www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2026 Február 15, 08:23:45

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2025. december 31.
921509 Hozzaszólás 218 Témában írta 1617 Felhasználó
Legújabb tag: Mignon
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 109 110 111 112 113 [114] 115 116 117 118 119 ... 558
Nyomtatás
Szerző Téma: Tuning, teljesítmény, futómű  (Megtekintve 3724335 alkalommal)
Nem elérhető Dadan

« Hozzászólás #17766 Dátum: 2013 Február 16, 20:15:17 »

Subaru motoros bogár a Kakucsringen

A képek végképp meggyőztek, hogy a Bogár nem egy kifejezett pályagép.
Szerintem ez a képek alapján elég szarul viselkedett a pályán.
Van viszont a youtube - on egy video, amin egy bogár nagyon pöpecül driftel:

http://www.youtube.com/watch?v=EBItDvznYP8

Ez alatt valami korrekt futómű lehet, és motorerőben sincs hiány.
Nem elérhető Bripery

www.elitevwclub.hu

« Hozzászólás #17765 Dátum: 2013 Február 16, 19:50:36 »

Subaru motoros bogár a Kakucsringen

http://www.duen.hu/fotoalbum/subaruklub_a_kakucsringen

www.elitevwclub.hu

1982 Porsche 931 (924 Turbo)
2021 VW Golf GTE

Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének-nem derék ember. Gróf Széchenyi István
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #17764 Dátum: 2013 Február 16, 15:31:45 »

Én felpróbáltam a tiedet 1,6 hengerfejre, jónak tűnt.  Huh

mert jó is

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #17763 Dátum: 2013 Február 16, 14:25:16 »

az F-es és a D-s hengerfej egyáltalán nem egyforma  a D-s nagyon kicsi csatornás meg a szívócső csatlakozás is pincurka
1.3 és 1.6 szimpla fejek azonosak a szívócső csatlakozásnál. Csak az 1.2 tér el mindenben...

VW Beetle - the original since 1938
Nem elérhető callook

Low Fast - többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #17762 Dátum: 2013 Február 16, 09:21:28 »

Én felpróbáltam a tiedet 1,6 hengerfejre, jónak tűnt.  Huh

F-es 1300-asra jó, az nem azonos? 1.6-osra nem jó.

Nem elérhető callook

« Hozzászólás #17761 Dátum: 2013 Február 16, 09:20:39 »

Nem, ahhoz alakítani kell, de ha vesz egy ilyen szettet, akkor egy ilyennel szerintem könnyebben elindul, mintha venne egy pár használt 32 vagy 34 PCI-t 150 Euroért, amihez még venne 40 Euroért felújítókészletet. Utána esetleg még perselyezni is kéne, aztán 250 euroból még csak 2 karbija lenne. Kéne szívócsövet gyártani, rudazatot venni, stb. Én egy 1,2 motornál lehet, hogy ezzel indulnék el. Mondom, a Formel Vauhoz csak azért nem vettem meg ezt a szettet, mert a szívócsöveket nem tudom használni a váz miatt. A rudazat sem jó a versenyautóra.

Ezek a szimplaszívósok jók a kis szívócsatornás 1200 -es fejre is?

Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #17760 Dátum: 2013 Február 16, 09:07:03 »

az F-es és a D-s hengerfej egyáltalán nem egyforma  a D-s nagyon kicsi csatornás meg a szívócső csatlakozás is pincurka

Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #17759 Dátum: 2013 Február 15, 22:21:50 »

Az 1,6-os AD kódos az dupla szívós hengerfejes?

Igen. 1972-től gyártott blokk.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Dadan

« Hozzászólás #17758 Dátum: 2013 Február 15, 22:20:12 »

Az 1,6-os AD kódos az dupla szívós hengerfejes?
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #17757 Dátum: 2013 Február 15, 22:04:14 »

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #17756 Dátum: 2013 Február 15, 20:31:47 »

Nem elérhető sleepAIR

« Hozzászólás #17755 Dátum: 2013 Február 15, 18:13:41 »

úgy érzem ez nem egy magyar autó, esetleg SleepAir-é???

« Utoljára szerkesztve: 2013 Február 15, 19:12:18 írta sleepAIR »

http://sleepair.blogspot.hu

Typ3 Variant ‘72
Nem elérhető callook

« Hozzászólás #17754 Dátum: 2013 Február 15, 16:11:45 »

http://de.hoffmann-speedster.com/bus/bus-t2/motor/vergaser-luftfilter/6007/zweifachvergaseranlage-empi-einkanal?c=110174

Nem kell erre várni, a karbikat én sem csinálom, hanem megveszem őket. Több mint 40 éve Theo Decker, Oettinger, Riechert, Sauer, stb. megcsinálta. Mind meg lehet venni, dugig van vele az ebay, bugnet és még a Hoffmann-speedster polcai is. Én is csak megvettem a karbit, sőt a szívócsöveket is megvettem volna, ha a bogárra valók nem érnének bele a Formel Vau vázába. Több ezer bogár futott-fut ezekkel a karbikkal, felesleges megvárnod egy közel 300-as nagy emelésű tengellyel szerelt 10:1 sűrítésű, rövid szelepvezetős, elköszörült szelepű, agyon túrt hengerfejes, teljesen lekönnyített mozgó alkatrészekkel bíró motort, aminek az a lényege, hogy mindig nyél gázon menjen.
Vegyél egy pár Solex 32 PCI-t te_o mondja, vagy ha kevesebbet szánsz rá akkor egy pár 28 PCI-t. De egyébként a 34-es PCI-t és 34-es Weber ICT-t is hozzá lehetne fúvókázni a motorodhoz. Ilyen szempontból még a Hoffmannék karbiszettje a legolcsóbb megoldás, mert az 400 Euro és benne van a rudazat, a zsír új karbik, a szívócsövek. Ennyibe beleszaladsz akkor is ha használt karbikat veszel és elkezdesz mindent legyártani, beszerezni.

Nem elérhető callook

« Hozzászólás #17753 Dátum: 2013 Február 15, 16:08:21 »

Nem kell erre várni, a karbikat én sem csinálom, hanem megveszem őket. Több mint 40 éve Theo Decker, Oettinger, Riechert, Sauer, stb. megcsinálta. Mind meg lehet venni, dugig van vele az ebay, bugnet és még a Hoffmann-speedster polcai is. Én is csak megvettem a karbit, sőt a szívócsöveket is megvettem volna, ha a bogárra valók nem érnének bele a Formel Vau vázába. Több ezer bogár futott-fut ezekkel a karbikkal, felesleges megvárnod egy közel 300-as nagy emelésű tengellyel szerelt 10:1 sűrítésű, rövid szelepvezetős, elköszörült szelepű, agyon túrt hengerfejes, teljesen lekönnyített mozgó alkatrészekkel bíró motort, aminek az a lényege, hogy mindig nyél gázon menjen.
Vegyél egy pár Solex 32 PCI-t te_o mondja, vagy ha kevesebbet szánsz rá akkor egy pár 28 PCI-t. De egyébként a 34-es PCI-t és 34-es Weber ICT-t is hozzá lehetne fúvókázni a motorodhoz. Ilyen szempontból még a Hoffmannék karbiszettje a legolcsóbb megoldás, mert az 400 Euro és benne van a rudazat, a zsír új karbik, a szívócsövek. Ennyibe beleszaladsz akkor is ha használt karbikat veszel és elkezdesz mindent legyártani, beszerezni.

30pict van rajta. és úgy emlékszem gyári fúvókák.
Azt várom hogy callook csináljon a verseny gépére dupla karburátorokat és ha beválik, majd jól rábeszélem, hogy nekem is kell olyan.
:-)

Nem elérhető callook

« Hozzászólás #17752 Dátum: 2013 Február 15, 15:57:07 »

Miért nem hiszel nekem?  Grin
Írtam, hogy a cup brace az NEM váltókitámasztó. Annyi köze van a váltóhoz, hogy pont mellé-fölé van felszerelve a cup brace az egy alvázvég-torony merevítő. Az alvázvilla-tornyok csavarodását, deformálódását akadályozza meg. A váltóhoz és a billegéséhez semmi köze.
A Mid mount az egy váltórögzítő, az a váltó billegése ellen van, de az meg nem merevíti a tornyokat-alvázvillát.

Onnan lehet megismerni egy váltórögzítőt, hogy csatlakozik a váltóhoz. A cup brace nem csatlakozik a váltóhoz. A cup brace a váltóbakok alatti lemezhez csatlakozik. Így az a váltón semmit sem fog.

Multkori váltó kitámasztó, merevítő témához kapcsolódva még egy kérdés a képen alul ami összeköti az alvázvéget és tartja a váltóorrkúpot az nemváltja ki a támasztót hogy azzal is megfogják az oldalirányú billegést??? Mindenféleképpen kell felülről is támsztani a rudakkal?

<beszúrt kép törölve>
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #17751 Dátum: 2013 Február 15, 13:42:00 »

Multkori váltó kitámasztó, merevítő témához kapcsolódva még egy kérdés a képen alul ami összeköti az alvázvéget és tartja a váltóorrkúpot az nemváltja ki a támasztót hogy azzal is megfogják az oldalirányú billegést??? Mindenféleképpen kell felülről is támsztani a rudakkal?

<beszúrt kép törölve>

Ez a kép elég korrekt!  Shocked Kanyarstabi, cup brace, olajcsövek előre, rozsdamentes kipu, mid mount, úgy érzem ez nem egy magyar autó, esetleg SleepAir-é???

Minden kitámasztónak van szerepe. Az alsó támasz (Gene Berg Mount vagy middle mount) azt akadályozza meg, hogy elinduláskor az egész váltó orra együtt a motorral megemelkedjen, motor lesüllyedjen.

A kitámasztó rudak (cup brace) pedig az egész motor és váltótartó villa deformálódását, lehajtását és csavarodását csökkenti, gátolja meg és a kerék felpattogást minimalizálja.

A motoror alatt hátul keresztbe futó rúd (torque bar) hasonló szereppel bít, mint az alsó támasz (Gene Berg mount), de nem mindenkinek fér el.

Stuntmanus

VW 1302 S

1303LS
« Hozzászólás #17750 Dátum: 2013 Február 15, 13:39:42 »

Igen jól tudod.
Ötletnek jó volt, de nem lövünk ágyúval verébre.
és a 36weberekét felrakni túlzás lett volna.
És jobban is nézne ki rajta egy dupla solex.
Akkor kellett volna megvenned a karbijaimat, mikor utáltam őket.
Most már bánhatod.  Grin
Nem elérhető MatroX

Szamosvölgyi Bálint http://www.vwbug.blog.hu

« Hozzászólás #17749 Dátum: 2013 Február 15, 11:54:20 »

Vw bogár 1303 74- évj.   autóblog: www.vwbug.blog.hu
Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #17748 Dátum: 2013 Február 15, 11:39:37 »

Maxi ne égesd már a vidékieket  Undecided

Grin Grin Grin
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #17747 Dátum: 2013 Február 15, 11:13:09 »

Ezt most nem értem. Most adtad el a dupla szettet?
Igen jól tudod.
Ötletnek jó volt, de nem lövünk ágyúval verébre.
és a 36weberekét felrakni túlzás lett volna.
És jobban is nézne ki rajta egy dupla solex.

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #17746 Dátum: 2013 Február 15, 11:10:17 »

Azt várom hogy callook csináljon a verseny gépére dupla karburátorokat és ha beválik, majd jól rábeszélem, hogy nekem is kell olyan.
Ezt most nem értem. Most adtad el a dupla szettet?

Nem elérhető ABF-932

A bogaras külső buszos szívet takar

« Hozzászólás #17745 Dátum: 2013 Február 15, 09:20:23 »

és majd te is lekönnyíted az autód 400kilósra és 1.sebességi fokozatba 5ezres fordulaton mész majd kenyérért karcagon a másik uccába  .
Csak mondom, addig szállj ki, amíg nem lesz anyázós...! Wink

Bácsi Győző
Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #17744 Dátum: 2013 Február 15, 09:17:32 »

és majd te is lekönnyíted az autód 400kilósra és 1.sebességi fokozatba 5ezres fordulaton mész majd kenyérért karcagon a másik uccába  .
A bót az utcába van.
JA és kifejthetnéd mi az égetés?

"A vadászat többek szemében a férfiasság, az erő, a hatalom szimbóluma is. A vadászok azt tartják, hogy a vadászaton ismerszik meg, ki milyen ember valójában."
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #17743 Dátum: 2013 Február 15, 09:14:07 »

[a csatolmányt egy admin törölte, hahaha]

Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #17742 Dátum: 2013 Február 15, 08:55:37 »

Gyári fúvókával szegény lesz, ha picit is változtattatok. Nekem a kompressziót emelte a mester, és a lökettérfogat nagyobb, így kb. az 1300 -as fúvókázása lett jó. Persze karbitól is függ, de az új karbik nagyon szegényre fúvókázottak az 1,2 -nél. Én rátennék egy 30 PICT-3 -at, 120 -as vagy 122,5 -es főfúvókával, 130-150 -es féklevegővel. (Olcsó, maradhat a gyári rendszer, és jobb lesz tőle).
Ha neadjisten csináltatnál duplakarbihoz szívócsövet 1,2 -re valami szakival, akkor egy Solex 32 PCI -vel jól nézne ki és sokat javítana, igaz a karbi pénzes móka.

Nem elérhető te_o

Zeitwagen...

« Hozzászólás #17741 Dátum: 2013 Február 15, 08:36:28 »

Érezhetően jobban megy a tengelynek meg a himbáknak köszönhetően. (és persze annak, hogy a mester rakta össze. Wink )
Úgy érzem rajta, hogy menne még, de nincs üzemanyag. A 3/4-és teljes gáz között nincs különbség.
És ahogy néztem a gyertyák is világos barnák.
Vagy nagyobb karburátor kellene, vagy ebben cserélni a fúvókákat.

Gyári fúvókával szegény lesz, ha picit is változtattatok. Nekem a kompressziót emelte a mester, és a lökettérfogat nagyobb, így kb. az 1300 -as fúvókázása lett jó. Persze karbitól is függ, de az új karbik nagyon szegényre fúvókázottak az 1,2 -nél. Én rátennék egy 30 PICT-3 -at, 120 -as vagy 122,5 -es főfúvókával, 130-150 -es féklevegővel. (Olcsó, maradhat a gyári rendszer, és jobb lesz tőle).
Ha neadjisten csináltatnál duplakarbihoz szívócsövet 1,2 -re valami szakival, akkor egy Solex 32 PCI -vel jól nézne ki és sokat javítana, igaz a karbi pénzes móka.

Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #17740 Dátum: 2013 Február 14, 18:18:11 »

Az 1.2-es motor tuningja nagyon drága, mert fordulat kell ahhoz, hogy erős legyen. Rá kell költeni egy vagyont és akkor lesz akkora teljesítményű, mint egy közepes 1.6-os.

Van benne poén, mert az 1.2-es motor nagyon klasszul jár, kicsi a rezonanciája, de a nagy fordulat mindig drága.
Ezért nem nagyon szokás tuningolni, a vintage speedesed meg a 30 lovasra mennek rá, az egybebakos motor faragják. A 1.2-es 34 lovassal alig foglalkozik valaki, talán Maxinak ez az egyik motiváció.
Érezhetően jobban megy a tengelynek meg a himbáknak köszönhetően. (és persze annak, hogy a mester rakta össze. Wink )
Úgy érzem rajta, hogy menne még, de nincs üzemanyag. A 3/4-és teljes gáz között nincs különbség.
És ahogy néztem a gyertyák is világos barnák.
Vagy nagyobb karburátor kellene, vagy ebben cserélni a fúvókákat.

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #17739 Dátum: 2013 Február 14, 18:12:09 »

Az 1.2-es motor tuningja nagyon drága, mert fordulat kell ahhoz, hogy erős legyen. Rá kell költeni egy vagyont és akkor lesz akkora teljesítményű, mint egy közepes 1.6-os.

Van benne poén, mert az 1.2-es motor nagyon klasszul jár, kicsi a rezonanciája, de a nagy fordulat mindig drága.
Ezért nem nagyon szokás tuningolni, a vintage speedesed meg a 30 lovasra mennek rá, az egybebakos motor faragják. A 1.2-es 34 lovassal alig foglalkozik valaki, talán Maxinak ez az egyik motiváció.
A németeknél öntenek 24-és 30 lóerős blokkokat. Még a Marton papánál is vannak ilyen blokkok. A számot te ütheted be magadnak.
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #17738 Dátum: 2013 Február 14, 17:53:42 »

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető maxi

« Hozzászólás #17737 Dátum: 2013 Február 14, 09:16:32 »

Van valami ötleted, hogy hogyan tudom egy kis +le kicsikarni a motoromból?
Leginkább megbontás nélkül?

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #17736 Dátum: 2013 Február 14, 07:39:23 »

Hudáknál elvileg van, de nem  tart raktáron  Undecided Én a Hoffmanntól szoktam venni. De egy széria 1,6 motornál nem kell belebonyolódni ilyesmibe.

Ahha! (villanykörte szmájli) A gépmunkát meg Pista fogja csinálni. Köszi.

Nem elérhető callook

« Hozzászólás #17735 Dátum: 2013 Február 14, 06:13:31 »

Egyébként ha a Merki csinálja a gépmunkát, akkor különbség nem nagyon szokott lenni a dugattyúkiállások között. Ő lesíkolja a blokk közepet, utána pedig onnan mérve pontosan ugyanakkorára veszi a hengerek felfekvő felületének távolságát. Mindezt úgy csinálja, hogy századokat vesz le, tehát nem nő drasztikusan a sűrítés. Mértem Merki féle blokkot, nem sikerült különbséget mérnem a dugattyúkiállásokban, illetve hozzámértem még érintetlen blokkhoz, tényleg minimálisat vesz le a felfekvőkből, ill. tümítő felületből.

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #17734 Dátum: 2013 Február 13, 23:00:14 »

Hudáknál elvileg van, de nem  tart raktáron  Undecided Én a Hoffmanntól szoktam venni. De egy széria 1,6 motornál nem kell belebonyolódni ilyesmibe.

én tömitéskészitövel csináltatok.....mindig....de ritkán kell!

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #17733 Dátum: 2013 Február 13, 22:47:20 »

Az a taapsztalatom, hogy ha a blokk hengertalp síkját nem lapolják meg, nem szednek le belőle, a vonlabafúrás pedig az elméleti középponton megy pontosan, akkor az 1.6-os hengerekkel, széria cuccokkal a dugattyúkiállás 1.2-1.9 közés esik és nagyjából itt van a szórás is, általában szomszédos hengerek majdnem azonosak.

A tuning, tehát nagyobb furatú hengerek már általában kicsit kisebb kiállást adnak még érintetlen blokknál is, de nem sokkal. Olyan, mintha gondolnának arra, hogy valaki kompressziót akar növelni és/vagy ha valaki iylet használ, akkor tudja mi a hengertalp hézagoló.

Viszont a B osztályú, tehát nagyobb löketű motorhoz a laposabb dugattyúhoz adott hengereknél gyári hajtórúddal is nagyon kicsi a kiállás, néha nulla még érintetlen henger felfekvő felületű blokknál is, Ebben az esetben mindig kell hézagoló.

Az én motoromnál szinte nulla volt mind a négy...de ez nem annyira mérvadó, mert a Merki úgy láttam fogott egy kicsit a henger talpaknál is és a hajtórudak sem gyáriak. Nekem pontosan 1 mm-re van beállítva, igyekeztem pontosan, de századokról nem beszélhetünk.

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető callook

« Hozzászólás #17732 Dátum: 2013 Február 13, 21:59:07 »

Hol kapok ilyet?

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #17731 Dátum: 2013 Február 13, 20:26:55 »

CB Performance hézagolóból a legvékonyabb 0,25mm.

Hol kapok ilyet?

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #17730 Dátum: 2013 Február 13, 19:29:36 »

Kezfogas

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető callook

« Hozzászólás #17729 Dátum: 2013 Február 13, 18:26:22 »

Igen, úgy az igazi a dolog, ha mindenhol ugyanakkora a dugattyúkiállás. Ebben az esetben a hengerek felső síkja is egybe esik. Ilyenkor minden hengernél azonos lesz a sűrítési viszony, egyenletesebben fog járni a motor. Emellett így tud a hengerfej is jól tömíteni, illetve így nem lazul le a hengerfej.
Általában azért nincs nagy eltérés a dugattyúkiállások között, főleg nem azonos oldalon. Itt azért ilyen kicsik, mert a gépműhelyben amikor felbökik a blokkot a 90,5 hengerekhez, akkor a felületnek is utánavesznek picit. Egyébként rohadt nehéz pontosan kimérni a dugattyúkiállást, mert a dugó picit billeg (gyűrűk nélkül mérünk). Szóval én több ponton szoktam mérni, tizedes pontosságig meg lehet határozni a dugattyúkiállást, picit pöcsölve 5 század pontosságig. Illetve ha felszereljük a gyűrűket és kiórázzuk, akkor pontosabb is lehet a mérés, de annak már nem biztos, hogy van értelme. Már csak azért sem, mert a CB Performance hézagolóból a legvékonyabb 0,25mm.
Nekem az Oxyboxernél 5 századon belül vannak egymáshoz képest a dugattyúkiállások. Ott ez nagy szó, mert esztergált a henger, van alatta egy esztergált vállas központosító, szóval ott sok dolog tudott hibát belevinni a dologba.

Kicsit még kérdeznék as dugattyúkiállásról...
Lehet, hogy rosszul látom, de a hengertalp alátétekkel úgy kell beállítani a kiállást, hogy a hengerek felső síkja egybe essen, mivel a hengerfej egyben megy rá.
Vagy azonos méretű (pontos) hengereknél ez mindig egyforma? Utalva itt a Varázsló által korábban írt helytelen vonalbafúrás esetére.

Remélem érthető.

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #17728 Dátum: 2013 Február 13, 17:48:08 »

Kicsit még kérdeznék as dugattyúkiállásról...
Lehet, hogy rosszul látom, de a hengertalp alátétekkel úgy kell beállítani a kiállást, hogy a hengerek felső síkja egybe essen, mivel a hengerfej egyben megy rá.
Vagy azonos méretű (pontos) hengereknél ez mindig egyforma? Utalva itt a Varázsló által korábban írt helytelen vonalbafúrás esetére.

Remélem érthető.

Nem elérhető callook

« Hozzászólás #17727 Dátum: 2013 Február 13, 17:43:33 »

Alakulgat:

http://callook.freeblog.hu/

az szép  Roll Eyes gondolom te jobban várod, hogy kész legyen, mint én  Grin

Oldalak: 1 ... 109 110 111 112 113 [114] 115 116 117 118 119 ... 558
Nyomtatás

Ugrás: