www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 Július 21, 22:59:44

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921219 Hozzaszólás 218 Témában írta 1614 Felhasználó
Legújabb tag: mickilangelo
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1169 1170 1171 1172 1173 [1174] 1175 1176 1177 1178 1179 ... 2015
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 13236966 alkalommal)
Nem elérhető gyuszkó

ABD-999 nem csak autó, CSALÁDTAG!

« Hozzászólás #33676 Dátum: 2009 Január 13, 20:14:39 »

Csatlakozom az előttem szólóhoz: Merki Pista nekem is ajánlotta, hogy az agyonkokszolódott előmelegítő csövet pucolgatás helyett levágja és felhegeszt helyette egy tisztát. Nekem sikerült megoldanom egy hétvégés áztatásos/égetéses/bowdenes-fúrós kombinációval: ez volt 3 éve és még most sem tömődött vissza - igaz, nem is eszi/égeti az olajat. Szóval, szerintem a gyári állapot a legjobb megoldás.
Vonóhorog miatt szóljh rám! Az igazság az, hogy most Zsolti szomszédékkal nem olyan sűrű a kapcsolattartás, de lehet, át kell menjek újévet köszönteni...

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
matchbox
« Hozzászólás #33675 Dátum: 2009 Január 13, 20:12:32 »

Engem, hogy őszinte legyek ez a fagyás bosszant fel nagyon, pár perc után már ott fehéredik, deresedik a szívócső, és tuti ettől torpan, meg rángatózik a csikorgós fagyos reggeleken. Szivatót állítottam most rá jobban, javul-javul, de össze nem hasonlítható azzal, mint amikor melegidő van. Mondjuk lehet tényleg azt az előmelegítő csövecskét kéne már kikapirgálni, meg megnézni, hogy működik-e a termosztát, de még ennyire soha nem bontottam bele a motorba. lassan elkéne. Csak ilyen hidegben hozzáragad a kezem a csavarokhoz Grin
Csatlakozom az előttem szólóhoz: Merki Pista nekem is ajánlotta, hogy az agyonkokszolódott előmelegítő csövet pucolgatás helyett levágja és felhegeszt helyette egy tisztát. Nekem sikerült megoldanom egy hétvégés áztatásos/égetéses/bowdenes-fúrós kombinációval: ez volt 3 éve és még most sem tömődött vissza - igaz, nem is eszi/égeti az olajat. Szóval, szerintem a gyári állapot a legjobb megoldás.
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #33674 Dátum: 2009 Január 13, 20:05:31 »

Engem, hogy őszinte legyek ez a fagyás bosszant fel nagyon, pár perc után már ott fehéredik, deresedik a szívócső, és tuti ettől torpan, meg rángatózik a csikorgós fagyos reggeleken. Szivatót állítottam most rá jobban, javul-javul, de össze nem hasonlítható azzal, mint amikor melegidő van. Mondjuk lehet tényleg azt az előmelegítő csövecskét kéne már kikapirgálni, meg megnézni, hogy működik-e a termosztát, de még ennyire soha nem bontottam bele a motorba. lassan elkéne. Csak ilyen hidegben hozzáragad a kezem a csavarokhoz Grin
Pucold ki az előmelegítőt, vagy vidd el Szilvásiékhoz Miskócon, vagy Merki Pistához Nyíregyházára. Pista tuti, hogy felújít ilyen előmelegítő cuccot, az enyémben ilyen van, azóta mínusz 15-ben egyszer indult két hengerrel a kocsi, de szemvillanás alatt beröffent a másik két henger, és szépen duruzsol.
Előtte cumi, háromhengereztés, meg minden.
De a torpanás lehet fals levegő is, ami a karbitalp alól származhat, vagy a pillangótengely kotyogásásból.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #33673 Dátum: 2009 Január 13, 19:16:48 »

Aha.

kérdezném:

hogy az 1302es bogi az nagy ricnis kormány ruddal van szerleve ,ugye?

Nem elérhető bogi70

« Hozzászólás #33672 Dátum: 2009 Január 13, 19:14:22 »

elküldtem hozzád az e-milt Wink
KÖSZÖNÖM!!
Nem elérhető gas

« Hozzászólás #33671 Dátum: 2009 Január 13, 18:47:51 »

Interneten találtam a címet. Egyenlőre csak számolom a költségeket ,infókat gyűjtők !
(horog+benzin+útvonalengedély+új forgalmi....) Egyszerűbb lenne valahonnan papírt felhajtani !

elküldtem hozzád az e-milt Wink

VW Bogár 1300 '71,Transporter1.6D '83
https://photos.app.goo.gl/WsANqntrkSdn7c6f6
Nem elérhető bogi70

« Hozzászólás #33670 Dátum: 2009 Január 13, 18:25:51 »

Idösapámék ott laknak a szoszédban. Smiley

G.
Interneten találtam a címet. Egyenlőre csak számolom a költségeket ,infókat gyűjtők !
(horog+benzin+útvonalengedély+új forgalmi....) Egyszerűbb lenne valahonnan papírt felhajtani !
Nem elérhető _NagyG

« Hozzászólás #33669 Dátum: 2009 Január 13, 18:12:24 »

Igen ! 6771 Szeged, Magyar u. 218. ( 62) 405-544,  Horváth Sándor

Idösapámék ott laknak a szomszédban. Smiley

G.
« Utoljára szerkesztve: 2009 Január 13, 22:44:07 írta _NagyG »

https://www.facebook.com/milleniumflakon

alul felni-felül ház-elől kocka-hátul ráz
Nem elérhető bogi70

« Hozzászólás #33668 Dátum: 2009 Január 13, 17:32:24 »

Magyar ucca?

G.
Igen ! 6771 Szeged, Magyar u. 218. ( 62) 405-544,  Horváth Sándor
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #33667 Dátum: 2009 Január 13, 17:13:48 »

az ki van zárva mer nemtudom! (a polgár úrhoz a jenőhöz a hivatalba a polgári hivatalba a jenőúrhoz) Wink

Nem elérhető Sagaris

« Hozzászólás #33666 Dátum: 2009 Január 13, 17:10:54 »

Kisérletezni lehet  Cool

Van rengeteg kép a neten, viszonyításképpen Smiley  De szerintem ettől a gyári hosszútól bármi jobb, inkább a karbik összehangolása, meg a rudazat lenne macerásabb, nem az hogy 10 vagy 12 cm a szívócső, meg mennyire hajlik.
Amúgy meg tanultam pont az emlegetett tárgyak mindegyikét, úgyhogy előkapon a könyveim, aztán profin megméretezem  Tongue Wink Grin Grin

Persze lehet. De nem mindig a legolcsóbb a leggazdaságosabb. Én csak segíteni akartam. A rudazat 120 EURO a Riechert-nél két felújitott karbi összehangolása esélyesebb mint két "bontott de jó"-é. A szívőcsővel pedig nem játszanék és nem is fogok, pedig tudnék.

1961 VW1200 DeLuxe

http://www.vulture.hu
Nem elérhető tati

Ízirájder 0630 9850919 ÖRÖM AZ ERŐ ÁLTAL

« Hozzászólás #33665 Dátum: 2009 Január 13, 16:56:17 »

kérdezném:

az ki van zárva mer nemtudom! (a polgár úrhoz a jenőhöz a hivatalba a polgári hivatalba a jenőúrhoz) Wink

Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #33664 Dátum: 2009 Január 13, 16:24:22 »

kérdezném:

Nem elérhető tati

« Hozzászólás #33663 Dátum: 2009 Január 13, 15:37:43 »

Rövid szívócsővel még a karbi is lefagy láttam már off autón is Roll Eyes

Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #33662 Dátum: 2009 Január 13, 15:34:09 »

jah, termosztátra majd nekem is ki kell találnmom valami okosságot, a typ 3 alsó lemezek miatt nem fért el a rudazat.

de, csak, majd ha kész lesz a fedett tároló hátul a kertben, legközelebb akkor szándékozom kivenni a motort Smiley

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető Skodi

« Hozzászólás #33661 Dátum: 2009 Január 13, 15:30:14 »

ha alacsony fordulaton akarod használni  akkor nincs jótékony hatása a rövid szívócsőnek se a nagy porlasztónak se a nagy szelepátmérőnek 2-3 ezres fordulatnál még a szimplaszívós kis szelepes hengerfej a leghatékonyabb . azt nem állítom hogy a bogár porlasztója a világon a legjobb  de a legeccerűbb. mostanában fejeztem be egy 2.8as bmw-t és összehasonlítotuk a 2.5 -el  a 2feles papiron több lóerő de persze nagyobb fordulaton  ,rövid vastag szívócsővel és pörgős .a 2.8 nak qrva hosszú vékony szívócsövei vannak és   sokkal nagyobb a nyomatéka 2-3ezer fordulaton  ami nagyon érezhető, tiszta dízeles viszont 5ezernél elfogyott az erő emelkedés . de gondolom ezt Stunt tudományosan is alátámasztja ha még nem vágta fel az ereit  a sok hülyeséget olvasva Wink

VW 1200 de luxe   1961/1965    Miskolc
www.veteranmiskolc.gportal.hu
Nem elérhető _NagyG

« Hozzászólás #33660 Dátum: 2009 Január 13, 14:30:36 »

Tudok egy Szegedi gyártót aki 1 nap alatt legyártja, felszereli, bizonylatot ad róla , kb 60ezerbe jön számlával ! (bogárra fixen felszerelt) A napokban beszéltem vele telefonon. Címet aki kér szívesen megadom.

Magyar ucca?

G.

https://www.facebook.com/milleniumflakon

alul felni-felül ház-elől kocka-hátul ráz
Nem elérhető Mákos

« Hozzászólás #33659 Dátum: 2009 Január 13, 14:03:27 »

ha alacsony fordulaton akarod használni  akkor nincs jótékony hatása a rövid szívócsőnek se a nagy porlasztónak se a nagy szelepátmérőnek 2-3 ezres fordulatnál még a szimplaszívós kis szelepes hengerfej a leghatékonyabb . azt nem állítom hogy a bogár porlasztója a világon a legjobb  de a legeccerűbb. mostanában fejeztem be egy 2.8as bmw-t és összehasonlítotuk a 2.5 -el  a 2feles papiron több lóerő de persze nagyobb fordulaton  ,rövid vastag szívócsővel és pörgős .a 2.8 nak qrva hosszú vékony szívócsövei vannak és   sokkal nagyobb a nyomatéka 2-3ezer fordulaton  ami nagyon érezhető, tiszta dízeles viszont 5ezernél elfogyott az erő emelkedés . de gondolom ezt Stunt tudományosan is alátámasztja ha még nem vágta fel az ereit  a sok hülyeséget olvasva Wink

lengőcsőfeltöltés.

nyitott végű csőnél a csőben gerjesztett nyomáshullám negatív amplitúdóval verődik vissza ( depreszió ). A szívószelepek nyitása pedig lengéseket gerjeszt a szívócsőben, melyeknek , ha megfelelő a frekvenciája, és a fázisszöge, növelhetik a töltési fokot.  A szvószelep nyitásakor a a dugattyú szívóhatása miatt egy depesszióhullám indul a nyitott (szívó)csővég felé, ami onnan viszont nyomááshullámként verődik vissza a dugattyú felé. HA jól méretezik a szívócsövet, ez a nyomáshullám akkor ér vissza a szívószelephez,mikor a dugattyú sebessége, így szívóhatása már lecsökkent, így többelttöltést eredményez a hengerben ( és meggátolja a visszaáramlást is ).

mivel a szívócsatorna átmérője a HF ben adott, így leginkább a szívócső hosszával lehet játszani. éretemszerűen nem túl tág fordulatszám-tartományban.

van rá valami undorító hosszú képlet is, amit a Helmholtz-rezonátorból lehet levezetni, és egy rakás adat kell hozzá, pl a szelepnyitási görbékből számolt nemtudommik is Smiley

VW 1300
BMW 525i e34 touring

...az egyik általában működik : ))
Nem elérhető tati

« Hozzászólás #33658 Dátum: 2009 Január 13, 13:37:35 »

Kisérletezni lehet  Cool

Van rengeteg kép a neten, viszonyításképpen Smiley  De szerintem ettől a gyári hosszútól bármi jobb, inkább a karbik összehangolása, meg a rudazat lenne macerásabb, nem az hogy 10 vagy 12 cm a szívócső, meg mennyire hajlik.
Amúgy meg tanultam pont az emlegetett tárgyak mindegyikét, úgyhogy előkapon a könyveim, aztán profin megméretezem  Tongue Wink Grin Grin

Nem elérhető Skodi

« Hozzászólás #33657 Dátum: 2009 Január 13, 12:40:52 »

Az nem úgy van, hogy gyere buci megeszlek. Hő- és áramlástan és hasonló tudományok? Nem árt hozzá némi ismeret mind matematikai mind az említett tárgyból. 5-6 ezerért meg nem fogsz találni, mert nem annyi az ára. nem két "talp+ egy csővel összekötve. Nemárt kiszámolni a "cső" átmérőlyét, hosszát, ívét stb. De ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz.

Kisérletezni lehet  Cool

Van rengeteg kép a neten, viszonyításképpen Smiley  De szerintem ettől a gyári hosszútól bármi jobb, inkább a karbik összehangolása, meg a rudazat lenne macerásabb, nem az hogy 10 vagy 12 cm a szívócső, meg mennyire hajlik.
Amúgy meg tanultam pont az emlegetett tárgyak mindegyikét, úgyhogy előkapon a könyveim, aztán profin megméretezem  Tongue Wink Grin Grin

VW 1200 de luxe   1961/1965    Miskolc
www.veteranmiskolc.gportal.hu
Nem elérhető tati

« Hozzászólás #33656 Dátum: 2009 Január 13, 12:38:29 »

az a jó az után gyártott cuccokba hogy semmi köze az eredetihez,  de legalább már a gyárban elkezd rohadni

[a csatolmányt egy admin törölte]

Nem elérhető tati

« Hozzászólás #33655 Dátum: 2009 Január 13, 12:31:57 »

Az oldalablak külső vízlehúzójára van valakinek bevált módszere, hogy mire hogyan érdemes cserélni? MIvel az utángyártott minőségétől nagyon nem vagyok elájulva...
akkor gyárit kell belerakni Wink  én empit raktam  1doboz sanax elfogyott mire lelehetett tekerni úgy az ablakot hogy nem tépte ki a keretből Roll Eyes

Nem elérhető slavia919

« Hozzászólás #33654 Dátum: 2009 Január 13, 11:24:01 »

Az oldalablak külső vízlehúzójára van valakinek bevált módszere, hogy mire hogyan érdemes cserélni? MIvel az utángyártott minőségétől nagyon nem vagyok elájulva...

Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Nem elérhető bogi70

« Hozzászólás #33653 Dátum: 2009 Január 13, 11:02:21 »

Egyes maszek gyártók adnak (na nem ingyen) műbizonylatot. (állítólag)  Roll Eyes

Tudok egy Szegedi gyártót aki 1 nap alatt legyártja, felszereli, bizonylatot ad róla , kb 60ezerbe jön számlával ! (bogárra fixen felszerelt) A napokban beszéltem vele telefonon. Címet aki kér szívesen megadom.
« Utoljára szerkesztve: 2009 Január 13, 11:04:10 írta bogi70 »
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #33652 Dátum: 2009 Január 12, 22:34:24 »

Nincs.
Jövőre a műszaki vizsgára már horoggal vinném (amihez nincs műbizonylat).
Így rmennyire eményelen?
venni kell ennyi!(bizonylatot) gs jol irja

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető gyuszkó

« Hozzászólás #33651 Dátum: 2009 Január 12, 22:28:23 »

Nincs.
Így rmennyire eményelen?
Szomszéd srácot megkérdezem, az ő Passat kombiján is okosba volt intézve a horog, és levizsgázott.

Ifj.Pethő Gyula
30/5671916
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #33650 Dátum: 2009 Január 12, 20:57:28 »

Egyes maszek gyártók adnak (na nem ingyen) műbizonylatot. (állítólag)  Roll Eyes

Nincs.
Így rmennyire eményelen?
Nem elérhető Protheus

Pődör Gergely

« Hozzászólás #33649 Dátum: 2009 Január 12, 20:41:28 »

Így mennyire reményelen?
Szerzel valakitol egy mubizonylatot, megfotosopoljuk es lesz neked is mubizonylatod. Na?

Buzi, aki fékez! :-)))
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #33648 Dátum: 2009 Január 12, 20:40:49 »

Nincs.
Így rmennyire eményelen?
Talán.Off autom igy átment . Bár ez már 5 éve volt.Kérdezd meg a vizsgaállomást. Vagy keres a városodban valamilyen  :-*helyet.

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
matchbox
« Hozzászólás #33647 Dátum: 2009 Január 12, 20:37:47 »

már bentvan forgalmiba vagy nincs?
Nincs.
Így rmennyire eményelen?
Nem elérhető gsattila

« Hozzászólás #33646 Dátum: 2009 Január 12, 20:23:13 »

Nekem is két talp, közötte cső van. Megnézték okosok, és azt mondták pont jó. Szóval nem kizárt, ha tudja valaki mit csinál. Főképp a hossza lényeges a lengések miatt.

Az nem úgy van, hogy gyere buci megeszlek. Hő- és áramlástan és hasonló tudományok? Nem árt hozzá némi ismeret mind matematikai mind az említett tárgyból. 5-6 ezerért meg nem fogsz találni, mert nem annyi az ára. nem két "talp+ egy csővel összekötve. Nemárt kiszámolni a "cső" átmérőlyét, hosszát, ívét stb. De ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz.
Nem elérhető Sagaris

« Hozzászólás #33645 Dátum: 2009 Január 12, 19:23:19 »

Tavasszal, ha unatkoznék, lehet én is alkotok valami ilyet kisérletképp, csinálok (hegesztek, fabrikolok) egy-egy rövid szívócsövet oldalra(nem fogok aranyárat fizetni értük, max egy 5-6-ot adnék kettőért), aztán rá a karbik.

1961 VW1200 DeLuxe

http://www.vulture.hu
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #33644 Dátum: 2009 Január 12, 19:15:09 »

köszi

és akkor milyen anyagból készül műanyagcső kell hozzá?
a pur cső csak azért gondolom hogy nem lehet jó mert a purhabot is kikezdi sőt kilukasztja ,eltünteti ,megszünteti
lehet az is hogy hülyeséget beszélek egyébként és akkor elnézést
a púrhabot azt láttam már amikor megzabálja ,én ebből indultam ki

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető korben

Korben Dallas

« Hozzászólás #33643 Dátum: 2009 Január 12, 19:08:52 »

nem jó

sztem

köszi

és akkor milyen anyagból készül műanyagcső kell hozzá?

Fényes bogarak hullanak, a doktor szedi össze mind, Hozzányúlni nem szabad, nyilvántartja szám szerint
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #33642 Dátum: 2009 Január 12, 19:07:32 »

Szakik!
Poliurethán csö jó a gázolajhoz, vagy más anyagú cső kell hozzá?
nem jó

sztem

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető korben

Korben Dallas

« Hozzászólás #33641 Dátum: 2009 Január 12, 19:02:47 »

Szakik!
Poliurethán csö jó a gázolajhoz, vagy más anyagú cső kell hozzá?

Fényes bogarak hullanak, a doktor szedi össze mind, Hozzányúlni nem szabad, nyilvántartja szám szerint
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #33640 Dátum: 2009 Január 12, 18:47:52 »

Sziasztok!
Érintőlegesen ide vág ez a kérdéskör: nem műbizonylatos vonóhoroggal hogy lehet átmenni a műszaki vizsgán?
GSAttila?
már bentvan forgalmiba vagy nincs?

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #33639 Dátum: 2009 Január 12, 18:33:26 »

Sziasztok!
Érintőlegesen ide vág ez a kérdéskör: nem műbizonylatos vonóhoroggal hogy lehet átmenni a műszaki vizsgán?
GSAttila?
vagy műbizonylat és aztán az adatlappal az önkormi az új forgalmiért
vagy kpm vizsga
vagy leszeded a horgot

ez a 3 varia

matchbox
« Hozzászólás #33638 Dátum: 2009 Január 12, 18:10:19 »

Sziasztok!
GSAttila?
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #33637 Dátum: 2009 Január 12, 15:50:59 »

Grin Grin Grin Grin Grin
Volt időm, küldtem, pedig még csak délután van  Wink

Koszonom.Ha akarod ujra letunderezlek!

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Oldalak: 1 ... 1169 1170 1171 1172 1173 [1174] 1175 1176 1177 1178 1179 ... 2015
Nyomtatás

Ugrás: