www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 10, 02:39:24

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921212 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 321 322 323 324 325 [326] 327 328 329 330 331 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13051906 alkalommal)
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #67591 Dátum: 2013 Június 12, 19:11:07 »

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #67590 Dátum: 2013 Június 12, 19:10:08 »

Nekem volt hozzá két ízben is szerencsém (egyszer a sajátomon, egyszer pedig egy haver Bogarán)... de én ugye nem értek hozzá... Grin Cool

Az enyémnél sajnos könnyű volt a csere, mert valaki egy méretes kővel bebaxta...
Ott csak arra kellett vigyáznom, miután kiszereltem a helyéről a pillangó ablakot, hogy a keretet nehogy elhajlítsam.
Végül is nem volt nagyon bonyolult, mert viszonylag könnyen a helyére cuppant... kicsit furcsálltam is, de bement...
A másik a Patonyi Peti 303-asán esett meg, amikor még nem az övé volt. Ott a helyén szereltem be, olyképpen, hogy ameddig lehetett benyomtam kézzel a keretbe, majd pedig a függőleges kerethez beraktunk egy fa lécet (de lehet, valami mást is, csak azért, hogy a keretet ne csessze szét az ember!) és ennek feszítve, egy csavarhúzóval a helyére tuszkoltam, apránként fentről le és vissza, amíg a helyére nem került... Asszem talán kapott ezesetben az U alakú szigetelőgumi egy kis szilikont, hogy könnyebben becsússzon...
Nagyjából... nem volt egy nagy etwas...

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #67589 Dátum: 2013 Június 12, 19:08:18 »

két ízben is

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #67588 Dátum: 2013 Június 12, 18:57:57 »

Sziasztok,

cserélt már valaki üveget a pillangóablakban? Ha van valakinek használható útmutatója üvegcserére, szívesen venném...

ÜdVW!

Nekem volt hozzá két ízben is szerencsém (egyszer a sajátomon, egyszer pedig egy haver Bogarán)... de én ugye nem értek hozzá... Grin Cool

Nem elérhető elitebubu

« Hozzászólás #67587 Dátum: 2013 Június 12, 13:18:43 »

nálam volt hogy a garázsban pár hónapot állt karbin lévő csőbe beköltöztek mindenféle bogarak vagy pókok. aztán meg szintén nem értettük miért nem folyik át..
de ha eddig is a kocsin lévő csövek "romlottak" el szerinted, akkor az lehet pl a cső elöregedése is. hallottunk olyanról hogy a belső feléről levéló darab szelepként elzárja vagy leszűkíti a csövet.
le kell tesztelni. indítózás közben nézni hogy egy palackba pumpál-e pl
ok, köszönöm,
megpróbálom kifújni kompresszorral, hátha távozik valami gumimaradvány
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #67586 Dátum: 2013 Június 12, 13:13:52 »

Valakinek van ötlete, ha jó a benzinpumpa, a fenékszűrő a tankban, nincs megtörve sehol a benzincső, miért nem jut el elég nafta a hátcsó benzinszűrőig?
nálam volt hogy a garázsban pár hónapot állt karbin lévő csőbe beköltöztek mindenféle bogarak vagy pókok. aztán meg szintén nem értettük miért nem folyik át..
de ha eddig is a kocsin lévő csövek "romlottak" el szerinted, akkor az lehet pl a cső elöregedése is. hallottunk olyanról hogy a belső feléről levéló darab szelepként elzárja vagy leszűkíti a csövet.
le kell tesztelni. indítózás közben nézni hogy egy palackba pumpál-e pl
Nem elérhető elitebubu

« Hozzászólás #67585 Dátum: 2013 Június 12, 13:08:40 »

Valakinek van ötlete, ha jó a benzinpumpa, a fenékszűrő a tankban, nincs megtörve sehol a benzincső, miért nem jut el elég nafta a hátcsó benzinszűrőig?
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #67584 Dátum: 2013 Június 12, 11:50:05 »

cserélt már valaki üveget a pillangóablakban? Ha van valakinek használható útmutatója üvegcserére, szívesen venném...
Ha kicsereled, kerlek dokumentald fotokkal es kerunk egy kis leirast is, hogy beletehessuk a Tudasbazisba! Wink Koszi!

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Louy

(o\_!_/o)

« Hozzászólás #67583 Dátum: 2013 Június 12, 11:26:18 »

Sziasztok,

ÜdVW!
Nem elérhető elitebubu

« Hozzászólás #67582 Dátum: 2013 Június 11, 19:33:37 »

bogárba 6 mm-es a gyári benzincső mérete?
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #67581 Dátum: 2013 Június 11, 18:13:00 »

-kedvező áron 
-minőséget
-van raktáron

kettőt választhatsz Wink
Érdemes rákérdezni a javítóelemek vastagságára, az olcsó ár már gyanús.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető kormányzoo

redgear.hu

« Hozzászólás #67580 Dátum: 2013 Június 11, 09:45:55 »

Bárdi, Unix egyértelmű volt, de ott aztán kérdezhetem az eladót, hogy ő esetleg melyik padlólemezt ajánlja.
Az E39 fórum alapján azt gondoltam, hogy van ekkora méretű fórumon egy - két olyan kereskedő (tag) , aki kedvező áron és minőséget kínál.
Süninek írok, köszi.

-kedvező áron 
-minőséget
-van raktáron

kettőt választhatsz Wink
Nem elérhető Dadan

« Hozzászólás #67579 Dátum: 2013 Június 11, 09:30:45 »

emellett lehet hogy érdemes az ár/érték arányt is figyelembe venni és tanácsot kérni a boltosoktól. nem biztos hogy a legolcsóbbat érdemes feltenni, illetve bele kell számolni hogy azzal több lesz a meló

Bárdi, Unix egyértelmű volt, de ott aztán kérdezhetem az eladót, hogy ő esetleg melyik padlólemezt ajánlja.
Az E39 fórum alapján azt gondoltam, hogy van ekkora méretű fórumon egy - két olyan kereskedő (tag) , aki kedvező áron és minőséget kínál.
Süninek írok, köszi.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #67578 Dátum: 2013 Június 11, 07:49:33 »

Itt a fórumon Sünit keresd.

Vagy kérdezd végig a háromszöget (Baditz,Csillag,Hudák),meg érdeklődj a nagy alkatrészkereskedő cégeknél,Unix,Bárdi,Láng...Aztán ahol a legkedvezőbb az ár,ott vásárolj szerintem.

Ha ismersz olyan autószerelőt vagy kasznist,akinek a Bárdinál vagy az Unixban nagy kedvezménye van,akkor úgy olcsóbban meg tudod úszni a dolgot.

emellett lehet hogy érdemes az ár/érték arányt is figyelembe venni és tanácsot kérni a boltosoktól. nem biztos hogy a legolcsóbbat érdemes feltenni, illetve bele kell számolni hogy azzal több lesz a meló
Nem elérhető Narancs

« Hozzászólás #67577 Dátum: 2013 Június 11, 00:16:57 »

Bogárhoz karosszéria alkatrészeket kitől érdemes beszerezni?
Padlólemezek és púpos hátfal biztosan kell, esetleg egy - két javítóelem.

Itt a fórumon Sünit keresd.

Vagy kérdezd végig a háromszöget (Baditz,Csillag,Hudák),meg érdeklődj a nagy alkatrészkereskedő cégeknél,Unix,Bárdi,Láng...Aztán ahol a legkedvezőbb az ár,ott vásárolj szerintem.

Ha ismersz olyan autószerelőt vagy kasznist,akinek a Bárdinál vagy az Unixban nagy kedvezménye van,akkor úgy olcsóbban meg tudod úszni a dolgot.

Nem elérhető Dadan

« Hozzászólás #67576 Dátum: 2013 Június 10, 21:34:39 »

Bogárhoz karosszéria alkatrészeket kitől érdemes beszerezni?
Padlólemezek és púpos hátfal biztosan kell, esetleg egy - két javítóelem.
Nem elérhető Blacksheep

low n' slow

« Hozzászólás #67575 Dátum: 2013 Június 10, 09:40:29 »

Egy jó SZMB-nél a Bogártalálkozón aligha akad jobb dolog.
ezekhez az olaj csövekhez (is), ilyen eloxált fittingeket lehet kapni nálunk?

'65 1200 De Luxe "Built not Bought"
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #67574 Dátum: 2013 Június 10, 05:27:07 »

Egy jó SZMB-nél a Bogártalálkozón aligha akad jobb dolog.

[A csatolmány helyhiány miatt törölve. Legközelebb használj online képtárat!]
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #67573 Dátum: 2013 Június 09, 21:31:42 »

A sokadalomra elvitt a kocsim,de nem tudtam betolatni a kiszemelt helyemre, mer hirtelen leállt a motor. Betoltam a két kocsi közé, a vasat és kezdődött a szerelés. Naná, hogy szép ruhában voltam, és szerszám se sok volt nálam. Elosztóba belenéz, nekem ennyi elég is, (sok év szerelés) már léptem is tovább. Karbi főfúvóka kiteker, és nem volt benzin a karbiba. Egyből Ac megnéz. Fél perc telt el, és tudtam hol keressem a hibát. Egy olyan AC pumpát találtam, hogy szűrő van benne, és nagyon tetszett, így ezt építettem a motorra felújításkor. Kicsavartam a csavart, és jött a benzin, persze nem tudtam visszacsavarni. Már egy liternél jártam amikor férekapva de sikerült visszatekerni. Rongyból készítettem tömitést, de folyt a benzin. Már kurvára meghúztam, de nem akartam megszakítani. Szivárgó benzinnel, hosszas indítózásal megtelt a karbi, és beindult a motor. Rájöttem, hogy a tűszelep akadhatott fent. A tanulság az, hogy máskor rá kell koccintani a karbi tetejére mielött szerelésbe fogunk, és kárt okozunk. A nagy meghúzástól elszakadt a réz tömítés. Elnyíródott.  Ma orvosoltam a hibát, és kapott egy alu tömitést, és síkba reszeltem a felfekvő részt is. Mint érdekes esetet említettem meg ezt a szerelést.
az ac nyomása és a karbi között mi az összefüggés?
namindegy, megoldottad :-)

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető sparkafer

30-347-1939

« Hozzászólás #67572 Dátum: 2013 Június 09, 20:00:31 »

Későn érkeztem, és mire befejeztem a szerelést, addigra alig maradt kocsi a parkolóban. 4 fotót készítettem csak. Bogaraztam, szereltem, kell ennél több?
A bal fényszóróban lecsúszott a gumi az üvegről?

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #67571 Dátum: 2013 Június 09, 17:47:14 »

Későn érkeztem, és mire befejeztem a szerelést, addigra alig maradt kocsi a parkolóban. 4 fotót készítettem csak. Bogaraztam, szereltem, kell ennél több?

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #67570 Dátum: 2013 Június 09, 17:44:26 »

lényeg hogy sikerült megcsinálnod!
biztos sokaknál volt szerszám ha kellett volna még. 
éppen láttam is a kocsidat mozgás közben, lehet akkor mér kész voltál, pedig azt hittem nem jössz ki és csodálkoztam. ha láttam volna hogy szerelsz mentünk volna segíteni
Szepestől kértem, de nem volt neki. Egy BMW-s adott kulcsot. Volt kulcskészletem, de nem volt jó rá! 2400 forintos 120 darabos szerszámkészlet. Amikor nem ment rá a kulcs, akkor kezdtem ideges lenni. Persze csak egy pici ütés kellett volna a karbi tetejére. Ezt azért jegyezzétek meg és okuljatok a hibából.
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #67569 Dátum: 2013 Június 09, 17:36:53 »

A sokadalomra elvitt a kocsim,de nem tudtam betolatni a kiszemelt helyemre, mer hirtelen leállt a motor. Betoltam a két kocsi közé, a vasat és kezdődött a szerelés. Naná, hogy szép ruhában voltam, és szerszám se sok volt nálam. Elosztóba belenéz, nekem ennyi elég is, (sok év szerelés) már léptem is tovább. Karbi főfúvóka kiteker, és nem volt benzin a karbiba. Egyből Ac megnéz. Fél perc telt el, és tudtam hol keressem a hibát. Egy olyan AC pumpát találtam, hogy szűrő van benne, és nagyon tetszett, így ezt építettem a motorra felújításkor. Kicsavartam a csavart, és jött a benzin, persze nem tudtam visszacsavarni. Már egy liternél jártam amikor férekapva de sikerült visszatekerni. Rongyból készítettem tömitést, de folyt a benzin. Már kurvára meghúztam, de nem akartam megszakítani. Szivárgó benzinnel, hosszas indítózásal megtelt a karbi, és beindult a motor. Rájöttem, hogy a tűszelep akadhatott fent. A tanulság az, hogy máskor rá kell koccintani a karbi tetejére mielött szerelésbe fogunk, és kárt okozunk. A nagy meghúzástól elszakadt a réz tömítés. Elnyíródott.  Ma orvosoltam a hibát, és kapott egy alu tömitést, és síkba reszeltem a felfekvő részt is. Mint érdekes esetet említettem meg ezt a szerelést.
lényeg hogy sikerült megcsinálnod!
biztos sokaknál volt szerszám ha kellett volna még. 
éppen láttam is a kocsidat mozgás közben, lehet akkor mér kész voltál, pedig azt hittem nem jössz ki és csodálkoztam. ha láttam volna hogy szerelsz mentünk volna segíteni
Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #67568 Dátum: 2013 Június 09, 17:21:30 »

Ott vigyorog az alu tömítés a réz csavar alatt.

Nem elérhető kdf 001

ERŐ AZ ÖRÖM ÁLTAL

« Hozzászólás #67567 Dátum: 2013 Június 09, 17:20:35 »

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #67566 Dátum: 2013 Június 08, 21:26:07 »

Az a hires Pityu-fele ulesbepukkantos vigyor volt! ;-))

hehehehe :-))

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #67565 Dátum: 2013 Június 08, 21:02:25 »

Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #67564 Dátum: 2013 Június 08, 20:20:58 »

Pedig azt vigyort meg kellett volna örökíteni az utókornak... Evil Grin Cool

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #67563 Dátum: 2013 Június 08, 20:20:22 »

szerencsére nem történt fotó, így simán letagadom :-P

Tanu azért volt... Evil Cool
De túlélted, nem panaszkodtál közben, stb...  Cheesy

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #67562 Dátum: 2013 Június 08, 20:13:42 »

szerencsére nem történt fotó, így simán letagadom :-P

flex 'em all!
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #67561 Dátum: 2013 Június 08, 12:25:11 »

én sem láttam változást.

pedig ültem bubiszélvédősben.
szégyen, gyalázat :-)

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #67560 Dátum: 2013 Június 08, 10:42:46 »

Te tudod, hisz tudjuk, Te vagy minden tudás, tudója.... viszont én nem tegnap óta használom az enyémet... én nem vettem észre rajta változást, stb... tegnap este is elég jól hazaértem vele az éjszakában...
De biztos úgy van... Grin

én sem láttam változást.

pedig ültem bubiszélvédősben.
szégyen, gyalázat :-)

flex 'em all!
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #67559 Dátum: 2013 Június 08, 09:42:13 »

Ott van a közepén az izzó előtt a lemezke, a képeden is látszik.
Én sokkal olcsóbbra emlékszem, de lehet, hogy foncsoroztatni fogom.
Állítólag van egy embere aki (nem olcsón) kb örökéletűre (értsd: nem az első óra használat után leváló elszineződő, fosolódó) meg tudja csinálni. Korrekt aládolgozás, korrekt fémgőzőlés, stb. Lehet egyszer elszánom rá magam, csak ez drágább, mint 2 ilyesmi új H4-es golflámpát venni.

Te tudod, hisz tudjuk, Te vagy minden tudás, tudója.... viszont én nem tegnap óta használom az enyémet... én nem vettem észre rajta változást, stb... tegnap este is elég jól hazaértem vele az éjszakában...
De biztos úgy van... Grin

1303LS
« Hozzászólás #67558 Dátum: 2013 Június 07, 21:36:41 »

Az a lemezke a vetítési kép miatt van benne, elvileg szebb lesz.
Tudom. Azt mondtam, hogy van olyan fajta -nekem ajánlgatta az ismerős aminek ez a lemezkéje belül sötét és a foncsort (mivel annak a fókuszában van) ez miatt sötétnek látod. Mellesleg jól is néz ki. "E" jeles és valami 3ezer valamennyire emlékszem. Mondjuk ennyi pénzért hótbiztosatyaúristen, hogy egy rakat szar.  Grin
Nem elérhető abes

« Hozzászólás #67557 Dátum: 2013 Június 07, 21:15:33 »

Az a lemezke a vetítési kép miatt van benne, elvileg szebb lesz.
1303LS
« Hozzászólás #67556 Dátum: 2013 Június 07, 11:25:57 »

Nincs benne semmilyen lemezke. Magában az üveg van színezve, kissé füstösre...
A fényvetést pedig a clear (nem "recézett") üveg miatta a foncsorban képezték ki..
De van ilyenben a célkeresztes kivitel is... sőt, van olyan is, amiben a fényszóró közepén vaskereszt van...
Nem volt drága cucc.. 13 ezer volt postaköltséggel együtt...
Én sokkal olcsóbbra emlékszem, de lehet, hogy foncsoroztatni fogom.
Állítólag van egy embere aki (nem olcsón) kb örökéletűre (értsd: nem az első óra használat után leváló elszineződő, fosolódó) meg tudja csinálni. Korrekt aládolgozás, korrekt fémgőzőlés, stb. Lehet egyszer elszánom rá magam, csak ez drágább, mint 2 ilyesmi új H4-es golflámpát venni.
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #67555 Dátum: 2013 Június 07, 10:58:41 »

Ilyet akart rámbeszélni pont tegnap előtt a lámpaboltos, mert szóba került, hogy mekkora F.. voltam mikor nem vettem meg tőla a gyári, vadi új R2-es HELLA foncsorát fillérekért.
Ebben van fekete(vagy szürke) lemezke amitől az egész foncsor úgy néz ki, mintha sötét lenne?
Nekem nem tetszik több okból sem, de kényszerűségből előbb utóbb az enyémben is valami hasonló síküveges fog kikötni.  Undecided

Nincs benne semmilyen lemezke. Magában az üveg van színezve, kissé füstösre...
A fényvetést pedig a clear (nem "recézett") üveg miatta a foncsorban képezték ki..
De van ilyenben a célkeresztes kivitel is... sőt, van olyan is, amiben a fényszóró közepén vaskereszt van...
Nem volt drága cucc.. 13 ezer volt postaköltséggel együtt...

1303LS
« Hozzászólás #67554 Dátum: 2013 Június 07, 09:56:12 »

Nos, így néz ki.... Nekemteccik!! Grin

Ilyet akart rámbeszélni pont tegnap előtt a lámpaboltos, mert szóba került, hogy mekkora F.. voltam mikor nem vettem meg tőla a gyári, vadi új R2-es HELLA foncsorát fillérekért.
Ebben van fekete(vagy szürke) lemezke amitől az egész foncsor úgy néz ki, mintha sötét lenne?
Nekem nem tetszik több okból sem, de kényszerűségből előbb utóbb az enyémben is valami hasonló síküveges fog kikötni.  Undecided
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #67553 Dátum: 2013 Június 07, 09:28:20 »

Milyen a világítási képe? Ha szar akkor sóautóra jó, de hétköznapokra...

Nekem szinte ugyanilyen van, csak clearben...
Nekem jól világít...

Meg persze tettünk bele, Osram +60%-os fényerejű H4-es izzót...

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #67552 Dátum: 2013 Június 07, 09:28:07 »

És úgy is maradt.
igen, ezt szeretném elkerülni  Grin
de azért lehet teszek majd egy próbát mielőtt elviszem valahová
Oldalak: 1 ... 321 322 323 324 325 [326] 327 328 329 330 331 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: