www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?
2025 November 05, 15:09:44

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
Népautós Szilveszter
Pólus Center
2024. december 31.
921356 Hozzaszólás 218 Témában írta 1615 Felhasználó
Legújabb tag: August
* Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: 1 ... 1063 1064 1065 1066 1067 [1068] 1069 1070 1071 1072 1073 ... 2016
Nyomtatás
Szerző Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...  (Megtekintve 14885140 alkalommal)
Nem elérhető LovasB

« Hozzászólás #37931 Dátum: 2009 Július 07, 10:01:41 »

Olaj témában lenne két kérdésem:

Mennyi olaj kell a váltóba (szárazféltengelyes), illetve a motorba (1,6) ?

http://vwtyp181.blogspot.com/
VW Typ 181: 1974 "The Thing" ,Hecho en Mexico
VW Typ 181: 1973 & 1976 "megleszcsinálva"
VW Jetta 2 1.6TD 1989
és még sok más:-)
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #37930 Dátum: 2009 Július 06, 22:17:50 »

Spark.-tól pedig volna a hátsó ülések alá szép borítás, ha a kiengedett patkányom nem rágta volna meg a sarkait. kb. 10 percig nem voltam a szobában, ahova előtte engedtem ki a kis rohadékot.....
az első ratfood bogár  Grin

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

ui: ha nagy leszek, transportert veszek...........
Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #37929 Dátum: 2009 Július 06, 21:01:06 »

Nah ma beszerző körúton voltam, és picit mókoltam is.
A 68-as órát szétpattintottam, kitakarítottam, beolajoztam-zsíroztam összeraktam. Holnap beszerelés. Amitől kicsit félek, mert pár égővel kevesebb hely van ebbe..... Max a létszükséglethez fontosak lesznek bekötve.  Roll Eyes
Próbáltam a km számlálót beállítani az előző órán lévő számokra, de mivel olyan szépen egy sorban vannak a számok nem szaroztam inkább vele... És hajszál pontosan 30.000-el többet mutat a mostani az előzőtől.  Shocked Most néztem.

Gumibogitól szereztem szép lökőstartó konzolokat is, holnap ha minden jól megy felkerül a hátsó lökős is. Spark.-tól pedig volna a hátsó ülések alá szép borítás, ha a kiengedett patkányom nem rágta volna meg a sarkait. kb. 10 percig nem voltam a szobában, ahova előtte engedtem ki a kis rohadékot.....
« Utoljára szerkesztve: 2009 Július 06, 21:31:50 írta tazoli »
Nem elérhető bruno

30/833-3067

« Hozzászólás #37928 Dátum: 2009 Július 06, 20:43:31 »

Nekem még eredeti a megoldása a turbinaház csappantyúit ( oldalanként 2db összesen 4 csappantyú) összekötő hajlított lemez felfogatásának.
ha szembefordítod a rugót akkor a közepénél megy keresztül a vége a rögzítő rugóknak amikekkel a lemez rögzítve van a leesés ellen és nem zége-gyűrűvel.

én alá fölé tettem alátétet és úgy akasztottam be a rugót.

Az ajtó az már nehezebb dió Smiley
Mindenféle képen az alátámasztás az egyik kulcs mert ha nem megfelelően támasztod alá és erősen kapaszkodik a stift (alsó felénél recézve van)
akkor bizony ügyesen ki lehet szakítani az ajtóból a zsanért is.
Én mindenek előtt áztatnám csavarlazítóval, WD40-el, fékfolyadékkal ami éppen van hogy valamennyire oldja.
A stift a zsanér középső részénél forog el az alsó és felső részénél kapaszkodik. ha tudsz csinálj egy befogót amivel nyomást tudsz rá hatni és úgy ütögetni fentről lefelé.
Lehetőleg jól alátámasztva megfelelő méretű erős dornival üssed és ne túl nagy kalapáccsal mert szétvered! Tongue

remélem valamennyit tudtam segíteni!

Ha valakinek van profi technikája a stifft kiszedésére azt én is szívesen hallgatom!  Evil

Akkor a turbinaháznál rendben. Grin
Viszont az ajtó az a régi aminek nem ártott,úgy jártam. :protest:Kiszakadt a helyéről.
Nos azért jó,hogy eszembe jutott,még festés előtt.Már szórógittezve levan.Szőrnyü akkor szakembert keresek neki Zeg közelébe valaki?
 Roll Eyes
És köszi a segítségeket Grin

Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #37927 Dátum: 2009 Július 06, 16:03:34 »

Zoli,
ez szmb topic... s mint ilyen (az ültetés-szerelés éppen is idetartozik)
semmit sem kötelező olvasni Roll Eyes

Nem elérhető vwoodoo

« Hozzászólás #37926 Dátum: 2009 Július 06, 15:32:47 »

Ezt az értelmetlen vitát nem lehetne máshol folytatni? Mondjuk a Cultos topicban, (amit soha sem olvasok)
És az ültetés is hidegen hagy. Az a topic nem azért van?
Zoli,
ez szmb topic... s mint ilyen (az ültetés-szerelés éppen is idetartozik)
semmit sem kötelező olvasni Roll Eyes
Nem elérhető Zoli

« Hozzászólás #37925 Dátum: 2009 Július 06, 15:17:25 »

Ezt az értelmetlen vitát nem lehetne máshol folytatni? Mondjuk a Cultos topicban, (amit soha sem olvasok)
És az ültetés is hidegen hagy. Az a topic nem azért van?

Nem elérhető vwoodoo

« Hozzászólás #37924 Dátum: 2009 Július 06, 14:41:24 »

Na papa figyi!

El kell keserítselek mert a szögmérővel beállított szög nem biztos, hogy egyforma lesz mert a torziók általában nem egyformán fáradnak el.
egyszeri szétszedéssel nem biztos, hogy sikerülni fog beállítani.
ha a jobb oldalihoz akarsz állítani akkor a bal torziót jegyezd meg , hogy kiengedve (kiveszed a kupak 4 csavarját leveszed a kupakot a "lengőkart" kiakasztod a felültetésből óvatosan mert letépi a kezed) hogy állt, majd vedd ki a forgasd el az óra járásával megegyezően 3 foggal majd a külső ricnire úgy tedd fel a lengőkart hogy megnézed hogy állt előtte és 1 foggal fentebb ( óramutató járásával ellenkezőleg ) teszed fel így fogsz kapni kb 2 cm-t ami a kocsi terhelését megkapja akkor kb egyforma magasságban lesz a két oldal.
Ha egyből nem sikerül akkor lehet vele játszadozni +/- 1-1 fogat kívül belül.

Kedves MARESZ és VWOODOO!

1 nem azt mondtam hogy belül 3 kívül 1 hanem ha figyeltél volna azt mondtam nézd meg a kiengedett állapotát kívül a lengővillának azt jegyezd meg a belsőt forgasd el majd a külsőt az eredeti állásához képest változtasd így kilehet szedni a különbséget.

Olvasd el a 2szöveget egymás után... Roll Eyes

-kiengedett állapotában valamihez viszonyítod előtte/utána... tehát a szögmérő nem hülyeség Wink
-Matekból nem voltam annyira hülye, ezért írtam neked h belül 3ricni nagyon sok...
-Amúgy meg köszönöm a tanácsod(legalább hozzászóltál segítő szándékkal) nem akartam lehurrogni, remélem nincs harag.. egyedül a papa megszólítás   Cool (hasonlóan xoyox hsz.aihoz ) amúgy meg érdekesnek találom h Caca -nak meg 'Szia' -val kezdted, pedig ő is fiatalabb nálad..

2 örülök h neked sikerült megcsinálni, nekem is sikerülni fog... marad úgyis a matek-meg a gyakorlat Wink nem érdekel hányszor kell szétszednem..
Jaa és feltűnt h szép lassan csöpög ezen az oldalon is hajtómű olaj, egyúttal féltengely szimering csere lesz ezen az oldalon is..
Nem elérhető Caca

« Hozzászólás #37923 Dátum: 2009 Július 06, 14:35:51 »

és már megint kinek volt igaza?
nekem!
szörnyű dolog tökéletesnek lenni :-)))
Smiley Smiley

>>1302<< GOZ-555
Nem elérhető gumibogi

20-9111-661 www.ftgumi.hu

« Hozzászólás #37922 Dátum: 2009 Július 06, 14:32:14 »

nekem!
Grin Grin Grin.....

Nem elérhető Varázsló

Low Fast -többet forog, jobban pörög

« Hozzászólás #37921 Dátum: 2009 Július 06, 14:26:42 »

Sosem fogod megtudni!  Wink

Stuntmanus

VW 1302 S

http://oettingertsv.blogspot.com/

"Már nem vagyok annyira fiatal, hogy mindenre azonnal tudjam a választ."
Nem elérhető Pityubacsi

« Hozzászólás #37920 Dátum: 2009 Július 06, 13:59:40 »

Köszönöm szépen a segitségeteket, valószinű, hogy testhibája lehetett az indexemnek, mert széthúztam, lecsiszoltam, és most örülök egyenlőre:)
Ave:)

nekem!

flex 'em all!
Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog.
Nem elérhető Caca

« Hozzászólás #37919 Dátum: 2009 Július 06, 12:42:59 »

Köszönöm szépen a segitségeteket, valószinű, hogy testhibája lehetett az indexemnek, mert széthúztam, lecsiszoltam, és most örülök egyenlőre:)
Ave:)

>>1302<< GOZ-555
Nem elérhető aptom

« Hozzászólás #37918 Dátum: 2009 Július 06, 09:47:49 »

Egy kicsit elszámoltam , de azért nincs nagy hiba Wink

->

http://www.partsemporium.co.uk/LOWERING%20INFO%20-%20HOW%20MANY%20SPLINES.htm

Az elmélettel szerintem nincs hiba:

.....
« Utoljára szerkesztve: 2009 Július 06, 09:50:07 írta aptom »

'81 Hecho en México
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #37917 Dátum: 2009 Július 06, 09:45:23 »

1 nem azt mondtam hogy belül 3 kívül 1 hanem ha figyeltél volna azt mondtam nézd meg a kiengedett állapotát kívül a lengővillának azt jegyezd meg a belsőt forgasd el majd a külsőt az eredeti állásához képest változtasd így kilehet szedni a különbséget.
2 kurvára nem faszság sajátomat is így csináltam, hogy mind a külső mind a belső felén változtattam mert teljesen féloldalas volt a bogim és most gyönyörűen vízszintben tartja magát. kezdetben csak az egyik felével probálkoztam és sehogy nem volt jó aztán kívül belül elforgattam és tökéletesen egyforma lett. a sajátomon kívül még volt pár amit be tudtam állítani.
3 az ember segíteni próbál lehurrogjátok akkor minek ez az egész szarság? vagy írjátok oda kitől várjátok a segítséget és akkor kussolok.

nem fogom leirni több okbol sem többet közt  én ezért munkaa dijat kérek
 másiknem az elsöt csinálom  kb egy szezon alattvan kb 5db törött torzio ami eltér mindig benn lévö torziotol!sajnos általába matek nem jön be!!

WEBshop
http://retrocarclub.superwebaruhaz.hu/
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
Kedvezméynes kötelező bizti kötése!
Gyári vw audi seat skoda Alkatrészek beszerzése gyors határidővel,postázva
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető aptom

« Hozzászólás #37916 Dátum: 2009 Július 06, 09:38:54 »

És az én gondolatmenetemben hol a hiba?  Most komoylan írja már le valaki. Ott nem ricnikről írtunk még hanem centikről. Mivel bent 7 centi (egy ricni), kint 4 centi (egy ricni) a varia az pont kiadna három centit...

Az elmélettel szerintem nincs hiba:

A torziós pálca belső végének egy magfogazással történő elfordítása 9 fokkal fogja megváltoztatni a szöget.
A rugóstag egy foggal történő áthelyezése esetén 8 fok 10 szögperc-es szögváltozás adódik.
Ez azt jelenti hogy a rugóstag lehető legkisebb finombeállítása: 50 szögperc....

Legyen a rugóstag 40 cm, és alapból álljón vizszintesen,akkor:
belső ricnin állítva 1 osztást: sin(9) * 40 cm = 6.25 cm  függőleges eltérés adódik
külsőn ugyanez: sin(8.16) * 40 cm = 5.67 cm függőleges eltérés lesz.

a belsőn ricnin állítva 1 osztást , a külsőn pedig vissza szintén 1-et: sin(0.833) * 40 cm = 0.58 cm

(6.25-5.67 = 0.58)

'81 Hecho en México
Nem elérhető amato

Results are all that matters.

« Hozzászólás #37915 Dátum: 2009 Július 06, 07:11:29 »

Szia,
ha az ár nem érdekel, miért nem veszel új lököst? Tisztább megoldás és kevesebb macera.

Szervusztok!
Szanazugi bogátalálkozó felvonulásakor hátulról belém jöttek egy gallytörővel és a hátsó lökösöm két helyen élesen behajlott. sokan mondták, hogy ki tudnák kalapálni, de egy ismerősöm ajánlotta, hogy préselővel egy lakatos ügyesen meg tudja csinálni, és a krómozásom sem baszódik el nagyon. Valami ötlet? Esetleg valaki rutinos lökös helyreállító? Nem én fizetem a ceremóniát, szóval az ár nem érdekel.

Üdvw!

Üdv,
amato

ELMO
1968 ELM220 VW1300
Nem elérhető WildDaemon

« Hozzászólás #37914 Dátum: 2009 Július 06, 05:16:02 »

2 kurvára nem faszság sajátomat is így csináltam, hogy mind a külső mind a belső felén változtattam mert teljesen féloldalas volt a bogim és most gyönyörűen vízszintben tartja magát. kezdetben csak az egyik felével probálkoztam és sehogy nem volt jó aztán kívül belül elforgattam és tökéletesen egyforma lett. a sajátomon kívül még volt pár amit be tudtam állítani.
3 az ember segíteni próbál lehurrogjátok akkor minek ez az egész szarság? vagy írjátok oda kitől várjátok a segítséget és akkor kussolok.

Nem elérhető tazoli49

« Hozzászólás #37913 Dátum: 2009 Július 05, 23:39:00 »

3ricni belül????????,
emberek belül nagy ricni van drasztikus kivül sürübb finomabb
ha belül lerakod már2öt akkor vassal össze ér lengö villa,
nekembelül van1 és kop gumin ül!!
h finoman álitasz csak kivültedd

de ez modszee h belül6ot majd kivül vissza 5öt faszság
<beszúrt kép törölve>

És az én gondolatmenetemben hol a hiba?  Most komoylan írja már le valaki. Ott nem ricnikről írtunk még hanem centikről. Mivel bent 7 centi (egy ricni), kint 4 centi (egy ricni) a varia az pont kiadna három centit...
« Utoljára szerkesztve: 2009 Július 05, 23:41:24 írta tazoli »
Nem elérhető Csatee

« Hozzászólás #37912 Dátum: 2009 Július 05, 23:13:12 »

Szervusztok!
Szanazugi bogátalálkozó felvonulásakor hátulról belém jöttek egy gallytörővel és a hátsó lökösöm két helyen élesen behajlott. sokan mondták, hogy ki tudnák kalapálni, de egy ismerősöm ajánlotta, hogy préselővel egy lakatos ügyesen meg tudja csinálni, és a krómozásom sem baszódik el nagyon. Valami ötlet? Esetleg valaki rutinos lökös helyreállító? Nem én fizetem a ceremóniát, szóval az ár nem érdekel.

Üdvw!

Öreg Kasztni,
kicsi boxer...

...Az Sti-sek már csak tőlem félnek. Wink
Nem elérhető gas

« Hozzászólás #37911 Dátum: 2009 Július 05, 23:12:02 »

anyira nem pénztárca kiélö de leiromvmikor! Grin
OK!
 Smiley

VW Bogár 1300 '71,Transporter1.6D '83
https://photos.app.goo.gl/WsANqntrkSdn7c6f6
Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #37910 Dátum: 2009 Július 05, 23:04:06 »

így már értem Smiley
a hátsóféked is tárcsára alakított, de ha jól tudom nem a vásárolható készlet, hanem pnztárca barátabb verzió, erről lehetne részleteket megtudni
anyira nem pénztárca kiélö de leiromvmikor! Grin

WEBshop
Ha müszakivizsga vagy zöldkari kell és problémás az élet:06706223882;06706313882
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető gas

« Hozzászólás #37909 Dátum: 2009 Július 05, 23:01:10 »

keskeny puma van ben igy nem de amugy sem
így már értem Smiley
a hátsóféked is tárcsára alakított, de ha jól tudom nem a vásárolható készlet, hanem pnztárca barátabb verzió, erről lehetne részleteket megtudni

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #37908 Dátum: 2009 Július 05, 22:52:44 »

és nem ér bele a perembe elöl kitekert kormánynál?
keskeny puma van ben igy nem de amugy sem

WEBshop
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető gas

« Hozzászólás #37907 Dátum: 2009 Július 05, 22:49:05 »

nincs stab itt elol 175/50 hátul 195/50 volt
és nem ér bele a perembe elöl kitekert kormánynál?

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #37906 Dátum: 2009 Július 05, 22:44:34 »

elöl mekkora gumit használsz és van stabilizátor rudad
én tegnap lecsavartam de a stbilizátorral végig gereblyéztem a kisfalum utcáit
nincs stab itt elol 175/50 hátul 195/50 volt

WEBshop
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető gas

« Hozzászólás #37905 Dátum: 2009 Július 05, 22:43:09 »

3ricni belül????????,

<beszúrt kép törölve>
elöl mekkora gumit használsz és van stabilizátor rudad
én tegnap lecsavartam de a stbilizátorral végig gereblyéztem a kisfalum utcáit

Nem elérhető Maresz

WWW.BUGGARAGE.HU

« Hozzászólás #37904 Dátum: 2009 Július 05, 22:31:39 »

egyelőre még nem... hétvégén volt kis építkezés otthon, ezért nem értem rá vele foglalkozni....többek között ezért kellett kihagynom Gárdonyt is,de ahogy hallottam egy Germán style bogár sem volt lent Cool  Grin
3ricni belül????????,

WEBshop
www.retroautoklub.hu
Nem elérhető vwoodoo

« Hozzászólás #37903 Dátum: 2009 Július 05, 21:47:58 »

És mindkét oldalon ugyan az a magasság? mm?Kedves Papavwoodoo
egyelőre még nem... hétvégén volt kis építkezés otthon, ezért nem értem rá vele foglalkozni....többek között ezért kellett kihagynom Gárdonyt is,de ahogy hallottam egy Germán style bogár sem volt lent Cool  Grin
Nem elérhető Mr.Horsepower

« Hozzászólás #37902 Dátum: 2009 Július 05, 21:40:46 »

Már legalább 3x szétszedtem(mindkét oldalon)... (rutinból) 1.ó alatt megvan kerékcserével együtt Wink Mr.Horsepower!

Kedves WildDaemon, legyen szíves ne papázzon-mert az uuuutálom , köszi!

Szóval, ha a belsőn 3ricnit állítok az eleve 21cm... ebből akár kivonok/hozzáadok 4-et(1külső) sehogy sem jön ki 2cm... Evil
eddig nem győztél meg...de azért köszönöm a jó szándékú tanácsot.
És mindkét oldalon ugyan az a magasság? mm?Kedves Papavwoodoo

A legönzetlenebb emberek azok, akik az észt osztják, mert abból adnak, amiből nekik is nagyon kevés van!
http://www.youtube.com/watch?v=AYcLg1m7aI4
Nem elérhető vwoodoo

« Hozzászólás #37901 Dátum: 2009 Július 05, 21:38:37 »

Na papa figyi!

El kell keserítselek mert a szögmérővel beállított szög nem biztos, hogy egyforma lesz mert a torziók általában nem egyformán fáradnak el.
egyszeri szétszedéssel nem biztos, hogy sikerülni fog beállítani.
ha a jobb oldalihoz akarsz állítani akkor a bal torziót jegyezd meg , hogy kiengedve (kiveszed a kupak 4 csavarját leveszed a kupakot a "lengőkart" kiakasztod a felültetésből óvatosan mert letépi a kezed) hogy állt, majd vedd ki a belső feléből forgasd el az óra járásával megegyezően 3 foggal majd a külső ricnire úgy tedd fel a lengőkart hogy megnézed hogy állt előtte és 1 foggal fentebb ( óramutató járásával ellenkezőleg ) teszed fel így fogsz kapni kb 2 cm-t ami a kocsi terhelését megkapja akkor kb egyforma magasságban lesz a két oldal.
Ha egyből nem sikerül akkor lehet vele játszadozni +/- 1-1 fogat kívül belül.

Már legalább 3x szétszedtem(mindkét oldalon)... (rutinból) 1.ó alatt megvan kerékcserével együtt Wink Mr.Horsepower!

Kedves WildDaemon, legyen szíves ne papázzon-mert az uuuutálom , köszi!

Szóval, ha a belsőn 3ricnit állítok az eleve 21cm... ebből akár kivonok/hozzáadok 4-et(1külső) sehogy sem jön ki 2cm... Evil
eddig nem győztél meg...de azért köszönöm a jó szándékú tanácsot.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #37900 Dátum: 2009 Július 05, 21:25:57 »

esetleg valakinek képei busz bambuszpolc beszerelt állapotáról ?
fingom sincs hogyan kéne lehetőleg nem kókány módon beszerelni

sokkal rosszabb, ha volt de már nincs, annál ha soha nem volt, mert vágyakozni nem fáj annyira, mint emlékezni.....

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #37899 Dátum: 2009 Július 05, 21:07:31 »

bameg kezdő vagyok  Undecided Lips Sealed

Sompi
« Hozzászólás #37898 Dátum: 2009 Július 05, 21:04:11 »

csak egy piros zakó kell még és egy fehér csíkos nyakkendő valamint a gáborcegány kalap  Grin Grin Grin
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #37897 Dátum: 2009 Július 05, 20:53:45 »

tud valaki olyan helyet bpesten ahol alkatrészt mártanak aluba ,cinbe,rézbe stb.... ?

Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #37896 Dátum: 2009 Július 05, 20:17:44 »

Grin ebben olyan elegáns vagyok mint egy vámpír!!  Grin
csak egy piros zakó kell még és egy fehér csíkos nyakkendő valamint a gáborcegány kalap  Grin Grin Grin

Sompi
« Hozzászólás #37895 Dátum: 2009 Július 05, 20:14:32 »

gondolhattam volna az oláh lilából  Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Grin ebben olyan elegáns vagyok mint egy vámpír!!  Grin
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #37894 Dátum: 2009 Július 05, 20:12:38 »

Háthamán így reájjjakíírdezté tezsvírem... dik na.
gondolhattam volna az oláh lilából  Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Sompi
« Hozzászólás #37893 Dátum: 2009 Július 05, 20:11:32 »

Grin Grin Grin Grin
lovári ?
Háthamán így reájjjakíírdezté tezsvírem... dik na.
Nem elérhető BigBug

« Hozzászólás #37892 Dátum: 2009 Július 05, 20:10:17 »

Rigó utca. középfokú nyelv-, majd kiderül miből!   Grin
Grin Grin Grin Grin
lovári ?

Oldalak: 1 ... 1063 1064 1065 1066 1067 [1068] 1069 1070 1071 1072 1073 ... 2016
Nyomtatás

Ugrás: