www.bogarhatu.hu
- ahol a Bogarazás kezdődik
Üdvözlünk,
Vendég
. Kérlek
jelentkezz be
vagy
regisztrálj
.
Nem érkezett meg az
aktiváló e-mail?
2024 Október 06, 00:10:26
1 óra
1 nap
1 hét
1 hónap
Mindig
Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:
Részletes kereső
Nyári Rajzás
Yacht Camping
2024. június 14-16.
920552
Hozzaszólás
218
Témában írta
1611
Felhasználó
Legújabb tag:
Begami
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
Oldalak:
1
...
23
24
25
26
27
[
28
]
29
30
31
32
33
...
2014
Szerző
Téma: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt... (Megtekintve 11166612 alkalommal)
Zoli
Re: SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
«
Hozzászólás #79475 Dátum:
2019 November 04, 11:34:01 »
Idézetet írta: VW T2b - 2019 November 04, 05:40:23
A mai alkatrészek minőségét tekintve - tisztelet a nagyon kevés kivételnek - szerintem az utolsó néhány szavad lesz a megfejtés.
Pont a napokban járt úgy fiam, hogy a Lada első fékjeiben a szarrá szakadozott porvédő gumikat (is) cserélnie kellett a fékmunkahengereknél, mert alig másfél év alatt és max. 2.000 km megtétele után már sikerült új állapotból idáig eljutniuk. Gyakorlatilag ezek a mai gumik már nem is tudom hogy mik. A végtelenségig tudnánk szerintem a negatív példákat sorolni, hogy mást ne mondjak rendre szóba kerülnek itt a fórumon is a gumi fékcsövek, benzincsövek, stb. 20 évvel ezelőtt elég volt 3-4 vizsgánként kicserélni a gumi fékcsövet, most meg jó ha kibírja a következőig.
Megnézem a nívót is. Még szerencse, hogy csak raklapon van a motor. Lehet, hogy jobb, ha egy csapágyboltban veszek szimeringet.
http://hapsi96.blogspot.hu/
Imrüs
www.matraveteran.uw.hu
«
Hozzászólás #79474 Dátum:
2019 November 04, 09:40:47 »
Idézetet írta: BlackP - 2019 November 04, 09:01:38
a nívópálcán is érezni a benzinszagot, meg látszik a szint növekedés is
Ilyet én is láttam már.
"...bolond is lennék, ha nem lennék bolond..."
BlackP
«
Hozzászólás #79473 Dátum:
2019 November 04, 09:01:38 »
Idézetet írta: Zoli - 2019 November 03, 22:47:57
Leírom, hogy mi történt, aztán kérdezek.
Felújítottam az autóm motorját 2015-ben. Párszor 5 percet járt akkor, de nem nagyon tudtam befolyásolni az alapjáratot stb.
Egy Brosol karbit tettem rá, mert a gyári karbim kopott, koszos stb volt.
Idén kint a kertben járatni akartam, de észre vettem, hogy a kis kétliteres kannából tíz perc alatt eltűnt a benzin. Nehezen is indult, füstölt, 3 henger stb. Narancstól vettem egy karbit, amivel gyakorlatilag póccre indult, semmi füst, vette a fordulatot, szépen járt. De kb 20 perc járás után kifosott a lendkerék mögött 2-3 deci olajat. A dupla peremes piros szimmering volt benne. Lehet-e az, hogy bement a sok benzin az olajba és attól nyomta ki, vagy csak egyszerűen ennyit bírt a drága szimmering?
a nívópálcán is érezni a benzinszagot, meg látszik a szint növekedés is
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
VW T2b
Egon a gyenge 70-330-9994
«
Hozzászólás #79472 Dátum:
2019 November 04, 05:40:23 »
Idézetet írta: Zoli - 2019 November 03, 22:47:57
Felújítottam az autóm motorját 2015-ben. Párszor 5 percet járt akkor, de nem nagyon tudtam befolyásolni az alapjáratot stb.
Idén kint a kertben járatni akartam, de észre vettem, hogy a kis kétliteres kannából tíz perc alatt eltűnt a benzin. Nehezen is indult, füstölt, 3 henger stb. Narancstól vettem egy karbit, amivel gyakorlatilag póccre indult, semmi füst, vette a fordulatot, szépen járt. De kb 20 perc járás után kifosott a lendkerék mögött 2-3 deci olajat. A dupla peremes piros szimmering volt benne. Lehet-e az, hogy bement a sok benzin az olajba és attól nyomta ki, vagy csak egyszerűen ennyit bírt a drága szimmering?
A mai alkatrészek minőségét tekintve - tisztelet a nagyon kevés kivételnek - szerintem az utolsó néhány szavad lesz a megfejtés.
Pont a napokban járt úgy fiam, hogy a Lada első fékjeiben a szarrá szakadozott porvédő gumikat (is) cserélnie kellett a fékmunkahengereknél, mert alig másfél év alatt és max. 2.000 km megtétele után már sikerült új állapotból idáig eljutniuk. Gyakorlatilag ezek a mai gumik már nem is tudom hogy mik. A végtelenségig tudnánk szerintem a negatív példákat sorolni, hogy mást ne mondjak rendre szóba kerülnek itt a fórumon is a gumi fékcsövek, benzincsövek, stb. 20 évvel ezelőtt elég volt 3-4 vizsgánként kicserélni a gumi fékcsövet, most meg jó ha kibírja a következőig.
1970 VW 1300
1978 VW T2b
2004 Mercedes-Benz E 270 CDI T Avantgarde
1999 Citroën Saxo 1.1
IFA HP 401
SKIF M1
Zoli
«
Hozzászólás #79471 Dátum:
2019 November 03, 22:47:57 »
http://hapsi96.blogspot.hu/
zsozsy
«
Hozzászólás #79470 Dátum:
2019 November 01, 07:46:05 »
Idézetet írta: antpeter - 2019 Október 31, 20:03:32
Sziasztok Klubtársak!........
1200 EXPORT Norvég 1965.02.02.
T3 Hochdach Münnich Rhodos 1981
Golf2 (Fire & Ice belső) 1989
Astra f 1996
Babetta
http://youtu.be/PJasikRH-eY
abes
«
Hozzászólás #79469 Dátum:
2019 Október 31, 21:23:33 »
Idézetet írta: antpeter - 2019 Október 31, 20:03:32
Sziasztok Klubtársak!
Szuper!
antpeter
«
Hozzászólás #79468 Dátum:
2019 Október 31, 20:03:32 »
Sziasztok Klubtársak!
Visszatérve pár hét után jelentem,hogy a kezdeti befulladásos, dadogásos probléma közös megoldása után, sikerült megoldani a magas fordulat terheléses benzinszegény állapotot.Azaz kicseréltem a féklevegő fúvókát 120-ról 100-asra, és láss csodát- az Bogi megy,mint a szél.Simán tartja a 80-km/h utazósebességet.Lejtőn kirakom üresbe,hadd guruljon,és az olajnyomás lámpa már nem világít alapjáraton,mint korábban.Jobb a hűtése,nem melegszik.
Igazából,így visszagondolva,hogy amikor tavasszal megvettem és rá egy hétre dugattyútörésem lett,az lehetett a szegény benzin levegő keveréktől,mert ott 140-es féklevegő fúvóka volt.
Most 130 főfúvóka,100-as féklevegő..
Majd nézek egy gyertyaképet a közeljövőben,csak így a zord időjárás közeledtével egyre kevesebbet fogom használni.
DO IT YOURSELF
slavia919
«
Hozzászólás #79467 Dátum:
2019 Október 20, 09:15:07 »
Idézetet írta: Funk - 2019 Október 18, 15:53:09
Zsírzó gomb alatt, berohadtnak vélt csapágyból hogyan (mivel) lehet kioldani az olajsarat? Szorul, megragadt. Köszönöm.
Csavarlazító sprével nagy mennyiségben
Keresek afterbe díszlécet kesztyűtartó ajtóra!
Funk
«
Hozzászólás #79466 Dátum:
2019 Október 18, 15:53:09 »
Zsírzó gomb alatt, berohadtnak vélt csapágyból hogyan (mivel) lehet kioldani az olajsarat? Szorul, megragadt. Köszönöm.
stonemen
«
Hozzászólás #79465 Dátum:
2019 Október 18, 05:45:23 »
Ha nagy a holtjáték, szerintem nem.
Idézetet írta: vaughan - 2019 Október 17, 21:47:21
Sziasztok!
1302 kormányművet fel lehet újítani? Csinál valaki ilyet? Vagy egyszerűen vegyek egy újat? használt kormányművel érdemes foglalkozni?
Köszönöm!
antpeter
«
Hozzászólás #79464 Dátum:
2019 Október 17, 23:00:27 »
Idézetet írta: vaughan - 2019 Október 17, 21:47:21
Sziasztok!
1302 kormányművet fel lehet újítani? Csinál valaki ilyet? Vagy egyszerűen vegyek egy újat? használt kormányművel érdemes foglalkozni?
Köszönöm!
Mi a gond vele?Nagy holtjáték?
DO IT YOURSELF
vaughan
«
Hozzászólás #79463 Dátum:
2019 Október 17, 21:47:21 »
Sziasztok!
Köszönöm!
antpeter
«
Hozzászólás #79462 Dátum:
2019 Október 17, 13:59:50 »
Idézetet írta: antpeter - 2019 Október 15, 23:08:40
Jó,jó kezdem érteni,tehát a féklevegő fúvóka mérete határozza meg a benzin levegő keveréket magasabb fordulaton.
Tehát minél nagyobb a féklevegő,annál szegényebb a keverékem nagy fordulaton,leegyszerűsítve.
Féklevegő fúvókám van egy 140 es,tartalékban,de akkor az nem játszik most.
Valóban jó ez a leirat,érdemes olvasgatni.
Köszi,akkor az 55 gyorsító marad a helyén.
Megjött a főfúvóka készlet.Egyébként MZ hez való és 150 ft darabja bármelyik motorosboltban...
Tehát beraktam a 120 után a 130ast.Eredmény megszűnt a magasabb fordulaton jelentkező becsörgés,visszadurrogás.Most az autó teljesen használható,jobban megy ezzel a karbival,ez érezhető is.
Egy kis időre abbahagyom a "reszelgetést" ,jó idő van,használni akarom,vezetni,aztán majd valamikor nézek egy gyertyaképet,ha már lesz benne annyi kilóméter,hogy érdemes.
Vannak még köztes főfúvókáim,finomításhoz,de be kell szereznem egy pár féklevegőt is.
Köszi az építő jellegű hozzászólásokat.
DO IT YOURSELF
antpeter
«
Hozzászólás #79461 Dátum:
2019 Október 15, 23:08:40 »
Idézetet írta: te_o - 2019 Október 15, 21:38:22
Az 55 -ös a gyorsító, azt ne cseréld ki.
Fent a féklevegő fúvóka hatása lesz erős, de a 120 már nem túl nagy... talán csak valami usa 1600-oson volt kisebb nagy 34-es karbival, ha jól emlékszem.
Ezt rágd át:
http://www.vw-resource.com/jets.html
Jó,jó kezdem érteni,tehát a féklevegő fúvóka mérete határozza meg a benzin levegő keveréket magasabb fordulaton.
Tehát minél nagyobb a féklevegő,annál szegényebb a keverékem nagy fordulaton,leegyszerűsítve.
Féklevegő fúvókám van egy 140 es,tartalékban,de akkor az nem játszik most.
Valóban jó ez a leirat,érdemes olvasgatni.
Köszi,akkor az 55 gyorsító marad a helyén.
DO IT YOURSELF
te_o
Zeitwagen...
«
Hozzászólás #79460 Dátum:
2019 Október 15, 21:38:22 »
Idézetet írta: antpeter - 2019 Október 15, 12:31:30
Szia,persze újra kellet állítani,igen.
Pillangószelep zárt állapotban van,nem azzal állítottam az alapjáratot,hanem a pótlevegő csavarral.
Na ,most ott tartok,hogy a korábbi tanácsokat megfogadva,(köszönöm mégegyszer) kicseréltem az alapjárati csavar 55 ről 65 re.Megszűnt a videóban is hallatszó dadogás avagy benzinszegény állapot ezen a fordulatszám tartományon.Helyette most olyan 3-4 ezres magas fordulaton kezd becsörögni,és vissza is durrog a karbiba.
Természetesen játszottam a keverék csavarral,de sikerült megtalálni vele az ideális pontot.
Tehát most 120 főfúvóka,120 féklevegő,65 alapjárati és 55 másik oldalsó fúvóka,aminek igazából nem tudom mi a szerepe.Talán az lehet az átmeneti rendszer,és érdemes lenne felbővíteni?
Rendeltem 110 -130 közötti főfúvóka készletet,remélem az is megjön hamarosan.
Köszi
Az 55 -ös a gyorsító, azt ne cseréld ki.
Fent a féklevegő fúvóka hatása lesz erős, de a 120 már nem túl nagy... talán csak valami usa 1600-oson volt kisebb nagy 34-es karbival, ha jól emlékszem.
Ezt rágd át:
VW Beetle - the original since 1938
antpeter
«
Hozzászólás #79459 Dátum:
2019 Október 15, 12:31:30 »
Idézetet írta: te_o - 2019 Október 14, 21:05:26
Ilyenkor újraállítottad az alapjáratot is?
Elvileg 120-as főfúvókával és 125 -ös féklevegővel jónak kéne lennie a 30-assal, annyival nem nagyobb a torok. Pillangószelep jól van belőve? Vannak kis átmeneti nyílások ahol a pillangó éppen nyit, ezért annak alapjáraton zártnak kell lennie, és a nagy levegőcsavarral lövöd be az alapjáratot.
Szia,persze újra kellet állítani,igen.
Pillangószelep zárt állapotban van,nem azzal állítottam az alapjáratot,hanem a pótlevegő csavarral.
Na ,most ott tartok,hogy a korábbi tanácsokat megfogadva,(köszönöm mégegyszer) kicseréltem az alapjárati csavar 55 ről 65 re.Megszűnt a videóban is hallatszó dadogás avagy benzinszegény állapot ezen a fordulatszám tartományon.Helyette most olyan 3-4 ezres magas fordulaton kezd becsörögni,és vissza is durrog a karbiba.
Természetesen játszottam a keverék csavarral,de sikerült megtalálni vele az ideális pontot.
Tehát most 120 főfúvóka,120 féklevegő,65 alapjárati és 55 másik oldalsó fúvóka,aminek igazából nem tudom mi a szerepe.Talán az lehet az átmeneti rendszer,és érdemes lenne felbővíteni?
Rendeltem 110 -130 közötti főfúvóka készletet,remélem az is megjön hamarosan.
Köszi
DO IT YOURSELF
te_o
Zeitwagen...
«
Hozzászólás #79458 Dátum:
2019 Október 14, 21:05:26 »
Idézetet írta: antpeter - 2019 Október 12, 18:55:39
Ma volt egy kis időm,meg hát nagyon kíváncsi voltam a fejleményekre.
Beindítás,miután kiálltam a garázsból mentem egy kört,de meglepően nem produkálta a korábbi problémákat...
Majdnem megörültem,de mind kiderült,ahogy rajt volt az automata szívató és félig zárva volt a felső pillangószelep,tehát kevesebb levegőt kapott,így nem dadogott le.
Persze bemelegedés után nyitott pillangónál már kapja teljes keresztmetszeten ,ugyanúgy fulladozik...
Visszaraktam a légszűrőházat,de még úgy is sok.
Bár abban a fordulatszám tartományban,ahol bedadog,ott kellene több benzin.
Próbáltam az alapjárati fúvókát kitágítani,de nem volt érezhető a javulás.
Kicseréltem a főfúvókát 112,5-ről 120asra,de még az sem.
Majd beszámolok jövő héten a fejleményekről.
Egyébként amikor pumpálva tartom a fordulatot,akkor kap elég benzint,és nem csörög,nem dadog.
Ilyenkor újraállítottad az alapjáratot is?
Elvileg 120-as főfúvókával és 125 -ös féklevegővel jónak kéne lennie a 30-assal, annyival nem nagyobb a torok. Pillangószelep jól van belőve? Vannak kis átmeneti nyílások ahol a pillangó éppen nyit, ezért annak alapjáraton zártnak kell lennie, és a nagy levegőcsavarral lövöd be az alapjáratot.
VW Beetle - the original since 1938
stonemen
«
Hozzászólás #79457 Dátum:
2019 Október 13, 14:51:19 »
Először volt valami nyitottabb gyári, de az állítólag sokat korlátoz a teljesítményen.
Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy mennyivel lett tőle jobb a kocsi, mert sokszor egyszerre több dolog cserélődött (és már nem is emlékszem). Nem hőcserélős, de van olyan is, ha jól tudom.
Idézetet írta: kormányzoo - 2019 Október 13, 13:04:00
köszönöm a kipufogó egyből ez lett vagy gyári után lcserélödött(érezhető komoly különbség?)
ja és ez nem hőcserélős gondolom
kormányzoo
redgear.hu
«
Hozzászólás #79456 Dátum:
2019 Október 13, 13:04:00 »
Idézetet írta: stonemen - 2019 Október 13, 12:17:47
Ami van:
1776
W100
Dupla Weber, majd Dellorto
Nagyobb emelésű himba
Túrt, gyári duplaszívós hengerfejek
Karter szellőztetve
Tati-féle elektronikus gyújtás
CSP Super Comp kipuff
Hosszú váltó (épített leghosszabb)
Ami nincs, és nem láttam hátrányát:
külső olajhűtő
nagy karter
köszönöm a kipufogó egyből ez lett vagy gyári után lcserélödött(érezhető komoly különbség?)
ja és ez nem hőcserélős gondolom
stonemen
«
Hozzászólás #79455 Dátum:
2019 Október 13, 12:17:47 »
Ami van:
1776
W100
Dupla Weber, majd Dellorto
Nagyobb emelésű himba
Túrt, gyári duplaszívós hengerfejek
Karter szellőztetve
Tati-féle elektronikus gyújtás
CSP Super Comp kipuff
Hosszú váltó (épített leghosszabb)
Ami nincs, és nem láttam hátrányát:
külső olajhűtő
nagy karter
Idézetet írta: kormányzoo - 2019 Október 13, 11:07:18
honnan tudtátok hogy a 4-es?☺
----
másik: pontosan milyen a motorod? mármint miben tér el a gyáritól? jól bevált receptet szívesen olvasnánk (sztem) akik még csak tervezik a tyuningot ☺
BlackP
«
Hozzászólás #79454 Dátum:
2019 Október 13, 11:28:07 »
Idézetet írta: stonemen - 2019 Október 13, 10:45:10
Tegnap betettem az 53-asba a motort. Még nem tettem rá a sallangokat, talán a jövő héten lesz rá idő. Bízzunk benne, hogy jó lesz.
Ennek örömére a pirossal is verettem egyet. Sokat olvasom a fészbúkon, hogy szopás a nagy motor meg a dupla karbi; nem mondom, hogy nem voltak nehézségek, de kb 6-7 éve gyakorlatilag csak az olajat cseréltem.
Két nagyobb gond volt vele:
- a tengely és módosított szelephimba miatt kidörzsölte a nyomórúd csövet, ami miatt csöpögött az olaj (ki kellett cserélni a svéd túrán, S. Zoli egy flekken sütése közben sikeresen abszolválta)
- egyszer a 4-es henger hajtókarcsapágya megszólalt, amit gyakorlatilag a henger lehúzásával szépen helyben 2-3 óra alatt megoldottunk.
Ezen kívül egy trafó hiba miatt - amit lassan sikerült kideríteni - három hengerezett egy darabig. De ami örömöt ad, azt nem veheti el semmi. :-)
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...
VW T2b
Egon a gyenge 70-330-9994
«
Hozzászólás #79453 Dátum:
2019 Október 13, 11:14:16 »
................ De ami örömöt ad, azt nem veheti el semmi. :-)
Ennyi.
1970 VW 1300
1978 VW T2b
2004 Mercedes-Benz E 270 CDI T Avantgarde
1999 Citroën Saxo 1.1
IFA HP 401
SKIF M1
kormányzoo
redgear.hu
«
Hozzászólás #79452 Dátum:
2019 Október 13, 11:07:18 »
- egyszer a 4-es henger hajtókarcsapágya megszólalt, De ami örömöt ad, azt nem veheti el semmi. :-)
honnan tudtátok hogy a 4-es?☺
----
másik: pontosan milyen a motorod? mármint miben tér el a gyáritól? jól bevált receptet szívesen olvasnánk (sztem) akik még csak tervezik a tyuningot ☺
stonemen
«
Hozzászólás #79451 Dátum:
2019 Október 13, 10:45:10 »
Tegnap betettem az 53-asba a motort. Még nem tettem rá a sallangokat, talán a jövő héten lesz rá idő. Bízzunk benne, hogy jó lesz.
Ennek örömére a pirossal is verettem egyet. Sokat olvasom a fészbúkon, hogy szopás a nagy motor meg a dupla karbi; nem mondom, hogy nem voltak nehézségek, de kb 6-7 éve gyakorlatilag csak az olajat cseréltem.
Két nagyobb gond volt vele:
- a tengely és módosított szelephimba miatt kidörzsölte a nyomórúd csövet, ami miatt csöpögött az olaj (ki kellett cserélni a svéd túrán, S. Zoli egy flekken sütése közben sikeresen abszolválta)
- egyszer a 4-es henger hajtókarcsapágya megszólalt, amit gyakorlatilag a henger lehúzásával szépen helyben 2-3 óra alatt megoldottunk.
Ezen kívül egy trafó hiba miatt - amit lassan sikerült kideríteni - három hengerezett egy darabig. De ami örömöt ad, azt nem veheti el semmi. :-)
«
Utoljára szerkesztve: 2019 Október 13, 10:47:08 írta stonemen
»
abes
«
Hozzászólás #79450 Dátum:
2019 Október 12, 19:41:55 »
Idézetet írta: antpeter - 2019 Október 12, 18:55:39
Ma
Rendelj hozzá, 65-s alapjáratit.
Hudéknál van, de sztem ebayen is van.
antpeter
«
Hozzászólás #79449 Dátum:
2019 Október 12, 18:55:39 »
Idézetet írta: abes - 2019 Október 10, 21:53:28
solex 31 vagy H30/31?
Ma volt egy kis időm,meg hát nagyon kíváncsi voltam a fejleményekre.
Beindítás,miután kiálltam a garázsból mentem egy kört,de meglepően nem produkálta a korábbi problémákat...
Majdnem megörültem,de mind kiderült,ahogy rajt volt az automata szívató és félig zárva volt a felső pillangószelep,tehát kevesebb levegőt kapott,így nem dadogott le.
Persze bemelegedés után nyitott pillangónál már kapja teljes keresztmetszeten ,ugyanúgy fulladozik...
Visszaraktam a légszűrőházat,de még úgy is sok.
Bár abban a fordulatszám tartományban,ahol bedadog,ott kellene több benzin.
Próbáltam az alapjárati fúvókát kitágítani,de nem volt érezhető a javulás.
Kicseréltem a főfúvókát 112,5-ről 120asra,de még az sem.
Majd beszámolok jövő héten a fejleményekről.
Egyébként amikor pumpálva tartom a fordulatot,akkor kap elég benzint,és nem csörög,nem dadog.
DO IT YOURSELF
antpeter
«
Hozzászólás #79448 Dátum:
2019 Október 11, 10:38:45 »
Idézetet írta: zsozsy - 2019 Október 11, 09:15:45
Én vettem egy használt eredetit Németből (bár az is rizikós de kb. 6,5e HUF volt postával. Gondoltam ennyit rászánok),majd azt vágtam rendbe. Fasza lett! Sokkal jobb mint a H30/31újonan. Legalábbis az enyémben.(pedig fúvókáztam gazdagon. Ezért is lett bele origi.)
Annyiért nagyon jó vétel,igen.Látom ez a karbi felújítás,újraépítés nem ismeretlen dolog.Még nem adom fel a hangolást...
DO IT YOURSELF
zsozsy
«
Hozzászólás #79447 Dátum:
2019 Október 11, 09:15:45 »
Idézetet írta: antpeter - 2019 Október 11, 08:18:14
Igen,ez az.Elsőre jó vételnek tűnt.Jobban megnézve,azért a kidolgozása hagy kivetni valót.Lehet érdemesebb lenne a gyárihoz felújító szettet venni.
Én vettem egy használt eredetit Németből (bár az is rizikós de kb. 6,5e HUF volt postával. Gondoltam ennyit rászánok),majd azt vágtam rendbe. Fasza lett! Sokkal jobb mint a H30/31újonan. Legalábbis az enyémben.(pedig fúvókáztam gazdagon. Ezért is lett bele origi.)
Astra f 1996
Babetta
antpeter
«
Hozzászólás #79446 Dátum:
2019 Október 11, 08:18:14 »
Idézetet írta: zsozsy - 2019 Október 11, 05:02:21
Ez az a karbi ami Kínából jött?
Igen,ez az.Elsőre jó vételnek tűnt.Jobban megnézve,azért a kidolgozása hagy kivetni valót.Lehet érdemesebb lenne a gyárihoz felújító szettet venni.
DO IT YOURSELF
zsozsy
«
Hozzászólás #79445 Dátum:
2019 Október 11, 05:02:21 »
Idézetet írta: antpeter - 2019 Október 10, 22:08:05
Igen,ez az új karbi tulajdonképpen......
Ez az a karbi ami Kínából jött?
Astra f 1996
Babetta
antpeter
«
Hozzászólás #79444 Dátum:
2019 Október 10, 22:08:05 »
Idézetet írta: abes - 2019 Október 10, 21:55:14
Valami ilyen lesz nálad is:
"For information -- the 1200cc engines originally came with a 28 PCI or 28 PICT carburetor, both of which have a 22mm throat. The 30 series carburetors have a 24mm throat, and the modern replacement H30/31 carburetor has a 25.5mm throat. The 30 and H30/31 carburetors were designed primarily for the 1300-1600cc single port engines, but you can get slightly better performance with the larger carburetors on a 1200cc engine, but only if they are set to run properly with the smaller engine.
The standard jetting that the 30PICT/1 & 2 carburetors came with is size X122.5 or X125 main, size 55 idle, and size 125Z air correction jets. The 30PICT/3 and the H30/31 carburetors came with size X112 main (super lean), size 65 idle, and size 125Z air correction jets, which made them very difficult to tune. The larger size 65 idle jet helped the 30PICT/3 and H30/31 carburetors overcome the very lean main jet at idle and low speeds, and thus help to reduce the "bogging" problem."
Igen
Igen,ez az új karbi tulajdonképpen 1300 ra való,de csak ilyent találtam,mert a régi kopott.
Akkor még bővítek az alapjárati fúvókán,hátha ez lesz a megoldás.
Köszi
Hétfőn megírom ,mert csak akkor lesz időm foglalkozni a kocsival.
DO IT YOURSELF
abes
«
Hozzászólás #79443 Dátum:
2019 Október 10, 21:55:14 »
Valami ilyen lesz nálad is:
"For information -- the 1200cc engines originally came with a 28 PCI or 28 PICT carburetor, both of which have a 22mm throat. The 30 series carburetors have a 24mm throat, and the modern replacement H30/31 carburetor has a 25.5mm throat. The 30 and H30/31 carburetors were designed primarily for the 1300-1600cc single port engines, but you can get slightly better performance with the larger carburetors on a 1200cc engine, but only if they are set to run properly with the smaller engine.
The standard jetting that the 30PICT/1 & 2 carburetors came with is size X122.5 or X125 main, size 55 idle, and size 125Z air correction jets. The 30PICT/3 and the H30/31 carburetors came with size X112 main (super lean), size 65 idle, and size 125Z air correction jets, which made them very difficult to tune. The larger size 65 idle jet helped the 30PICT/3 and H30/31 carburetors overcome the very lean main jet at idle and low speeds, and thus help to reduce the "bogging" problem."
abes
«
Hozzászólás #79442 Dátum:
2019 Október 10, 21:53:28 »
Idézetet írta: antpeter - 2019 Október 10, 21:41:09
Igen,ezért nem is akarom most babrálni a gyújtást se mást.
Olvastam ezt,amit belinkeltél,hasznos.
Egyedül,még az úszószinthez nem nyúltam,látszólag jó.
Az előző karbiban 140 es féklevegő van,azzal is próbáltam,sőt a komplett fúvókasort átcseréltem,és azzal is ezt csinálta.
Már ott tartok,hogy....🙃
solex 31 vagy H30/31?
antpeter
«
Hozzászólás #79441 Dátum:
2019 Október 10, 21:41:09 »
Idézetet írta: abes - 2019 Október 10, 21:30:28
Vagy esetleg egy 115-s féklevegőt...
Egy biztos egyszerre csak egyet változtass és a motor forró legyen.
Igen,ezért nem is akarom most babrálni a gyújtást se mást.
Olvastam ezt,amit belinkeltél,hasznos.
Egyedül,még az úszószinthez nem nyúltam,látszólag jó.
Az előző karbiban 140 es féklevegő van,azzal is próbáltam,sőt a komplett fúvókasort átcseréltem,és azzal is ezt csinálta.
Már ott tartok,hogy....🙃
DO IT YOURSELF
antpeter
«
Hozzászólás #79440 Dátum:
2019 Október 10, 21:36:53 »
Idézetet írta: abes - 2019 Október 10, 21:26:39
Én egy pici csörgést is hallok. Keveset kap? Ha meg hirtelen nyomod neki akkor a gyorsítópumpa által nyomott extra benzin ezt szépen elkendőzi?
1500-2000 tartományban még az alapjárati fúvóka dominál. Megpróbálnám egy 60-as fúvókával.
http://www.vw-resource.com/jets.html#jet
Valóban,egy picit csörög.Az oldalán van 2 fúvóka.Az egyik az alapjárati,a másik talán valami átmeneti.Próbáltam azt is,hogy egy 55ös fúvókát kibővítettem valamennyire(sajna se kaliberem,se fúróm) de nem segített.
Még arra gondolok,hogy talán a gyorsító fúvóka túl hamar lép be,és nagyon feldúsúl a benya.Az előző karbin lehetett állítani a gyorsító rudazatát,de itt fix.
DO IT YOURSELF
abes
«
Hozzászólás #79439 Dátum:
2019 Október 10, 21:30:28 »
Vagy esetleg egy 115-s féklevegőt...
Egy biztos egyszerre csak egyet változtass és a motor forró legyen.
abes
«
Hozzászólás #79438 Dátum:
2019 Október 10, 21:26:39 »
Idézetet írta: antpeter - 2019 Október 10, 16:49:06
Sziasztok...
Én egy pici csörgést is hallok. Keveset kap? Ha meg hirtelen nyomod neki akkor a gyorsítópumpa által nyomott extra benzin ezt szépen elkendőzi?
1500-2000 tartományban még az alapjárati fúvóka dominál. Megpróbálnám egy 60-as fúvókával.
http://www.vw-resource.com/jets.html#jet
«
Utoljára szerkesztve: 2019 Október 10, 21:29:21 írta abes
»
antpeter
«
Hozzászólás #79437 Dátum:
2019 Október 10, 16:49:06 »
Sziasztok
Tudnátok segíteni a megoldásban?
Kicseréltem a karbit az 1.2 bogáron.Komplett új .Solex 31.
112,5 főfúvóka,120 féklevegő, 55 alapjárati.
Próbáltam nagyobb féklevegő,nagyobb főfúvókával, és ezek kombinációjával,de ugyanez.
Könnyen indul,jól megy,de egy bizonyos fordulat kb.1500-2000 között,ha tartom a gázt,akkor belefullad,amint a mellékelt videó mutatja,szinte le is áll a motor.
Karbit kitakarítottam,próbáltam a vákuumos előgyújtás szabályzó nélkül,semmi változás.A gyorsítófúvóka rendesen spricceli a benzint.
A régi karbival ilyen probléma nem volt...
https://www.youtube.com/watch?v=pdfzIIjYEAo&feature=youtu.be
Köszi,hogy szántok egy kis időt rá.
DO IT YOURSELF
Imrüs
www.matraveteran.uw.hu
«
Hozzászólás #79436 Dátum:
2019 Szeptember 19, 11:54:12 »
Idézetet írta: antpeter - 2019 Szeptember 19, 01:06:14
Képzeld,felfújtam 2,5 bar-ra,azt nem csukódott le a csomitető rendesen.Szóval leengedtem helyreigazít újrafelfúj,most jó,behelyezkedett.Habár kivenni nem lehet felfújt állapotában.Valószínűleg a 165 15R gumi túl ballonos ide.
Nekem is 155-ös kell pótkeréknek is (a több is az). Régebben 165R15 volt, azt hittem csak nálam sajátosság.
Nyári kánikulában, napon parkolva egyszer kidurrant egy régi Barum. Tavaly egy augusztusi reggelen Torockón még látszólag rendben volt egy megfáradt Firestone amikor bepakoltunk (meg a határnál sem vettem észre semmit). Aztán mire hazaértünk szétfeslett és kipúposodott, úgy, hogy a táskakirakás előtt azonnal leengedtem ijedtemben
.
«
Utoljára szerkesztve: 2019 Szeptember 19, 11:57:27 írta Imrüs
»
"...bolond is lennék, ha nem lennék bolond..."
Oldalak:
1
...
23
24
25
26
27
[
28
]
29
30
31
32
33
...
2014
www.bogarhatu.hu - ahol a Bogarazás kezdődik
>
Hová tartozol?
>
Bogaras fórumok
> Téma:
SZMB (Szereld Magad Bogarad!) a ház előtt...
Ugrás:
Kérlek válassz egy célt:
-----------------------------
Hová tartozol?
=> Bogaras fórumok
=> Népautós fórumok
=> Adok-veszek
===> Lomtár
Web szerviz