www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 22, 20:14:07

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921220 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 851 852 853 854 855 [856] 857 858 859 860 861 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13255443 alkalommal)
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #46397 Dátum: 2010 Június 16, 11:26:22 »

Hülyeség ez az egész. 

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető Vwfun

« Hozzászólás #46396 Dátum: 2010 Június 16, 11:23:29 »

kár érte(d)  Undecided
látom, xoyox ismét szerzett egy barátot és ismét sokat tett ezért a közösségért  Lips Sealed

Nem xoyox-al van a baj...Fikázhat mindenki, lebaszhat mindenki, hogy miért csinálok bogarat, amikor nem vagyok autószerelő!!Lesz@rnám, ha emellett segítene valaki Undecided

"Kedvencem a hidegvágó és flex után az Ultra Derm!!"
Rulezka
« Hozzászólás #46395 Dátum: 2010 Június 16, 11:22:55 »

Ezt is olvastam...!És ezért irtam ide, mert itt annyi mindenki tud mindent, gondoltam, hátha tud valaki valamit!
de ezek után inkább játszok vele heteket, mint ide írjak!!!szvsztok
nem kell eltönni, csak az Ő szavára ne adj, ennyi....

fapipát tud csinálni, asszem ebből él.. de autószereléshez .. hagyjuk...
Nem elérhető kipe

« Hozzászólás #46394 Dátum: 2010 Június 16, 11:18:43 »

kár érte(d)  Undecided
látom, xoyox ismét szerzett egy barátot és ismét sokat tett ezért a közösségért  Lips Sealed

Rulezka
« Hozzászólás #46393 Dátum: 2010 Június 16, 11:18:09 »

Es gibt mehr Leute, die kapitulieren, als solche, die scheitern

(Henry Ford 1863 - 1947)

melyik minibe van FÉM feszítő a gumikédernél????
nekem a gyári is és az új gyári is krómozott műanyag, azaz nagyon nem fém.de lehet az osztrák feszítő az fém? kétlem!
Rulezka
« Hozzászólás #46392 Dátum: 2010 Június 16, 11:15:56 »

Csak te értesz mindenhez és legízlésesebb autókat is te építed tudjuk Cheesy Cheesy Cheesy
várj idézem xoyox-ot egy másik fórumról, valahogy így hangzott:
"a minit azokkal a festékekkel festem le itt meg ott ami épp a kezembe kerül..."

ez elég sok minis barátomat felháborított! hog ylehet egy majdnem gyári minit így elqrni

de nem baj, ha nem kell egy pökhendi osztráknak sem, akko rfelteszi majd az ebayre a telefonfülkebiznisz mellé

megyek megetetem a lovaimat! Grin
Nem elérhető Vwfun

« Hozzászólás #46391 Dátum: 2010 Június 16, 11:14:20 »

ha neked ez sem segit, akkor akaszd fel magad, es jarj biciglivel  Evil

massal senki nem tud többet segiteni . ahelyett hogy utanakerestel volna sopankodsz meg döglött lovakrol almodozol, igen mi több szaz autot szereltünk es vannak itt akik Porscheval jarnak  a kenyerboltba  hülye ember

http://www.mgvac.sulinet.hu/bogiklub/szereles/solex/solex31.htm

Ezt is olvastam...!És ezért irtam ide, mert itt annyi mindenki tud mindent, gondoltam, hátha tud valaki valamit!

Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #46390 Dátum: 2010 Június 16, 11:13:23 »

(Henry Ford 1863 - 1947)

hat te aztan szigoruan az elsökhöz tartozol
tiszta röhejek vagytok szarokon heteken at vitaztok, teged össze lehetne kötni az asztalossal.
ehgyikötök sem ert a kocsikhoz de allandoan ugy nyilatkoztok, mintha ti konstrualtatok volna a Boxer motort Smiley)))

röhej
Csak te értesz mindenhez és legízlésesebb autókat is te építed tudjuk Cheesy Cheesy Cheesy
Nem elérhető kipe

« Hozzászólás #46389 Dátum: 2010 Június 16, 11:13:07 »

xoyox
inkább tedd fel az ebay-re Grin, mert itt erre nincsen vevő, nem látod?  Evil

...hiszen itt csak lovakkal járnak regi sulytasos 1000 gombos mellenyekbe  Grin Grin Grin

Rulezka
« Hozzászólás #46388 Dátum: 2010 Június 16, 11:11:01 »

xoyox (boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa)

inkább tedd fel az ebay-re Grin, mert itt erre nincsen vevő, nem látod?  Evil

(Henry Ford 1863 - 1947)

tiszta röhejek vagytok szarokon heteken at vitaztok, teged össze lehetne kötni az asztalossal.
ehgyikötök sem ert a kocsikhoz de allandoan ugy nyilatkoztok, mintha ti konstrualtatok volna a Boxer motort Smiley)))

röhej
xoyox
« Hozzászólás #46387 Dátum: 2010 Június 16, 11:08:43 »

Pityubácsi
xoyox nem autószerelő
ne hallgass rá

(Henry Ford 1863 - 1947)

röhej
Rulezka
« Hozzászólás #46386 Dátum: 2010 Június 16, 09:22:35 »

olvastam, de csak ma :-))
tündérbogyó!
most, hogy kiszedtem, látszik, hogy csak az oldalablakokra fasza az a behúzó.
a szélvédő más téma.
Pityubácsi
xoyox nem autószerelő
ne hallgass rá
« Utoljára szerkesztve: 2010 Június 16, 09:34:50 írta Rulezka »
xoyox
« Hozzászólás #46385 Dátum: 2010 Június 16, 09:18:29 »

tündérbogyó!
a szélvédő más téma.
segitseg --kiakadok--hova kerültem ??

azt mar kiszurtam, hogy a magyarok ujra elövettekm a regi cimereket, beöltöztek a regi sulytasos 1000 gombos mellenyekbe bejjel nappal eneklik a himnuszt visszaleptek par szaz evet az idöben, most mar csak a lovakat kellene elövenni, mert az autokhoz nem ertenek .

gaspar, vazze hat mar te is fiam brutusz ?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #46384 Dátum: 2010 Június 16, 09:12:11 »

Olvastad amit írtam lent neked?

te sanyi ne bassza mer sikitok.
akkor minek talaltak ki a behuzo szerszamot ?? He ?
az nem letezik, hogy a ket orszag között akkora különbsegek legyenek, hogy meg egy üvegberakast is maskepp csinaljanak vazze !
tündérbogyó!
a szélvédő más téma.

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
xoyox
« Hozzászólás #46383 Dátum: 2010 Június 16, 09:09:32 »

bekaphattya mindenki, aki az "a"-ra szavazott.
most vehetem ki még egyszer a szélvédőt :-PPP

ellenben fájintosan kilátok!!
isteni :-))
te sanyi ne bassza mer sikitok.
akkor minek talaltak ki a behuzo szerszamot ?? He ?

az nem letezik, hogy a ket orszag között akkora különbsegek legyenek, hogy meg egy üvegberakast is maskepp csinaljanak vazze !
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #46382 Dátum: 2010 Június 16, 09:06:34 »

Olvastad amit írtam lent neked?
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #46381 Dátum: 2010 Június 16, 09:00:55 »

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
xoyox
« Hozzászólás #46380 Dátum: 2010 Június 16, 08:41:21 »

Így van, én is így tudtam, utánaolvastam mindenhol és eddig tartott a próbálgatás!
Autószerelő hülye mint a segg, fogalma nincs az egészről...hívtam egy régi bogarast, Ő sem tudott vele mit kezdeni...kicseréltem már a tűszeleptől elkezdve mindent, de nem jó!
Másik karbival finoman jár, nem rángat, nem kormol, de fullad gázra!Ez az egy csavaros karbi, asszem pict 2-es! a membrán új benne, spriccel, ki van pucolva, sehogy sem jó!
Felraktam ezért a pict 3 34-est, de azzal még rosszabb a helyzet!egyenletlenül jár, kormol, erőtlen, durrog... Szerintem gyújtás nem lehet, mert akkor az előzővel is szar lett volna!Kicseréltem mindent, állítgattunk mindent, és nem jó! 1,5-ös a tűszelep, és 1,25-ös a főfúvóka...ennek kell lennie?meddig kell lennie benzinnek az úszóházban?lehet, hogy a karbin valahol fals levegőt szív és azért nem jó?
Ha 2,5 fordulatot tekerek ki a volume csavaron és így kezdem tekergetni be aztán ki a bypasst, akkor arra nagyon reagálnia kéne, jól tudom? tehát ha teljesen betekerem akkor leáll, ha ki akkor egyre nő a fordulat?
azért kérdem, mert ez nem nagyon akart semmit csinálni...meg megállt, de semmi változás 6-7csavaráson keresztül Embarrassed
Szóval el vagyok kenődve, mert senki nem tud semmit, az autó nem megy.....
Ha vkinek van vmi ötlete, azt szívesen elfogadom Undecided
ha neked ez sem segit, akkor akaszd fel magad, es jarj biciglivel  Evil

massal senki nem tud többet segiteni . ahelyett hogy utanakerestel volna sopankodsz meg döglött lovakrol almodozol, igen mi több szaz autot szereltünk es vannak itt akik Porscheval jarnak  a kenyerboltba  hülye ember

http://www.mgvac.sulinet.hu/bogiklub/szereles/solex/solex31.htm
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #46379 Dátum: 2010 Június 16, 05:04:00 »

Így van, én is így tudtam, utánaolvastam mindenhol és eddig tartott a próbálgatás!
Autószerelő hülye mint a segg, fogalma nincs az egészről...hívtam egy régi bogarast, Ő sem tudott vele mit kezdeni...kicseréltem már a tűszeleptől elkezdve mindent, de nem jó!
Másik karbival finoman jár, nem rángat, nem kormol, de fullad gázra!Ez az egy csavaros karbi, asszem pict 2-es! a membrán új benne, spriccel, ki van pucolva, sehogy sem jó!
Felraktam ezért a pict 3 34-est, de azzal még rosszabb a helyzet!egyenletlenül jár, kormol, erőtlen, durrog... Szerintem gyújtás nem lehet, mert akkor az előzővel is szar lett volna!Kicseréltem mindent, állítgattunk mindent, és nem jó! 1,5-ös a tűszelep, és 1,25-ös a főfúvóka...ennek kell lennie?meddig kell lennie benzinnek az úszóházban?lehet, hogy a karbin valahol fals levegőt szív és azért nem jó?
Ha 2,5 fordulatot tekerek ki a volume csavaron és így kezdem tekergetni be aztán ki a bypasst, akkor arra nagyon reagálnia kéne, jól tudom? tehát ha teljesen betekerem akkor leáll, ha ki akkor egyre nő a fordulat?
azért kérdem, mert ez nem nagyon akart semmit csinálni...meg megállt, de semmi változás 6-7csavaráson keresztül Embarrassed
szerintem valahol falsot szívhat, akkor nem akar állítgatásra reagálni. Amúgy 1.6 mocin a 34-es karbuban asszem 122.5 vagy valami hasonló főfúvóka van.

Nem elérhető Vwfun

« Hozzászólás #46378 Dátum: 2010 Június 16, 00:17:18 »

Sztem semmit. A lényeg hogy meleg motornál is kicsit feltámasszon a csavar a gázkaron, hogy a fojtószelep ne rágja ki a karbu házát. Amúgy ezen is van alapjáratikerverék meg bypass csavar, tehát ugyanúgy állítjuk be mint a többit.

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #46377 Dátum: 2010 Június 15, 22:02:40 »

ha jól emlékszem pict4-es karbi beálltását szeretné tudni, hogy miben különbözik a többitől, vagy attól a leírástól amit xoyox írt annak idején
én spec nem tudom mit kéne máshogy
Sztem semmit. A lényeg hogy meleg motornál is kicsit feltámasszon a csavar a gázkaron, hogy a fojtószelep ne rágja ki a karbu házát. Amúgy ezen is van alapjáratikerverék meg bypass csavar, tehát ugyanúgy állítjuk be mint a többit.

Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #46376 Dátum: 2010 Június 15, 22:01:27 »

ha jól emlékszem pict4-es karbi beálltását szeretné tudni, hogy miben különbözik a többitől, vagy attól a leírástól amit xoyox írt annak idején

Fojtószelepet felütköztetni (amikor a támaszcsavar eléri az alakos tárcsát, akkor még fél fordulatot be), nagy csavarral (alapjárati csavar) beállítani egy 900 körüli alapjáratot, kis csavarral (CO csavar) addig játszani míg legnagyobb fordulaton nem jár a motor, majd a naggyal beállítani az alapjáratot.

Ennyi.

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #46375 Dátum: 2010 Június 15, 21:58:47 »

Huh Huh Huh Huh
Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #46374 Dátum: 2010 Június 15, 21:58:42 »

oh, köszönöm! Roll Eyes akkor ez azt jelenti elfért ?

Igen, de sajnos egy kicsit ferde a generátor csatlakozója miatt. Ez az egy szépséghibája van. Együtt tudok élni vele,

[a csatolmányt egy admin törölte]

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető Varázsló

« Hozzászólás #46373 Dátum: 2010 Június 15, 21:56:42 »

Karbira senkinek semmi ötlete? csak a vérszívás? faxa Wink
Akkora lovon ülnek emberek(akik 200.000 bogarat összeraktak már), hogy nem veszik észre: döglött lovon ülnek!!

Huh Huh Huh Huh

Stuntmanus

VW 1302 S

Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #46372 Dátum: 2010 Június 15, 21:56:16 »

Igen, Tati csinálta az alsó részét a két csatlakozással és kurva jó lett. Teljesen olyan, mint a gyári Oettinger.
oh, köszönöm! Roll Eyes akkor ez azt jelenti elfért ?

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #46371 Dátum: 2010 Június 15, 21:15:05 »

Kinek milyen véleménye van ahhoz,hogy ha majd elkészül a festés,és útónjáró lesz a bogaram,de szeretnék bele később másik motort,érdemes papírosat vennem,vagy mehet anélkül.Nekem még a motorszámot senki nem nézte meg Off autómba,csak a műszakin és zöldkártyán.A bogárban a mai süldő rendőrök meg azt sem tudják hol keressék.Mondjuk nem a Pest utcáin kérdem,mert ott hamar kiszűrnék.
Sztem a legjobb ha

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #46370 Dátum: 2010 Június 15, 21:15:00 »

Az üveget pedig a legjobb elektromos vezetékkel behúzni. Ne használjatok zsírt, szappanos oldtokat, mert csak koszos lesz minden, főleg egy újonnan festett autónál kell vigyázni mindenre. Semmivel nem kell bekenni ez a lényeg! Behúzás után meg kell kivülről ütögetni tenyérrel az ablakot, hogy a végleges helyére kerüljön. Nem kell félni nem törik el a biztonsági üveg.
szilikon spray

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #46369 Dátum: 2010 Június 15, 21:10:15 »

vagyis gyakorlatilag bogárnál csak dísz a funkciója....jól gondolom?
Más autóknál is ez a funkciója. Tudod van a stender abban nincs. Akkor azt nem lehet berakni? Most ugye mosolygunk, de csak bele kell gondolni. A feszítőnek az a nagy baja, hogy a sarkoknál ki tud fordulni. Persze idővel ahogy szárad a műanyag. A fém az tartja magát.
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #46368 Dátum: 2010 Június 15, 21:06:21 »

Az üveget pedig a legjobb elektromos vezetékkel behúzni. Ne használjatok zsírt, szappanos oldtokat, mert csak koszos lesz minden, főleg egy újonnan festett autónál kell vigyázni mindenre. Semmivel nem kell bekenni ez a lényeg! Behúzás után meg kell kivülről ütögetni tenyérrel az ablakot, hogy a végleges helyére kerüljön. Nem kell félni nem törik el a biztonsági üveg.
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #46367 Dátum: 2010 Június 15, 21:04:16 »

Sokan jól írták, hogy a feszítőt az ablakkal együtt kell mindig berakni. Még egy gondolat ( Ki sem kell venni!)  Adóthat olyan, amikor a régi helyett egy új fényes kerül berakásra, ekkor nyilván a régit kivesszük.
Vészkijáratoknál pl: autóbuszoknál ahol mindkét oldalon van feszitő ott kell kivenni a belső oldalon lévőt. Ezt szokták szerszámmal visszarakni, de itt gumiból van a feszitő. Ez azért lényeges mert, a bogárnál a fényes műanyag, vagy netalán aluminium az minden nyomásnál rongálódik. Sok ablakot raktam be,és a szakmám autókarosszéria lakatos. Azért írtam, hogy nem egy kisállat tenyésztő osztja most az észt, és amit írtam az nem kitaláció.
vagyis gyakorlatilag bogárnál csak dísz a funkciója....jól gondolom?
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #46366 Dátum: 2010 Június 15, 20:56:14 »

szélvédő szerelés:

a feszítőt a gumiba akkor kell berakni, amikor már bent van a szélvédő meg a gumi meg mindenféle a kasztniban?
a.) igen
b.) nem

a megfelelő választ kérjük jelölje meg, mert hétvégén ilyesmit tervezek.
Sokan jól írták, hogy a feszítőt az ablakkal együtt kell mindig berakni. Még egy gondolat ( Ki sem kell venni!)  Adóthat olyan, amikor a régi helyett egy új fényes kerül berakásra, ekkor nyilván a régit kivesszük.
Vészkijáratoknál pl: autóbuszoknál ahol mindkét oldalon van feszitő ott kell kivenni a belső oldalon lévőt. Ezt szokták szerszámmal visszarakni, de itt gumiból van a feszitő. Ez azért lényeges mert, a bogárnál a fényes műanyag, vagy netalán aluminium az minden nyomásnál rongálódik. Sok ablakot raktam be,és a szakmám autókarosszéria lakatos. Azért írtam, hogy nem egy kisállat tenyésztő osztja most az észt, és amit írtam az nem kitaláció.
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #46365 Dátum: 2010 Június 15, 20:23:16 »

én mindig elötte rakom be müanyagot is fémet is pár ablakot beraktam már----

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #46364 Dátum: 2010 Június 15, 20:12:41 »

Mindkét feszítőt,a fémet és a műanyagot is először be kell tenni a gumiba,és úgy behúzni az üveget a kaszniba.

Ha már helyén az üveg,utólag szvsz be sem lehet tenni a feszítőt,vagy csak kurva nagy szívás árán.
Szerintem is így kell. Utólag szívás.

Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #46363 Dátum: 2010 Június 15, 19:51:35 »

Kinek milyen véleménye van ahhoz,hogy ha majd elkészül a festés,és útónjáró lesz a bogaram,de szeretnék bele később másik motort,érdemes papírosat vennem,vagy mehet anélkül.Nekem még a motorszámot senki nem nézte meg Off autómba,csak a műszakin és zöldkártyán.A bogárban a mai süldő rendőrök meg azt sem tudják hol keressék.Mondjuk nem a Pest utcáin kérdem,mert ott hamar kiszűrnék.

Nem elérhető Vwfun

« Hozzászólás #46362 Dátum: 2010 Június 15, 18:38:38 »

Karbira senkinek semmi ötlete? csak a vérszívás? faxa Wink
Akkora lovon ülnek emberek(akik 200.000 bogarat összeraktak már), hogy nem veszik észre: döglött lovon ülnek!!

Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #46361 Dátum: 2010 Június 15, 18:05:16 »

<beszúrt kép törölve>

Nah erről beszéltem.  Wink Érdemesebb nyáron, tűző napon meglágyult kéderrel.
« Utoljára szerkesztve: 2010 Június 15, 18:06:51 írta tazoli »
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #46360 Dátum: 2010 Június 15, 17:24:05 »

itt van 2 Rubrikkal alatta a szerszam  Fotoja, amivel be kell a feszitöt huzni.
Nem veletlenül talaltak ki Smiley))
azert feszitö, hogy a gummit a hrelyere nyomja feszitse .
logikusnak tünik, ha belegondolsz Smiley)

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #46359 Dátum: 2010 Június 15, 16:58:10 »

Pelznél 6000 ftért berakták az összes üveget.Nincs szopó, van garancia.

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető vw1966

« Hozzászólás #46358 Dátum: 2010 Június 15, 16:42:25 »

te vagy az akinek nem volt tapasztalata, de fontoskodsz,
maradjunk annyiban, hogy en viszont mar raktam be üvege-ket- igy van taüpasztalatom, söt a szerszamom is itt van hozza,
Karacsonyi ajnandeknak neked adom:)))
Én is raktam be már jópár bogár üveget, ami fém csíkos!! Javaslom olvasd át kétszer a hozzászólást ha elsőre nem érted meg, műanyaggal nincs tapasztalatom fémmel van!
Oldalak: 1 ... 851 852 853 854 855 [856] 857 858 859 860 861 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: