. Rég láttam már ilyet (hál'Isten) szétszedve.
Passzolok.
Viszont egy normális képet sem találok erről a környékről.
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75025 Dátum: 2015 Július 28, 09:15:07 »

A golyós kosár is szigetelten fut. Vagy a rúdnál, vagy a csőnél van a bakelitszerű persely. Viszont akkor ez már nem a régi fajta, hanem az újabb. Valszeg öszvéresítették és a gumis hardy pont stimmelt a koncepcióba. Most máshogy kell megoldanod. A gomb alatti szerkentyűk is tök másak. Hülyét ezek a németek.  Cheesy
JA

Astra f 1996
Babetta
1303LS
« Hozzászólás #75024 Dátum: 2015 Július 28, 09:11:54 »

Kormánymű és hardy csere előtt tökéletes volt minden! Egyébként a kormányoszlop és a kormányrúdnak azonos potenciálon kell lennie. Nem is lehet másképp. A kettő között egy golyós kosár van. A kürt nyomógomb most nem is érdekel. Mint írtam csak a szűz kormányoszlop és a kormányrúd van bent.Ez pedig el van szigetelve elektromosan a kasztnitól.És ez mindaddig fent áll amíg a hardyt be nem szerelem és meg nem forgatom a kormányt.Vezeték egy deka sincs rajta. Este vissza rakom a régi hardyt....
A golyós kosár is szigetelten fut. Vagy a rúdnál, vagy a csőnél van a bakelitszerű persely. Viszont akkor ez már nem a régi fajta, hanem az újabb. Valszeg öszvéresítették és a gumis hardy pont stimmelt a koncepcióba. Most máshogy kell megoldanod. A gomb alatti szerkentyűk is tök másak. Hülyét ezek a németek.  Cheesy
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75023 Dátum: 2015 Július 28, 08:50:15 »

Dudagomb alatt megvan a 3 kis csavaron a szigetelés? Lemez alatt és felett is? 3db perselykinézetű és 3db sima laposalátétszerű műanyagy.

Kormánymű és hardy csere előtt tökéletes volt minden! Egyébként a kormányoszlop és a kormányrúdnak azonos potenciálon kell lennie. Nem is lehet másképp. A kettő között egy golyós kosár van. A kürt nyomógomb most nem is érdekel. Mint írtam csak a szűz kormányoszlop és a kormányrúd van bent.Ez pedig el van szigetelve elektromosan a kasztnitól.És ez mindaddig fent áll amíg a hardyt be nem szerelem és meg nem forgatom a kormányt.Vezeték egy deka sincs rajta. Este vissza rakom a régi hardyt....

Astra f 1996
Babetta
1303LS
« Hozzászólás #75022 Dátum: 2015 Július 28, 08:35:20 »

Dudagomb alatt megvan a 3 kis csavaron a szigetelés? Lemez alatt és felett is? 3db perselykinézetű és 3db sima laposalátétszerű műanyagy.
1303LS
« Hozzászólás #75021 Dátum: 2015 Július 28, 08:19:23 »

Szóval: 65-ös évjárat. A kormányoszlop és a kormányrúd azonos potenciálon van és ez az egész van elszigetelve a kocsiszekrénytől. A kürt vezetéke megy a kormányoszlophoz, majd ez a kürtnyomógombon keresztül, a kormány belsejében lévő vezetéken keresztül megy lefelé és a Hardy kormánymű felé eső oldalán kapja meg a testelés.
" kormányoszlop és a kormányrúd azonos potenciálon van"
EZ már baj.

Ebből a fentiből adódik, hogy az utána írtak már nem számítanak.
A fenti hibából adódik, hogy a kürt felől érkező delej rámegy az oszlopra (ez rendben van) onnan a rúdra (ez már nincs rendben) innen pedig szépen rá a testre és a kör bezárult. Amíg ez a rövidebb, egyszerűbb útja addig leszarja a nyomógombot.
A rúd és az oszlop el kell szigetelve lkegyen egymástól.
Nagyon rég láttam már ilyet, nem tudom melyik a 65-ös. Talán alul felül valami gumis persely, de nem biztos. Van másfalyta is, valahol a fent műanyag vagy bakelit szigeteléses. Vagy telenyomtad rezes zsírral és az vezet át.

Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75020 Dátum: 2015 Július 28, 07:45:45 »

A hardynak nincs köze a kormányoszlophoz? Az a rúddal kapcsolódik.
Mikori kocsi ez? Van már biztonsági gyűrődője? Nem lehet, hogy régi (ovál) oszlop van belebarkácsolva? Emlékeim szerint ilyenkor szoktak szívni, ha cserélgetik az évjáratokat, mert nem egyfomák.
Szóval: 65-ös évjárat. A kormányoszlop és a kormányrúd azonos potenciálon van és ez az egész van elszigetelve a kocsiszekrénytől. A kürt vezetéke megy a kormányoszlophoz, majd ez a kürtnyomógombon keresztül, a kormány belsejében lévő vezetéken keresztül megy lefelé és a Hardy kormánymű felé eső oldalán kapja meg a testelés.

Astra f 1996
Babetta
1303LS
« Hozzászólás #75019 Dátum: 2015 Július 28, 07:30:53 »

Elvileg a Hardy azért van át is hidalva a szegecseknél, hogy folyamatosan teste tudjon adni. A pozitív szopat, mondjuk a dudagomb rosszul van a helyén, és a visszanyomó rugója érintkezik /tipp/.
Szerintem áthidalva az oválé van és abban nincs vezeték a rúdban, csak fent a dudagombnál.
1303LS
« Hozzászólás #75018 Dátum: 2015 Július 28, 07:27:48 »

kormánymű csere előtt minden ok. Egyébként már
Sem dudagomb sem vezeték nincsen már a kormányoszlopban. Maga a kormányoszlop testel le ha rajta a Hardy. Ha leveszem a Hardy akkor nem testel le a kormányoszlop.  Ezért is kérdeztem, hogy szopathat-e a Hardy járt-e már így valaki?
A hardynak nincs köze a kormányoszlophoz? Az a rúddal kapcsolódik.
Mikori kocsi ez? Van már biztonsági gyűrődője? Nem lehet, hogy régi (ovál) oszlop van belebarkácsolva? Emlékeim szerint ilyenkor szoktak szívni, ha cserélgetik az évjáratokat, mert nem egyfomák.
1303LS
« Hozzászólás #75017 Dátum: 2015 Július 28, 07:16:15 »

Sem dudagomb sem vezeték nincsen már a kormányoszlopban. Maga a kormányoszlop testel le ha rajta a Hardy. Ha leveszem a Hardy akkor nem testel le a kormányoszlop.  Ezért is kérdeztem, hogy szopathat-e a Hardy járt-e már így valaki?
Nem, a hardyn keresztül kell kötni a vezetéket a kormányműre. a csőtől a rúd el van szigetelve. Évjárattól függően asszem 2 féle megoldás is van. A gombbal zárod a rúd és a cső között az áramkört.
Vagy a rúd/cső közötti szigetelést hagytad ki valahol, vagy a gombnál rossz valami.
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75016 Dátum: 2015 Július 28, 07:09:15 »

Elvileg a Hardy azért van át is hidalva a szegecseknél, hogy folyamatosan teste tudjon adni. A pozitív szopat, mondjuk a dudagomb rosszul van a helyén, és a visszanyomó rugója érintkezik /tipp/.

Astra f 1996
Babetta
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #75015 Dátum: 2015 Július 28, 06:36:04 »

Kormányműcsere kész  Cheesy (tankot nem kell kiszedeni)
Viszont összeszerelés után ha eltekerem a kormányt bármely irányba a kürt megszólal. Hibakeresés: Kormányoszlopról vezeték lehúz műszerrel testhez mérve szakadás,kormány elmozdít műszer folytonosságot mutat majd kis idő után szakadást. Megint tekerek a kormányon a műszer folytonosságot mutat majd ismételten kis idő után szakadás. Kérdésem: lehet ,hogy a hardy tárcsa szopat? nekem nagyon úgy tűnik. Lehet ,hogy fém szövet van benne és ez szopat? Ha széthúzom a hardytól a kormánytengelyt minden OK! járt már így valamelyikőtök? (ja majd el felejtettem a hardyt is cseréltem új van benne)

Bácsi Győző
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75014 Dátum: 2015 Július 27, 23:04:45 »

Kormányműcsere kész  Cheesy (tankot nem kell kiszedeni)
Viszont összeszerelés után ha eltekerem a kormányt bármely irányba a kürt megszólal. Hibakeresés: Kormányoszlopról vezeték lehúz műszerrel testhez mérve szakadás,kormány elmozdít műszer folytonosságot mutat majd kis idő után szakadást. Megint tekerek a kormányon a műszer folytonosságot mutat majd ismételten kis idő után szakadás. Kérdésem: lehet ,hogy a hardy tárcsa szopat? nekem nagyon úgy tűnik. Lehet ,hogy fém szövet van benne és ez szopat? Ha széthúzom a hardytól a kormánytengelyt minden OK! járt már így valamelyikőtök? (ja majd el felejtettem a hardyt is cseréltem új van benne)

Astra f 1996
Babetta
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75013 Dátum: 2015 Július 27, 21:24:07 »

Nincs benne semmi különös. A tank, ha nincs bent, az a jó, már nem nagyon emlékszem, lehet-e egyáltalán bent lévő tank mellett szerelni.. A kormány gömbfejeket le kell kötni, ha van lehúzód, sokkal könnyebb, ha nincs, lehet, hogy szopás lesz, időben mindenképpen. A kormányoszlop csavarja a Hardy felett szintén oldandó, és mivel kismértékben fel is kell tolni az oszlopot, a biztonsági szakasz felett lévő biztosító lemezt le kell venni, hogy az oszlop beférjen a átvezető csőbe, és ez persze magával hozza, hogy a kormány belső rögzítőit is oldani kell a km óra alatt. Ha már sikerült mindent megoldani, akkor már csak a kormányművet a hídtestre rögzítő két csavart kell levenni. Visszarakás sem nehezebb, az ellendarabon lévő bemarás pozicionálja a kormányművet, tehát el sem lehet téveszteni. Ha van lehúzód, egy óra alatt megvan, a kormány beállításával együtt is, mert még ha ki is számolod, hol van a kormánymű középállása, egy-két ricnit még könnyen tévedhetsz.
Köszönöm a segítséged!

Astra f 1996
Babetta
Nem elérhető gas

« Hozzászólás #75012 Dátum: 2015 Július 27, 21:19:29 »

Sziasztok!

Bogár féknyerget megéri felújítatni, vagy érdemesebb újat venni?  S ha megéri felújítatni hol csinálnak ilyet?
köszönöm!
Ha jól emlékszem 2500 körül volt az Unixban a felújító készlet hozzá 1-2 éve, ha a munkahenger nem sérült abban minden volt ami kell
Asszem a G1 ugyan az

VW Bogár 1300 '71,Transporter1.6D '83
https://photos.app.goo.gl/WsANqntrkSdn7c6f6
Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #75011 Dátum: 2015 Július 27, 20:49:08 »

Sziasztok!

Bogár féknyerget megéri felújítatni, vagy érdemesebb újat venni?  S ha megéri felújítatni hol csinálnak ilyet?
köszönöm!

Újban,Varga,20e Ft db,az az 40.000-Ft/pár.

Szerintem azért két felújítószett nem kerül annyiba.

Ha felújító szett elég, akkor megérheti. Ha kell bele dugattyú, már nem feltétlen....
Én most szoptam végig, ha újra nekifutnék akkor 120-ért vennék bugboxból ültetett szettet.
« Utoljára szerkesztve: 2015 Július 27, 21:12:43 írta tazoli49 »
Nem elérhető ABF-932

« Hozzászólás #75010 Dátum: 2015 Július 27, 18:10:50 »

Sziasztok!
65- ös bogár kormánymű cserében van otthon köztetek valaki?
Mire kell figyelni, mennyire bonyolult, mire van szükség hozzá, mennyi idő, stb?
Köszönöm!

Nincs benne semmi különös. A tank, ha nincs bent, az a jó, már nem nagyon emlékszem, lehet-e egyáltalán bent lévő tank mellett szerelni.. A kormány gömbfejeket le kell kötni, ha van lehúzód, sokkal könnyebb, ha nincs, lehet, hogy szopás lesz, időben mindenképpen. A kormányoszlop csavarja a Hardy felett szintén oldandó, és mivel kismértékben fel is kell tolni az oszlopot, a biztonsági szakasz felett lévő biztosító lemezt le kell venni, hogy az oszlop beférjen a átvezető csőbe, és ez persze magával hozza, hogy a kormány belső rögzítőit is oldani kell a km óra alatt. Ha már sikerült mindent megoldani, akkor már csak a kormányművet a hídtestre rögzítő két csavart kell levenni. Visszarakás sem nehezebb, az ellendarabon lévő bemarás pozicionálja a kormányművet, tehát el sem lehet téveszteni. Ha van lehúzód, egy óra alatt megvan, a kormány beállításával együtt is, mert még ha ki is számolod, hol van a kormánymű középállása, egy-két ricnit még könnyen tévedhetsz.

Bácsi Győző
Nem elérhető zsozsy

« Hozzászólás #75009 Dátum: 2015 Július 27, 11:04:02 »

Sziasztok!
65- ös bogár kormánymű cserében van otthon köztetek valaki?
Mire kell figyelni, mennyire bonyolult, mire van szükség hozzá, mennyi idő, stb?
Köszönöm!

Astra f 1996
Babetta
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #75008 Dátum: 2015 Július 27, 09:23:52 »

Mi legyen a következő lépés?
Gyújtáskábelek, pipák ellenőrzése, gyertyahézagok beállítása... stb.
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #75007 Dátum: 2015 Július 27, 07:54:33 »

Egy szarul, dúsra karburált motoron csodát tesz a gyertyacsere. Kb. 50 km-ig...

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető Vagabond

A busz is bogár "FOREVER"06-30-688-4298

« Hozzászólás #75006 Dátum: 2015 Július 26, 13:07:36 »

Nem lehet tudni mióta vannak benne ezek a gyertyák

Az enyémen csodát tett a gyertya csere!

Tóth Zoltán
Nem elérhető Holló

yeah Boy

« Hozzászólás #75005 Dátum: 2015 Július 26, 13:00:07 »

Gyertyacsere (főleg, ha nem tudod mióta megy ezzel) aztán karbiPUCOLÁS. Belülről!!  Grin Állítani nem tudsz rajta semmit!
Nem lehet tudni mióta vannak benne ezek a gyertyák

Tudtátok, hogy a holló az 1etlen madárfaj, ami pusztán az élvezet kedvéért repül?
by KIZS
1303LS
« Hozzászólás #75004 Dátum: 2015 Július 26, 12:56:59 »

Urak egy kérdés.  Eddig az autó hidegen melegen egyaránt rángatott emelkedőn nagyon  Lelassult .  Az alapjárat gyönyörű.  Most kicseréltem a gyújtáson azt a vákumos szart  És jobb lett de egy picit még mindig rángat.  Mi legyen a következő lépés?   Karburátor  Állítás vagy gyertyacsere ?  Köszönöm
Gyertyacsere (főleg, ha nem tudod mióta megy ezzel) aztán karbiPUCOLÁS. Belülről!!  Grin Állítani nem tudsz rajta semmit!
Nem elérhető Holló

yeah Boy

« Hozzászólás #75003 Dátum: 2015 Július 26, 12:48:41 »

Urak egy kérdés.  Eddig az autó hidegen melegen egyaránt rángatott emelkedőn nagyon  Lelassult .  Az alapjárat gyönyörű.  Most kicseréltem a gyújtáson azt a vákumos szart  És jobb lett de egy picit még mindig rángat.  Mi legyen a következő lépés?   Karburátor  Állítás vagy gyertyacsere ?  Köszönöm

Tudtátok, hogy a holló az 1etlen madárfaj, ami pusztán az élvezet kedvéért repül?
by KIZS
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #75002 Dátum: 2015 Július 26, 09:46:36 »

Sziasztok!

köszönöm!
Újban,Varga,20e Ft db,az az 40.000-Ft/pár.

Szerintem azért két felújítószett nem kerül annyiba.
Nem elérhető vaughan

« Hozzászólás #75001 Dátum: 2015 Július 26, 08:46:26 »

Sziasztok!

köszönöm!
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #75000 Dátum: 2015 Július 23, 19:21:16 »

Ha valakinek nem lenne töltése Smiley
https://www.youtube.com/watch?v=I4wjw6Do4PU
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #74999 Dátum: 2015 Július 23, 12:46:26 »

Sziasztok!

A bogaramnál az alábbi probléma jelentkezett:
-a kormány megmozdításakor a jobb elejéből borzasztó nyikorgás tör elő Cry
Ez elsősorban álló helyzetben hallható, vagy nagyon lassú tempónál.

Volt már valakinek hasonló gondja, hol keressem elsősorban a megoldást?

Előre is köszönök minden választ
Üdv
szerintem a jobb elejében kell keresni a problémát  Wink

Nem elérhető mágus

« Hozzászólás #74998 Dátum: 2015 Július 23, 12:37:41 »

Sziasztok!

Üdv
Kormányteleszkóp
Nem elérhető csibimotor

« Hozzászólás #74997 Dátum: 2015 Július 23, 12:08:00 »

Sziasztok!

Üdv
Nem elérhető sleepAIR

« Hozzászólás #74996 Dátum: 2015 Július 21, 21:35:03 »

nekem a régi kellett volna ami megállt azt meg lehetett volna indítani....
Az is megvan valahol sztem. Mire jossz, megprobalom eloturni

http://sleepair.blogspot.hu

Typ3 Variant ‘72
Oldalak: 1 ... 135 136 137 138 139 [140] 141 142 143 144 145 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: