www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 24, 06:25:58

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921222 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 933 934 935 936 937 [938] 939 940 941 942 943 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13278833 alkalommal)
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #43118 Dátum: 2010 Január 25, 19:57:23 »

itt volt ma a húsvéti nyuszi és tojt nekem aranytojásot meg aranyhergerfej csavarot
ez így kompletten mennyibe vót megizéltetni ?
kilóra van ? vagy hogyé ? 

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #43117 Dátum: 2010 Január 25, 19:53:12 »

itt volt ma a húsvéti nyuszi és tojt nekem aranytojásot meg aranyhergerfej csavarot

[a csatolmányt egy admin törölte]

Nem elérhető tati

« Hozzászólás #43116 Dátum: 2010 Január 25, 19:48:24 »

Aha és mennyibe fáj kb?
külön nincs , komplett meg talán 18volt hudáknál ami miatt még mindig pcihiáterhez járok 

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #43115 Dátum: 2010 Január 25, 19:43:56 »

őőő szerintem  2féle van mind kettő a tetőkárpit anyagából van, az egyik össze van varva a tetőkárpittal   tehát a hátsó ablak és oldal ablak közötti rész egybe van a tetővel is és a két ablak nyílásban van elragasztva  . a másiknál pedig  szintén az oldal ablak tetejéhez van elragasztva a tető de a hátsóablak köré külön még van egy darab amire karton papír van varva és az van befeszítve (ez szebb formásabb de nem annyival amennyivel nagyobb a szopás vele) az oldal ablak alatti rész pedig a B oszloppal van együtt ugyan olyan anyagból mint a tetőkárpit csak nincs rajta luk vagy pötty  a képen az eccerűbb variésön van  Roll Eyes
Aha és mennyibe fáj kb?

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető tati

« Hozzászólás #43114 Dátum: 2010 Január 25, 19:41:25 »

A hátsó ablak tetejétől lefele, az oldalablakok körül is.
  őőő szerintem  2féle van mind kettő a tetőkárpit anyagából van, az egyik össze van varva a tetőkárpittal   tehát a hátsó ablak és oldal ablak közötti rész egybe van a tetővel is és a két ablak nyílásban van elragasztva  . a másiknál pedig  szintén az oldal ablak tetejéhez van elragasztva a tető de a hátsóablak köré külön még van egy darab amire karton papír van varva és az van befeszítve (ez szebb formásabb de nem annyival amennyivel nagyobb a szopás vele) az oldal ablak alatti rész pedig a B oszloppal van együtt ugyan olyan anyagból mint a tetőkárpit csak nincs rajta luk vagy pötty  a képen az eccerűbb variésön van  Roll Eyes

[a csatolmányt egy admin törölte]

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #43113 Dátum: 2010 Január 25, 18:45:51 »

melyik háccsó? : a kalaptartó alatt szőnyeg van  Roll Eyes
A hátsó ablak tetejétől lefele, az oldalablakok körül is.

Nem elérhető tati

« Hozzászólás #43112 Dátum: 2010 Január 25, 18:44:35 »

Bogárba hátulra kárpitot hol és milyet érdemes venni? és mekkora szopó berak(at)ni? Illetve nekem a tetőkárpitom gyári és egész jó azt nem bántanám, a hátuljával össze lehet hozni?
melyik háccsó? : a kalaptartó alatt szőnyeg van  Roll Eyes

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #43111 Dátum: 2010 Január 25, 17:12:33 »

Bogárba hátulra kárpitot hol és milyet érdemes venni? és mekkora szopó berak(at)ni? Illetve nekem a tetőkárpitom gyári és egész jó azt nem bántanám, a hátuljával össze lehet hozni?

Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #43110 Dátum: 2010 Január 25, 11:46:00 »

Mi a f..nak kartergázszűrő? Mondjuk ha a fülkébe vezeted akkor tényleg illik szűrni. Fogadjunk van "sportlégszűrőd" is.  Evil
Van ott lemezke is meg egy csigamenetes basz is a mi a forgástól visszavezeti az olajat egy kis csatornám keresztül a karterba, de nem zár ott semmi légmentesen.
Ha légmentesen zárna és ledugózod a szellőzőt, akkor lehetne találgatni, hogy a szelepfedéltömítést, vagy a főtengely(hátsó)szimmeringét nyomja e előbb ki.
Vagy a nagy nyomás szétfeszíti az egész blokkot és millió darabra robban aminek egyes darabjai még a szomszéd kutyáját is megölik.  Evil Evil Evil

Minek, minek... Akkor jó ötletnek tűnt... Tongue Undecided Kiderült, hogy nem... azóta mindnekit lebeszélek róla, akit csak tudok...
Igen, van, sportlégszűrőm is, de mostanában nem használom, hanem a gyári, papírost... Tongue

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #43109 Dátum: 2010 Január 25, 10:11:05 »

Akkor először feltesszük a csövet (ezzel csökkentve a nyomást), aztán ha kivettük a mocit, rendesen tömítjük a talpat.
Jó pap holtig tanul, ha még a papképzőbe sem járt, főleg. :-)

nem pap.
rabbi :-PP

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #43108 Dátum: 2010 Január 25, 09:31:31 »

Akkor először feltesszük a csövet (ezzel csökkentve a nyomást), aztán ha kivettük a mocit, rendesen tömítjük a talpat.
Jó pap holtig tanul, ha még a papképzőbe sem járt, főleg. :-)
xoyox
« Hozzászólás #43107 Dátum: 2010 Január 25, 09:22:21 »

Beírom, hátha van ötlet.
Nem lehet, hogy hátul fos a talp tömítése, a kutyaház felé folyik a cumó, ami lefelé távozik, illetve a kutyaházon keresztül a hűtés-generátor szépen szétteríti?
De igen ez törtenik.
Ugyanis nalam ugyanez volt, es e-miatt lettem ideges , es elegem lett, = eladtam a Typ-4-t a Balnavan együtt

FoTon jol latszik mekkora kartergaz csö megy hatra a Rozsdamentes / NIRO/ tartalyba.
de a problema a Generator tarto talpazatanal volt, ugyanis oda en egy zöld motortömitö Papiert tettem, ez atengedte az olajnyomasbol szarmazo olajcseppeket, es a turbinahaz pörgö lapatja szetteritette mindenhol a trutymot.
 Csöpögött, alul felül minden tiszta olaj volt
Ezt kivedeni ugyx kell, hogy 300 C fokig ervenyes piros- Siliconnal kell a Generatorhaztalpat tömiteni, es akkor meghuzni a csavart amikor hartyasodík a Silicon !
A Kartergazt is lehetöseg szerint vastag csövön at kell elvezetni
A Salzburgi faszi, aki megvette a motort, mar telefonalt, hogy mindent megcsinalt, es / a Balnat is megvette es abba epitette a Motort/ most meg van elegedve !
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #43106 Dátum: 2010 Január 25, 08:56:52 »

Úgy tűnik, akkor a dugó (sima parafa) nagyobb ellenállással bírt, mint a csigajárat. :-)))
Azért gondolom előbb lőtte volna ki a dugót, mint szétfeszíti a blokkot... :-))))

Ha légmentesen zárna és ledugózod a szellőzőt, akkor lehetne találgatni, hogy a szelepfedéltömítést, vagy a főtengely(hátsó)szimmeringét nyomja e előbb ki.
1303LS
« Hozzászólás #43105 Dátum: 2010 Január 25, 08:44:47 »

Sajna hasonló tünete van Öcsisajtnak is, de nálam a kartergáz szűrő tette be a kaput, szegénynek...az fojtotta le, és azóta az ékszíjtárcsánál kicsit köpi az oil-t... Tongue
Nem ott van egy lemezke, ami megakadályozza, hogy a betöltött olaj vissza tudjon jönni, de szellőzni engedi?
Mi a f..nak kartergázszűrő? Mondjuk ha a fülkébe vezeted akkor tényleg illik szűrni. Fogadjunk van "sportlégszűrőd" is.  Evil
Van ott lemezke is meg egy csigamenetes basz is a mi a forgástól visszavezeti az olajat egy kis csatornám keresztül a karterba, de nem zár ott semmi légmentesen.
Vagy a nagy nyomás szétfeszíti az egész blokkot és millió darabra robban aminek egyes darabjai még a szomszéd kutyáját is megölik.  Evil Evil Evil
1303LS
« Hozzászólás #43104 Dátum: 2010 Január 25, 08:38:51 »

Nekem gyanus, hogy a dudoriszelvedosok azonnal vagtak ... ;-)
Szerintem rajottetek a megoldasra, a szellozocsonkot ledugoztuk.
Akkor majd heftelunk oda egy csovet es szepen bevezetjuk a legszurobe. Sajnos a talp nem olyan, hogy alul kivezesse egy kis cso a motor ala a kartergazt.
Baz, ez lesz a megoldás, a szellőzőt jó erősen ledugóztuk (mert más átmérőjű volt, mint a régi és nem volt oda csövünk).
Akkor a csövet megoldjuk, aztán meglátjuk, mizu.
Köszi!

1/2"-os slaug, jó a ződ is de az igazi a bordó "csavarodásmentes".  Evil Grin
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #43103 Dátum: 2010 Január 25, 08:28:30 »

Nekem gyanus, hogy a dudoriszelvedosok azonnal vagtak ... ;-)
Szerintem rajottetek a megoldasra, a szellozocsonkot ledugoztuk.
Akkor majd heftelunk oda egy csovet es szepen bevezetjuk a legszurobe. Sajnos a talp nem olyan, hogy alul kivezesse egy kis cso a motor ala a kartergazt.

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #43102 Dátum: 2010 Január 25, 08:19:51 »

Baz, ez lesz a megoldás, a szellőzőt jó erősen ledugóztuk (mert más átmérőjű volt, mint a régi és nem volt oda csövünk).
Akkor a csövet megoldjuk, aztán meglátjuk, mizu.
Köszi!

Az új talp új olajbetöltőjén a szellőző (kartergáz elvezető cső) működik, szelel?
Ha a motorháztető belülről olajos akkor oda a szíjtárcsa veri az olajat, arra meg nehezen kerül fel a lemezen csurgolódó olaj.
Szóval -szellőzés hiányában- megnő a karternyomás és kifújja a szíjtárcsánál az olajat.
« Utoljára szerkesztve: 2010 Január 25, 08:24:01 írta stonemen »
Nem elérhető TBK001

Road Force One

« Hozzászólás #43101 Dátum: 2010 Január 25, 08:13:12 »

Az új talp új olajbetöltőjén a szellőző (kartergáz elvezető cső) működik, szelel?
Ha a motorháztető belülről olajos akkor oda a szíjtárcsa veri az olajat, arra meg nehezen kerül fel a lemezen csurgolódó olaj.
Szóval -szellőzés hiányában- megnő a karternyomás és kifújja a szíjtárcsánál az olajat.

Sajna hasonló tünete van Öcsisajtnak is, de nálam a kartergáz szűrő tette be a kaput, szegénynek...az fojtotta le, és azóta az ékszíjtárcsánál kicsit köpi az oil-t... Tongue
Nem ott van egy lemezke, ami megakadályozza, hogy a betöltött olaj vissza tudjon jönni, de szellőzni engedi?

Az állam a javadat akarja... És meg is fogja szerezni!! :-)

Bug's Forever!             VW1303/1974
http://tbk.hupont.hu    Hyundai i30 CW 2015
1303LS
« Hozzászólás #43100 Dátum: 2010 Január 25, 07:57:25 »

Beírom, hátha van ötlet.
A 302-es motorja elvileg nem régen lett generálozva. Mikor megvettem, nem folyt belőle az olaj, kicsit sem.
Lecseréltük a dinamót generátorra, a talp alá nem volt tömítésünk, de tettünk oda valamit. Azóta - változó intenzitással - folyik az olaj a motorból. Ezt úgy kell érteni, hogy alul az ékszíjtárcsában mindig áll az olaj, a géptető belülről csupa lucsok (ha megállsz, folyik le a hátfalon az olaj), viszont alatta csak egy 1-2cm átmérőjű tócsa volt.
Következtetések: Ha áll a motor, nem folyik. Nekem a talp gyanús, hisz kézenfekvő lenne. A Proti azt mondja, hogy szerinte kizárt, inkább a nyomórúd csövére gyanakszik.
Nem lehet, hogy hátul fos a talp tömítése, a kutyaház felé folyik a cumó, ami lefelé távozik, illetve a kutyaházon keresztül a hűtés-generátor szépen szétteríti?
Hamarosan ez a motor kijön, megy be az új bejáratásra (ami az Oválban lesz), akkor tuti kiderül, de addig is jó volna tudni.
Nem elérhető stonemen

« Hozzászólás #43099 Dátum: 2010 Január 25, 05:51:45 »

Beírom, hátha van ötlet.
A 302-es motorja elvileg nem régen lett generálozva. Mikor megvettem, nem folyt belőle az olaj, kicsit sem.
Lecseréltük a dinamót generátorra, a talp alá nem volt tömítésünk, de tettünk oda valamit. Azóta - változó intenzitással - folyik az olaj a motorból. Ezt úgy kell érteni, hogy alul az ékszíjtárcsában mindig áll az olaj, a géptető belülről csupa lucsok (ha megállsz, folyik le a hátfalon az olaj), viszont alatta csak egy 1-2cm átmérőjű tócsa volt.
Következtetések: Ha áll a motor, nem folyik. Nekem a talp gyanús, hisz kézenfekvő lenne. A Proti azt mondja, hogy szerinte kizárt, inkább a nyomórúd csövére gyanakszik.
Hamarosan ez a motor kijön, megy be az új bejáratásra (ami az Oválban lesz), akkor tuti kiderül, de addig is jó volna tudni.
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #43098 Dátum: 2010 Január 24, 20:57:26 »

Grin Grin
vagy a 3 karbis, ami volt nemrég. a középső az csak E85, a dupla a szélén meg benzines. ha sietni kell a dupla megy csak, ha spórolok a középső  Evil
na azt nem láttam, de nem hülyeség  Grin mondjuk akkor a szívócsőre is kell valami szelep, ami elzárja a nem kívánt részt a másiktól

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #43097 Dátum: 2010 Január 24, 20:55:19 »

csinálhatsz egy dupla torkos szívócsövet két karbival, benzincsövön egy csappal, az egyik karbit benzinhez, a másikat e85-höz fúvókázod  Grin
Grin Grin
vagy a 3 karbis, ami volt nemrég. a középső az csak E85, a dupla a szélén meg benzines. ha sietni kell a dupla megy csak, ha spórolok a középső  Evil
Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #43096 Dátum: 2010 Január 24, 20:52:55 »

nah, ma délben már nehezen indult a 20% E85-tel a bogi. ha már forró a motor, kevesebb a különbség, de ma már érzem, hogy akkor is gyengébb alul. ahol eddig elment 4-ben, úgy 55-60al, ott most már hármas kellett. fekvőrendőrnél felfelé pedig nem volt elég a kettes..
úgyhogy egyelőre nem tesztelem tovább. ha így átállítás nélkül akarnám használni, hogy akármikor tudjak tisztán benzint tankolni ha kell, alig lenne olcsóbb. kevesebb mint 10%-al. és ugye dúsítani kéne rajta, hogy többet kapjon. később tudok felváltani, tehát többet fog fogyasztani, ráadásul hidegen gyilkolni kellett hogy legyen ereje és ne álljon le.  Undecided
ha melegebb lesz már, majd esetleg újra kipróbálom, de most semmi kedvem a karbi beállításával szórakozni és csomó időt és üzemanyagot a beállításra fordítani, úgy hogy még olcsóbb sem lesz. van más amivel foglalkozhatnék Grin
csinálhatsz egy dupla torkos szívócsövet két karbival, benzincsövön egy csappal, az egyik karbit benzinhez, a másikat e85-höz fúvókázod  Grin

Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #43095 Dátum: 2010 Január 24, 20:40:42 »

nah, ma délben már nehezen indult a 20% E85-tel a bogi. ha már forró a motor, kevesebb a különbség, de ma már érzem, hogy akkor is gyengébb alul. ahol eddig elment 4-ben, úgy 55-60al, ott most már hármas kellett. fekvőrendőrnél felfelé pedig nem volt elég a kettes..
úgyhogy egyelőre nem tesztelem tovább. ha így átállítás nélkül akarnám használni, hogy akármikor tudjak tisztán benzint tankolni ha kell, alig lenne olcsóbb. kevesebb mint 10%-al. és ugye dúsítani kéne rajta, hogy többet kapjon. később tudok felváltani, tehát többet fog fogyasztani, ráadásul hidegen gyilkolni kellett hogy legyen ereje és ne álljon le.  Undecided
ha melegebb lesz már, majd esetleg újra kipróbálom, de most semmi kedvem a karbi beállításával szórakozni és csomó időt és üzemanyagot a beállításra fordítani, úgy hogy még olcsóbb sem lesz. van más amivel foglalkozhatnék Grin
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #43094 Dátum: 2010 Január 24, 13:13:21 »

Mert hódot is eszik Smiley

pedig a visszadurrogás menő  Grin miért jársz ezzel?
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #43093 Dátum: 2010 Január 24, 13:00:21 »

miért jársz ezzel?
Mer' jó.  Grin

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #43092 Dátum: 2010 Január 24, 11:47:32 »

Nekem most már nem durrog, 3 fokkal nagyobbra tettem az előgyujtást. Valamivel valóban többet fogyaszt, de nem nagyon érdekel, illetve nem kizárólag anyagi megfontolásból járok ezzel.
pedig a visszadurrogás menő  Grin miért jársz ezzel?

Nem elérhető tati

« Hozzászólás #43091 Dátum: 2010 Január 24, 09:53:10 »

Külső díszlécek?
már rég nem divat Roll Eyes

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #43090 Dátum: 2010 Január 24, 09:48:44 »

Bogár sem az igazi és visszadurrog alapjáraton. Etanolból 1-2literrel több fogy. Szóval amit mondjuk 100 km alatt megtakarítasz az 4-500 ft. (egy 10l/100km-es átlagnál).
Nekem most már nem durrog, 3 fokkal nagyobbra tettem az előgyujtást. Valamivel valóban többet fogyaszt, de nem nagyon érdekel, illetve nem kizárólag anyagi megfontolásból járok ezzel.

Nem elérhető Tekivagy

« Hozzászólás #43089 Dátum: 2010 Január 24, 00:21:52 »

ma 4 sör.
tegnap 2.

most jó?

Grin Grin

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #43088 Dátum: 2010 Január 24, 00:17:31 »

Szóval amit mondjuk 100 km alatt megtakarítasz az 4-500 ft. (egy 10l/100km-es átlagnál).
hát az 20%, nem?
Nem elérhető Süsü

« Hozzászólás #43087 Dátum: 2010 Január 24, 00:12:35 »

hát én 100%al soha nem mertem menni. Max 70% körül. Offon ezt már érezni alul. Bogár sem az igazi és visszadurrog alapjáraton. Etanolból 1-2literrel több fogy. Szóval amit mondjuk 100 km alatt megtakarítasz az 4-500 ft. (egy 10l/100km-es átlagnál).

GNX-967
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #43086 Dátum: 2010 Január 23, 22:32:07 »

ma 4 sör.
tegnap 2.

most jó?
óránként ?

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető BlackP

« Hozzászólás #43085 Dátum: 2010 Január 23, 22:31:07 »

ma 4 sör.
tegnap 2.

most jó?
érezni a kommenteken  Grin

Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #43084 Dátum: 2010 Január 23, 22:29:29 »

Fogyasztási adatokat is írhatnátok, hogy legyen mihez viszonyítani.

ma 4 sör.
tegnap 2.

most jó?

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
1303LS
« Hozzászólás #43083 Dátum: 2010 Január 23, 22:11:26 »

Fogyasztási adatokat is írhatnátok, hogy legyen mihez viszonyítani.
Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #43082 Dátum: 2010 Január 23, 22:01:46 »

majd még megy tovább a kísérlet. ennyivel kezdem
átfúvókázni azért nem akarom, mert ha valahol kifogy és nem tudom hol vegyek E85öt akkor szívás van
Át én sem fúvókáztam -még- de elég szépen megy így lehet hogy nem is fogom. Nyáron meg simán elég tiszta e85-el is a széria fúvóka, tavalyelőtt is azzal hajtottam,c sak télre raktam nagyobbat, de most hogy öntök bele 10% benzint is így nincs gond. AH így akarál tiszta benzint tankolni az sem túl nagy para még, max dúsabban jársz esetleg szegényebbre csavarod kicsit.

Nem elérhető Typ117

1969

« Hozzászólás #43081 Dátum: 2010 Január 23, 21:58:59 »

annyinál nem is fogod érezni. hidegindításnál meg pl az enyém jól be van lőve, de gyári fúvókával, 10% benzint nyomok 90% etanollal, meg visszaraktam a szivatót, nem érezni a különbséget. még menet közben se nagyon.
majd még megy tovább a kísérlet. ennyivel kezdem
átfúvókázni azért nem akarom, mert ha valahol kifogy és nem tudom hol vegyek E85öt akkor szívás van
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #43080 Dátum: 2010 Január 23, 21:58:31 »

mennyi az etanol és a benzin közti árkülönbség ?
Amikor én kipróbáltam tavaly, akkor 65-70 Ft volt kb. De alig nagyon vártam, hogy kifogyjon...

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #43079 Dátum: 2010 Január 23, 21:57:32 »

az etanol 210 a benzin 320 ft.
köszi

Oldalak: 1 ... 933 934 935 936 937 [938] 939 940 941 942 943 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: